Icerige atla
Extraloob

2017 ÖTV Zammından Etkilenmeyen Modeller Hangileri

· 8 Yanıt · 8.2K görüntüleme
Hurley
Hurley OP ⭐ 13y
#1





Geçtiğimiz günlerde devlet kanalından ÖTV zammının olmayacağına dair açıklamalar yapılsa da, bugünden itibaren neredeyse tüm otomobillerin fiyatı artacak.

Neredeyse tüm model ve markaların etkilendiği bu zamdan sadece A sınıfı ve B sınıfı otomobiller etkilenmedi.

A sınıfında 2017 ÖTV zammından etkilenmeyen modeller Opel Adam, Citroen C1, Hyundaş i10 modellerini sayabiliriz.

Yeni zamlardan etkilenmeyen B sınıfı araçları ise Hyundai i20, Renault Clio, Yeni Citroen C3, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Seat Ibıza ve Skoda Fabia’ yı sayabiliriz.Ayrıca yeni Nissan Micra ile Kio Rio modelleri de zamdan etkilenmeyecek gibi gözüküyor.

Fakat diğer tüm modellerin fiyatları artacağından dolayı satışların düşeceği ön görülüyor.Otomobil markaları da kar marjını arttırmak için yukarıda saydığımız modelleri biraz daha zamlayarak satışa sunabilir.

8 Yanıt
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
#2
En azindan ihtiyac sinifi arabalarina insafli davranmislarda zam yapmamislar. Dolarin ve euronun artmasiyla zam yiyecekler zaten , birde otv zammi ortaligi dagitirdi.
Collapse
Collapse ⭐ 16y
#3
sarkolata
sarkolata ⭐ 17y
#4
Arabayi değiştirmeyi düşünüyorduk gelen yaklasik 10k zam ile planlar 3-5 sene sonrasına ertelendi :))
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
#5
Arabayi değiştirmeyi düşünüyorduk gelen yaklasik 10k zam ile planlar 3-5 sene sonrasına ertelendi :))


Ne kadar ertelersen o kadar cok kaybedersin , Turkiye de ben bunu gordum her zaman. Zamanla hic bir sey ucuzlamaz , hep zamlanir.
Hurley
Hurley OP ⭐ 13y
#6
Bu yoruma şapka çıkartılır hiç ucuzlayan birşey görmüyoruz. Mazot 8 kuruş indirim diyor seviniyoruz. 1 hafta sonra 12 kuruş zam geliyor 😄 😄 😄
sarkolata
sarkolata ⭐ 17y
#7
Ne kadar ertelersen o kadar cok kaybedersin , Turkiye de ben bunu gordum her zaman. Zamanla hic bir sey ucuzlamaz , hep zamlanir.

3-4 sene sonra ucuzlayacağı için değil, zaten zor bir araya gelen para yakın tarihte 10k artamayacağı için.
.NET
.NET ⭐ 19y
#8
2 ay önce araç aldık, nereden baksan 2. elinde bile 7-8 zam geldi inanılır gibi değil. Km arttırdıkça değerlendi resmen
[F New]Solo Gitarist

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: