Icerige atla
Extraloob

Açılırken Reset

· 48 Yanıt · 4.6K görüntüleme
M
Midbroke OP ⭐ 18y
Pc ' yi açarken ekranın ışığı yeşilden kırmızıya dönüyor . 15-20 saniye sonra da lak diye reset atıyor makine kendine . Yeniden açtığımda biiip biip diye ötüyor 😁 En son dün pc yi temizliyordum . İntelin fanını falan çıkarmıştı . Ram yuvalarını temizlemiştim . Bugün tek ramle açmayı denedim ekran kapanmadı ama gene reset attı . Ramler yanmış olabilir mi ? ❓ En yakın zamanda yardımlarınızı bekliyorum . İyi forumlar . . . 🍿
48 Yanıt
D
drotalion ⭐ 19y
sana bunun cevabını yazmıştım, eğer denemediysen yapabileceğim birşey yok, diğer konuna gi oradan bak. Şimdi kilitlesemmi (ilk kilitim olacakçok heyecanlıyım) ben hemen bir bakam aynı konudan açmışmıydın?)
D
drotalion ⭐ 19y
bulamadım, neyse yırttın bekle tekrar yazayım çözümünü.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
bulamadım, neyse yırttın bekle tekrar yazayım çözümünü.

böyle konum yok ki benim başka o yüzden bulamadın 😁
D
drotalion ⭐ 19y
bekle sana şimdi çözümünü yazacağım 😄
D
drotalion ⭐ 19y
Umarım format CD vardır, onu tak

Şimdi adımları takip et:

Önce bekle, sadece bekle. Karşına bir süre sonra ''to open the recovery screen, press F2'' çıkacak, F2 ye bas.

Şimdi enter a bas ve türkçe yi seç

sonra artık gerisi beklemeye kalıyor.:

önce :

1)chkdsk c: yaz, bekle
2)bootcfg /rebuild
3)fixboot c:
4)fixmbr ( eğer 2 işletim sistemi kullanıyorsan yapma bunu)

sonra çalışacaktır.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
açılırken resetleniyor zaten . bios ekranındayken bile reset atıyor . 30-35 saniyelik bir süre 😄
D
drotalion ⭐ 19y
e bende onu diyorum zaten kardeşim 😄

tak CD ni, bekle. O açılacaktır çünkü windowstan değilde CD den boot ediyor.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
tamam cd var da . ben sadece c ye format atayım o zaman . inş olur . deneyim bir .
D
drotalion ⭐ 19y
ne formatı???

bak format falan değil.

CD yi tak bekle, karşına ekran çıkacak. sonra dediklerimi yap.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
ekran falan çıkmıyor ki . takıyorum cd yi bekliyorum bozulmadan önceki gibi siyah bir ekran geliyor sağ üst köşesinde beyaz çizgi var gidip gidip geliyor ondan sonra normalde logo gelmesi lazım ama reset atıyor . arada sırada da boot device bilmemne diye bir yazı çıkıyor . f2 falan yazmıyor anlayacağın .
D
drotalion ⭐ 19y
o yazıda tam olarak ne yazdığını bana söylermisin.

birde bilgisayarı açtığın zaman elini fanın çıkışına daya, ısıya bi bak, ne kadar sıcak olduğunu bana söyle lütfen.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
Bekle yazıyorum .
M
Midbroke OP ⭐ 18y
Reboot and select proper boot device
or insert boot media in selected boot device .

Fanlar normal ısıda . bu yazı geldikten 3 saniye sonra bilgisayar kendine reset atıyor .
D
drotalion ⭐ 19y
bilgisayarın garantisi yoksa içini aç ilgisayarn ve harddiske bağlı kaç tane kablo var bana onu söyle. Harddisk kablosu çıkmışta olabilir.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
harddisk kablosu takılı . kalın beyaz kablo var o da takılı . birde bu iki kablonun takılma yerlerinin arasında bir yer daha var o boş 😁 oraya birşey gelcekse söyle takayım .
M
Midbroke OP ⭐ 18y
seni aştı galiba bu konu 😁
D
drotalion ⭐ 19y
oraya birşey gelmeycekte allah allah. Bir format atsana c ye bide öyle dene. Çok garip, ilk defa byle bir hatayla karşılaşıyorum.
M
Midbroke OP ⭐ 18y
format atamıyorum ki pc kendini resetliyor . bios ekranı bile açılmıyor . direk o siyah bekleme ekranına geçiyor . sağ üst köşesinde beyaz çizgi olan . ama bakayım gene açabilirsem bios ekranını ayarlıyayım boot tan belki windows kurarken reset atmaz . 😁 atma olasılığı %99 ama 😄
D
drotalion ⭐ 19y
bilgisayarın içini aç, anakartın üstünde ufak çember bir pil olacak, onu çıkart, 30 a kadar say, tak ve geri balatmaya çalış, bakalım ne olacak.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: