Icerige atla
Extraloob

Açık ögretim bilgi lazım ?

· 14 Replies · 1.9K views
D
dewranbaba OP ⭐ 16y
Selam bi kaç sorum olucakta acık ögretime yazıldım ben kaç ders secebiliyoruz kaç kredi sonra sınıf gecebiliyorum bilgisi olan bilgi verebilirmi.
14 Replies
P
Phantoso ⭐ 18y
Mesleki açık öğretim mi normal mi
P
Prisoners ⭐ 18y
mesleki veya normalse krediler arasında pek bi fark olmuyor. mesleki az olur normal biraz fazla oluyor diye biliyorum.

ps : bende 2 senedir açık öğretimdeyim ama haberim yok 😜
X
Xperyon ⭐ 15y
Lisemi Üniversitemi?
P
Phantoso ⭐ 18y
mesleki veya normalse krediler arasında pek bi fark olmuyor. mesleki az olur normal biraz fazla oluyor diye biliyorum.

ps : bende 2 senedir açık öğretimdeyim ama haberim yok :P

Normal lisede 144 mesleki lisede 240 evet pek farkı yok makara:
X
Xperyon ⭐ 15y
Düz lise ise 192 kredi ve tüm ortak dersleri geçmiş olman gerekiyor.
T
TanerUNER ⭐ 19y
min 5 sene 1000ᴺ √L d √L

hayırlı olsun
L
Lordzek ⭐ 16y
min 5 sene 1000ᴺ √L d √L

hayırlı olsun

surprised1
D
dewranbaba OP ⭐ 16y
Normal düz lise. hangi dersleri secmem lazım şimdi ?
X
Xperyon ⭐ 15y
Normal düz lise. hangi dersleri secmem lazım şimdi ?

Alan dersi alma zaten 5 dönemden az ise okuduğun dönem alan yok seçilidir.Ortak ders yazanları al tavsiyem 1 zor 2 kolay şeklinde olursa daha çabuk verirsin birde girdiğin sınavlarda minimum 20 kredi almaya bak yoksa arkadaşın dediği gibi 5 sene okursun.

Ek bilgi:18 yaşından gün almışsan yıllık 2 sınav yerine 3 sınava girebilirsin böylece erken bitirmiş olursun 👍

Açık Öğretim Mezuniyet şartları
D
dewranbaba OP ⭐ 16y
ortak yazanları sectim ama anlamadıgım şey aynı dersten 1-2 veya 3-4 yazıor onlar ney ?
X
Xperyon ⭐ 15y
ortak yazanları sectim ama anlamadıgım şey aynı dersten 1-2 veya 3-4 yazıor onlar ney ?

Şöyle anlatim bak normal okulda tüm konuları tek kitapta toparlarya açık öğretimde bu tek kitabı bölüyorlar kolaylaşıyor.Örnek tek kitapda 8başlık düşün bunu bir kitap 2 başlık halinde yapmışlar olay budur yani
D
dewranbaba OP ⭐ 16y
Teşekkür ederim sağolun yardımlarınız için.
Barzo
Barzo ⭐ 19y
bende açık mesleki liseyi bitirdim web tasarım bölümünü ve gayet kolay geçiyo açıktan, ayrıca ortak derslerin hepsini geçip yada muaf kalıp 240 krediyi 8 dönemde tamamlarsan mezun olma hakkı kazanıyorsun. o matematik 1-2-3-4 olayıda şöyle oluyor mat-1 = birinci sınıf ilk dönem / mat-2 = birinci sınıf ikinci dönem öyle gidiyor. sana tavsiyem ipin ucunu bırakmazsan çok iyi gidersin ben 4 yıllık bilg. müh. geçiş yaptım mesela düzcedeyim soruların olursa pm den ulaşabilirsin.

özet: AÇIK LİSE ARTIK ÇOK DAHA KOLAY! ama okulunuzu bırakmayın 😁

Log in to write a reply.

Log In
Paylaş: