Bu sene ygs-lys ye hazırlanan birisi olarak soruyorum arkadaşlar hedef koü mekatronik müh. 1. ve 2. öğretim arasında biraz puan farkı var fakat ben daha çok diğer farklarını merak ediyorum 2. öğretimde okuyan , okumuş veya okuyan arkadaşları olan bilgi paylaşımında bulunursa sevinirim...
1. Öğretim ve 2. Öğretim arasındaki farklar
· 24 Yanıt · 4.0K görüntüleme 0 okuyor
24 Yanıt
İÜ'deyim ben. 2. öğretim kol gibi harç ödüyor, dersleri daha az, bazı dersleri daha kolay, hocaları daha kötü, dersleri akşam 5:30 ile 9 arası genellikle.
N
NoBodysPerfect
⭐ 17y
2. ögretimde okuyorum Marmara Universitesinde. 1 donem harc 577.5 tl dersler aksamustu 5te baslıyor en gec 22.30da bitiyor.1. öğretimlerin sınıf 57 kisi bizim 114 kisi.He buarada %10luk dilim diye bir sistem var. Sınıf basaralamasında ilk %10da olursan 1. ögretim harcı oduyorsun ama bu her üniversitede varmı bilmiyorum
Bende 2. öğretim okudum. hayatın alt üst oluyor sabah ezanıyla yatar ikini ezanı ile kalkar okula giderdik. böyle oluncada dersleri çok salladığın oluyo keyfe keder yaşıyorsun. Herkeze göre öyle değil tabikide genelde hep böyledir ve arkadaşın dediği gibi Kol gibi harç ödüyorsun + ikinci öğretimlere burs zor çıkıyor. Derslerde değişme yok aynı dersler...
2. ögretimde okuyorum Marmara Universitesinde. 1 donem harc 577.5 tl dersler aksamustu 5te baslıyor en gec 22.30da bitiyor.1. öğretimlerin sınıf 57 kisi bizim 114 kisi.He buarada %10luk dilim diye bir sistem var. Sınıf basaralamasında ilk %10da olursan 1. ögretim harcı oduyorsun ama bu her üniversitede varmı bilmiyorum
Bizde de var aynısı. Ve evet, bizim sınıf 105 kişi (2 sınıfa ayırıyorlar), ikinci öğretimin tek sınıf 250 kişi.
Bende 2. öğretim okudum. hayatın alt üst oluyor sabah ezanıyla yatar ikini ezanı ile kalkar okula giderdik. böyle oluncada dersleri çok salladığın oluyo keyfe keder yaşıyorsun. Herkeze göre öyle değil tabikide genelde hep böyledir ve arkadaşın dediği gibi Kol gibi harç ödüyorsun + ikinci öğretimlere burs zor çıkıyor. Derslerde değişme yok aynı dersler...
İkinci öğretimlerde çalışan öğrenci daha çok oluyor, akşam 5-6'ya kadar boş olduğundan
N
NoBodysPerfect
⭐ 17y
Katılıyorum puanın tutarsa 1. ögretime gitmeni tavsiye ederim.
X
xlorxlarge
⭐ 18y
Aynen bu arkadaşa katılıyorum uyku düzenin bozuluyor yeri geliyo sabah 6'da uyuyamaz oluyoruz vize final zamanı sabahleyin sınav oluydo erken yatmak zorunda kalıyoduk yatamıyoduk uykulu sınava gidip kötü aldığım çok oldu onun için normal öğretim iyidir bence.
kol gibi harç ödersin, eğitim seviyesi düşük olur, sabahın sabah, akşamın akşam olmaz. heleki birde şehir dışında okursan yurattada kalıyosan çile olur
Harç önemli değil fakat hocalar sınıf , mevcudu gibi önemli internette çok araştırdım saat ve harç dışında bir farkı yok diyorlardı fakat burda çok aşırı fark varmış gibi gördüm arada ders verimi arasında fark var mı ?
N
NoBodysPerfect
⭐ 17y
Harç önemli değil fakat hocalar sınıf , mevcudu gibi önemli internette çok araştırdım saat ve harç dışında bir farkı yok diyorlardı fakat burda çok aşırı fark varmış gibi gördüm arada ders verimi arasında fark var mı ?
Aksam ders dinlemek cok kotu hala alısamadım. Derslerde uyukluyorum verim olmuyo tabi
Aksam ders dinlemek cok kotu hala alısamadım. Derslerde uyukluyorum verim olmuyo tabi
O sıkıntı zamanla düzelir alışırsın benim sormak istediğim daha çok sınıf mevcudu ve hocalardan kaynaklanan ders verimi .
N
NoBodysPerfect
⭐ 17y
O sıkıntı zamanla düzelir alışırsın benim sormak istediğim daha çok sınıf mevcudu ve hocalardan kaynaklanan ders verimi .
Sınıf mevcudu x2 oluyor iki bolumu birlestiriyorlar.Derslere giren hocalarda sorun yok
Akşam genelde asistanları yollar profesörler.
Akşam genelde asistanları yollar profesörler.
bence tam tersi oluyor, çünkü harçı çok olduğundan bazı üniversitelerde prof.lar bizzat kendileri giriyor derslere :=)

Ben ikinci ögretim okuyorum kimya müh. harc olarak 764.5 TL veriyorum Bi dönemlik:)
Harç bakımından cok kötü ama diger yönden cok cok iyi aksam 5de dersim baslıo 9da bitiyor cogunlukla bütün gün sana kalıyor maddi durumun iyise tavsiye ederim:)
Harç bakımından cok kötü ama diger yönden cok cok iyi aksam 5de dersim baslıo 9da bitiyor cogunlukla bütün gün sana kalıyor maddi durumun iyise tavsiye ederim:)
Bu arada, ben de 1. öğretimim ama genelde 2. öğretimin derslerine girerim. İstanbul Üniversitesi'nde devam sorunu olmadığından. Akşam ders olması güzel gerçekten.
Bu arada, ben de 1. öğretimim ama genelde 2. öğretimin derslerine girerim. İstanbul Üniversitesi'nde devam sorunu olmadığından. Akşam ders olması güzel gerçekten.
bölüm neydi senin ?

bölüm neydi senin ?
İktisat
bölüm neydi senin ?
İktisat
hmm, iyimiş hayırlı olsun 😊

Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş YapBenzer Konular
Arkadaşlar dns 4 2 2 1 ve 4 2 2 2 WTS 114 LWL %65 XP GLAVİE . 15-16 DG SETLİ 2 ADET DRESLİ 1 ADET PERİ TOPLAMA PETİ VE 1 OCAĞA KADAR VİPLİ ÇAR SATILIKTIR SwSro 2 100 Silk'e SwSro1 de 2 acc ve Mysro 1 acc verilir Turkcell, 1 Ocak’ta 2 milyondan fazla ev ve işyerinde AKK’yı kaldırıyor NTFS ve FAT32 Arasındaki Farklar