Dün gece resmi gazetede cumhurbaskani imzasıyla yayinlanan karardir.
https://www.milliyet.com.tr/…-vergisi-geldi-6275264
bu vergiler 2002 ekonomik kriziyle bugunlerde yasadigimiz seyi kiyaslayanlara kapak mahiyetinde gelen ek vergilerdir.
doviz kurlari yukseldiginde uretim maliyetini karsilamak ve dunya ekonomisine uyum saglamak icin bizim urettiklerimize zam gelirdi. simdi enflasyona direkt etki edemesin de tüik rakamlari istedigi gibi duzenleyebilsin diye vergilere yansiyor. bu yuzden de gecenin bir vakti 115 kalem urune ek vergi geliyor ama dikkat edilirse bu ek vergilendirmede "avrupa birliği ve serbest ticaret anlaşması imzalanan ülke menşeli olanlar hariç" seklinde bir madde de eklemleniveriyor.
--- spoiler ---
ithalat rejimi kararına ek cumhurbaşkanı kararı, resmi gazete'de yayımlandı. buna göre, paraguay çayı, kakao içermeyen şeker mamulleri, çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları, makarnalar, ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer ekmekçilik mamulleri, hububat veya hububat ürünlerinin kabartılması veya kavrulması suretiyle elde edilen gıda mamulleri, mayalar ve malttan üretilen biraları kapsayacak şekilde 115 işlenmiş tarım ürünü pozisyonundaki ürün için ek gümrük vergisi uygulanacak.
--- spoiler ---
Ekşi’den alıntıdır.
Benim yorumum ise sadece kulak arkası kaldı.
115 ürüne ek vergi getirilmesi
· 4 Yanıt · 982 görüntüleme 0 okuyor
4 Yanıt
Paraguay çayı nerden aklına geldi acaba :s
Yıl da bir pasta alırdık büyük boy 65₺’ye o pasta keyfimizden de olduk şimdi olur 80-90₺.
Benim yorumum ise sadece kulak arkası kaldı.

Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap