2+2=5
X = Y ................................................ol sun
X² = X.Y............................................eşitli ğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4.................................................. buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?
2+2=5 Bir eşitliğin doğru doluğunu nerden bilirsiniz?
· 22 Yanıt · 1.5K görüntüleme 0 okuyor
22 Yanıt
hatalar:
Burada sadeleştirmeyi sadece x ve y eşit olmadığı zaman yapabiirsin (yani x ve y 2 olamazlar)
Burada x : 0 olması lazımki x+y: y olsun.
2=1 olmaz çünkü x in 0 olduğunu yukarıda ispatladım...
böylece bir problemi daha çözmüş olduk abimle 😊
hadi kardeş daha zoraarını getir pls.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )Burada sadeleştirmeyi sadece x ve y eşit olmadığı zaman yapabiirsin (yani x ve y 2 olamazlar)
( X + Y ) = YBurada x : 0 olması lazımki x+y: y olsun.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık. 2=1 olmaz çünkü x in 0 olduğunu yukarıda ispatladım...
böylece bir problemi daha çözmüş olduk abimle 😊
hadi kardeş daha zoraarını getir pls.
Hata yokki . 2+2 =5 zaten . 😁
uyu uyu iyi gelir, cevabı yukarıya yazdım 😄
uyu uyu iyi gelir, cevabı yukarıya yazdım :D
Tühh be 😁 Espiri boşa kaçtı. içimde patladı desene 😁
2+2 Nin 4 Ettiğini Anlamak İçin Bu Kadar İşleme Gerek Var Mı 😁
Dostum zaten bunları koymamın nedeni herşeyin çok saçma olduğunu belirtmek. Şöyle ki; doğruyu yanlışı, 1i 2yi insanlar yaratmıştır. 1+2=3 bu insanların sonucudur. Yada insanlarının bedenlerinin sonucudur. Bugün bayağı bi şey öğrendim ben. Ama biliyorum ki bu şeyler bedenim de ruhum da öğrendi...
Dostum zaten bunları koymamın nedeni herşeyin çok saçma olduğunu belirtmek. Şöyle ki; doğruyu yanlışı, 1i 2yi insanlar yaratmıştır. 1+2=3 bu insanların sonucudur. Yada insanlarının bedenlerinin sonucudur. Bugün bayağı bi şey öğrendim ben. Ama biliyorum ki bu şeyler bedenim de ruhum da öğrendi...
benimmi uykum geldi yoksa herkes filosofmu oldu???? 😁 😁 😁
(abim ikiside diyor) xD
benimmi uykum geldi yoksa herkes filosofmu oldu???? 😁 😁 😁
(abim ikiside diyor) xD
Ben 3 yıldır felsefe ile ilgileniyorum.
👍 Yanlız insanlar yaratmaz yapar veya icat eder.Ona o kabileyeti verende Allah'tır. 😘
Öyle olsun fark etmez 😊
B
belirsizzzzz
⭐ 19y
Nediyonuz yaw :S
arkadaş 2+2= 5 dedi bende hayır dedim sonra soru başka yerlere kaydı 😄
Salla 😄
gece kusları fan cluba millet 😜
beyler emin olun 2+2=4 deil ama buda 2+2=5 anlamına gelmior belki geliordur orasını bilemem ama bu pi sayısı gibidir pi nerdeyse herzaman nasıl 3 alınıosa buda 4 olarak alınıo
J
juniourfalcon
⭐ 19y
beyler emin olun 2+2=4 deil ama buda 2+2=5 anlamına gelmior belki geliordur orasını bilemem ama bu pi sayısı gibidir pi nerdeyse herzaman nasıl 3 alınıosa buda 4 olarak alınıo
arkadaslar 2+2=4 yapmak için size ve zeka yaşınıza uygun bir işlem
parmaklarınızla sayın 2 parmak ve iki parmak sonra ikisini durmadan say
ne küsürat ne 5 ne pi sayısı çıkacak
ve şuraya şunu ekleyim şuradan çıkarayım derseniz buda olmaz
ve son noktayı koyuyorum
2+2= 4
varsa aksini iddia eden gelsin
🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘 🤘
Zannımca herkes gerçekten çok bilimsel şeyler koyduğumu sanmış 😊
2+2 Nin 4 Ettiğini Anlamak İçin Bu Kadar İşleme Gerek Var Mı 😁
😄
viewtopic.php?f=221&t=52918
burada verilmişti zaten , neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? isteyen 4 olarak isteyen 5 olarak kabul etsin 👍
burada verilmişti zaten , neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? isteyen 4 olarak isteyen 5 olarak kabul etsin 👍
[ek #12654]
Matematik aksiyomlar üzerine kuruludur.Ben sana toplama işleminin çarpma işleminin ispatını sorarım onu da ispatlamak zorunda kalırsın ve bunu ispatı yaklaşık 6 sayfa sürüyor.
Siz bu aksiyomları yok sayarak matematik yapmaya çalışıyorsunuz çok yanlış.
2=1 derseniz ben size papa olduğumu ispatlayabilirim kimse de bişey diyemez.
İsterseniz deneyelim 🍿
Siz bu aksiyomları yok sayarak matematik yapmaya çalışıyorsunuz çok yanlış.
2=1 derseniz ben size papa olduğumu ispatlayabilirim kimse de bişey diyemez.
İsterseniz deneyelim 🍿
S
StarkDrache
⭐ 19y
Soru Hatalı 😁
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap