Arkadaşlar 20 yaşıma basarken liseyi sonunda bitirdim 😁 Dolayısı ile bir üniversite tercihi yapmak zorundayım ve forumda da bu konuyla ilgili sıkıntıları olan arkadaşlar var. Hem bu sene mezunlarına, hem de gelecek mezunlara yol gösterecek bir topic hazırlama ihtiyacı duydum. Burayı bir fikir alış-verişi , tartışma platformu yapmak istiyorum.
Forumda üniversiteyi okuyup bitirmiş insanlar var, halen üniversite okuyan insanlar var. Onların düşünceleri, tecrübeleri bizler için çok çok önemli. Bu konuda en çok onlara ihtiyacımız var.
Konu içeriği şu şekilde olacak; şu an üniversite okuyan ya da üniversiteyi farklı bir şehirde okuyup bitirmiş arkadaşlar ilk önce o okula ne şekilde geçiş yaptığını, Sınavsız geçiş mi YGS puanı ile mi geçti bunları anlatacak. Daha sonra okumakta olduğu ya da bitirmiş olduğu okulun ortamından bahsedecek, sosyal aktivite olanaklarından, şehrin akışından, ev kiralarından, ulaşımdan, şehrin bir öğrenci için ne derecede yaşanılabilir olduğundan, kız ortamlarından ve üniversitenin sosyal olaylarından bahsedecek. Daha sonra yol göstermeye çalışacak mümkün olduğunca.
Kendimden başlayayım, ben sınava girmedim ve sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım. Birinci tercihim Eskişehir Anadolu Üniversitesi (MYO -2 yıllık - ) olacak. 3 kişi gideceğiz inşallah Es-Es'e ve birlikte yaşayacağız diye planlar kuruyoruz şu anda. 2 yıllık okulumuz bittikten sonra DGS ile İstanbul'a dönüp ya da 2 yılın verdiği izlenim ile Eskişehir'de kalıp 2'yi 4'e tamamlama hedefimiz var. Şu an benim diploma notum 59.2 yani 296 OBP 'ye tekabül etmekte.
Tercihlerim ise şu sıralamada olacak:
1- Eskişehir
2- Tekirdağ
3- Çanakkale
4- İzmir
5- Bursa
...
Şimdi öncelikli olarak benim düşüncem hakkındaki yorumlarınızı, daha sonra da önerilerinizi ve tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Umarım faydalı bir topic olur ve tutar, öğrenci arkadaşlarımıza da yol göstermiş oluruz.
Special thx to Flexi