Konuları dolaşacak vaktim yoktu onun içn böyle bir konu açıldımı bilmiyorum. açılmışsa özür dilerim...
oyun için ideal pc olarak amd , intel genellikle ofis gibi yerler için olarak biliyorum. ama internette dolaşırken teknosanın sitesinde amd nin yanında intel core işletim sistemi vardı. 2 side oyun için ideal mi yoksa aralarında fark varmı? aralarında fark varsa neler ve hangisini tavsiye edersiniz? ... şimdiden tşk ederim...
Amd / İntel core işletim sistemi yardım
· 19 Yanıt · 1.7K görüntüleme 0 okuyor
19 Yanıt
aralarında fark baya var. Şimdi amd nin kod seti ile Intel in kod seti baya farklıdır. Intel parçalara direkt olarak girebilir çünkü microsoft ile birlikte çalışması sonucu windows a ayarlanmış bir biçimdedir.
AMD ise buna nazaran Intelin yaptığını simule etmekte, bu yüzden parçalara dolaylı yoldan girmektedir. Oyun için tavsiyem farketmez. Ama dikkat etmen gereken 2 şey var:
bütçe + parça uyumluluğu.
Bütçe zaten belli, paran varsa Intel+Nvidia, bütçe yoksa amd + ATI
ama çok önemli birşey: AMD + NVidia veya Intel + ATI sana performans kaybı yaşatır. Ya ATI AMD yada Intel NVidia kullanacaksın.
Umarım bu sorunun cevabıdır.
AMD ise buna nazaran Intelin yaptığını simule etmekte, bu yüzden parçalara dolaylı yoldan girmektedir. Oyun için tavsiyem farketmez. Ama dikkat etmen gereken 2 şey var:
bütçe + parça uyumluluğu.
Bütçe zaten belli, paran varsa Intel+Nvidia, bütçe yoksa amd + ATI
ama çok önemli birşey: AMD + NVidia veya Intel + ATI sana performans kaybı yaşatır. Ya ATI AMD yada Intel NVidia kullanacaksın.
Umarım bu sorunun cevabıdır.
senin yorumuna göre intel/NVidia diyorum ama babamın yanında çalışan abi ve oyundayken biri amd diyor aklım karıştı... extra abi sen ne diyorsun snn görüşün nedir?
benim görevim burada extrayı temsil etmektir. ^^
ayrıca herkes başka birşey söyler. EN iyisi ve EN pişman olmayacağı her zaman için kendi fikrindir.
ayrıca herkes başka birşey söyler. EN iyisi ve EN pişman olmayacağı her zaman için kendi fikrindir.
kendi fikrim olsaydı :S ama galiba sitemizin yorumlarına güvenip intel/NVidia tşk...
dediğim gibi: intel + Nvidia pahallı ama daha iyi performans gösterir.
AMD / ATI 😎
pufff hangisiiiii 😁 😁
amd/ati mi intel/nvidia mııı 😁
amd/ati mi intel/nvidia mııı 😁
amd acerde var oda pek hoşuma gitmedi görünüşü yada başka markalarda varsa görmedim...
amd acerde var oda pek hoşuma gitmedi görünüşü yada başka markalarda varsa görmedim...
parça bilgisayarın içinde kalacak, sen görmeyeceksin... 😁
parça bilgisayarın içinde kalacak, sen görmeyeceksin... 😁
😁 😁 bilgisayarın şeklini beğenmedim 😁
P
POTATOHEAD
⭐ 18y
intel ati de olur merak etme 😉 ama amd nvidianın uyuşmadını duydum. sen bana bütceni söyle , ben sana kral bi fiyat listesi cıkartıyım
intel ati de olur merak etme 😉 ama amd nvidianın uyuşmadını duydum. sen bana bütceni söyle , ben sana kral bi fiyat listesi cıkartıyım
çıkar yaa bütçe möööm deeel 😁
ama ben laptop istioom 😐 kanımca sen masaüstü çıkarıcaksın fiyat dimi?
amd nvidia
amd ati
intel ati
intel nvidia
bunların birbirleri ile uyuşmadığı gibi bir durum sözkonusu asla değildir bu ürünleri alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz, yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen 😉
amd nvidia
amd ati
intel ati
intel nvidia
bunların birbirleri ile uyuşmadığı gibi bir durum sözkonusu asla değildir bu ürünleri alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz, yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen ;)
her işletim sistemi ve ekran kartı oyun için ideal mi yani?
P
POTATOHEAD
⭐ 18y
amd nvidia
amd ati
intel ati
intel nvidia
bunların birbirleri ile uyuşmadığı gibi bir durum sözkonusu asla değildir bu ürünleri alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz, yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen ;)
tabiki kullanılabilir ama ben performans açısından sölemiştim.
ya beyler sizce bu ram mi daha iyi yok sa öbürümü
3 GB DDR2 Ram 800MHz (Kingston)
2GB DDR2 HyperX1066MHz(KHX8500D2K2/2G)Kingston Kit
P
POTATOHEAD
⭐ 18y
tabiki 1gb 1066Mhz ram > 1gb 800Mhz ram
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap