Kayıt
25 Nisan 2007
Mesajlar
3.431
Beğeniler
0
Şehir
Bursa
Youtube videoları bilgisayarınızda

Youtube,video paylaşım konusunda dünyada bir çığır açtı.Bununla beraber youtube'den izlenen videoları bilgisayarına kaydetmek isteyenler için çeşitli yazılımlar oluşturuldu. Farklı mantıklarla youtube videolarını indirmeyi sağlayan web siteleri ve yazılımlar dışında bir başka yöntem sunacağım sizlere. Esasen internette izlediğimiz videolar aynı zamanda bilgisayarımızın gizli dosyalarına indiriliyor. Aslında web sayfalarında faydalandığımız her nane (data) bilgisayarımıza iniyor, fakat bunlar zamanla bilgisayar performansını etkilediği için temizleniyor. Biz de çöplük karıştırır gibi bize lazım olan youtube videosunu gizli dosyalar içinden çekip çıkaracağız.

1) Öncelikle sonuna kadar izleyip beğendiğimiz videonun ara belleği aşağıdaki gibi doldurduğundan emin oluyoruz.



2) Videonun kimlik numarasını almak gerekiyor. Bağlantının sonunda yer alan kodu kopyalıyoruz.



3) Bilgisayarımızda videoyu arayacağız. Video gizli dosyalar(Local Settings\Temporary Internet Files) içinde olduğu için arama kısmında değişiklik gerekiyor. "İleri düzey seçenekler" e tıklıyoruz ve "Gizli dosya ve klasörlerde göster" seçeneğini işaretliyoruz.



4) Gizli klasörlerde aramak için ince bir ayar yaptıktan sonra 2.maddede anlatılan kopyaladığımız kodu arama bölümüne yerleştirip konum oalrak da Windows'un yüklü olduğu sürücüyü seçerek aramamızı gerçekleştiriyoruz. Arama sonuçlarına bakıldığında "get_video?video_id=*****" isimli sonuç youtubede izlediğimiz videonun bilgisayarımızdaki adresini gösteriyor.Bu adrese çift tıklıyoruz ve karşımıza çıkan güvenlik yoklamasına "hea" deyip geçiyoruz.



5)Son olarak videoyu kaydederken bize kaydedeceğimiz yeri soran pencere çıkacaktır. Video ismi her ne olursa olsun "get_video" olarak çıkacaktır.get_video ismini değiştirebilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken önemli nokta bu videoya uzantı vermektir. get_video.flv şeklinde kaydetmeniz gerekiyor. (Gerçi "get_video.flv" yerine "get_video.kuytul" yapsanız da vlc player çalıştıracaktır.Canavar gibi program Razz)



) "flv" ve bir çok formatı destekleyen medya oynatıcısı olan " VLC Player " ile indirdiğiniz videoyu izleyebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda bulunmuyorsa mutlaka indirmenizi tavsiye ederim.

VLC Player download:
http://downloads.videolan.org/pub/video ... -win32.exe

Walla bi siteden gezerken buldum Vermeyim simdi adını ¿? İlgimi Cekti Koyayım Dedim :mrgreen: extraokk
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
bu topici ben sitemize farklı çözüm yolları ile koymuştum silinmiş mi Confused

ayrıca ekleyeyim gom player ile .flv dosyalarını izleyebilirsiniz extraokk
 

SonSAHNE

Bilgiliyim
Kayıt
12 Nisan 2007
Mesajlar
2.934
Beğeniler
0
Şehir
aRaF
bnde youtube downloader adlı bi program vardı onla indiriodum. sanki bi dosya indirir gibi hatta upload edeyim....

EDİT



http://www.speedyshare.com/422340478.html bunun içinden .exe yi çalıştırın sağ altta saatin olduğu yerde simgesi çıkcak. ona sağ tıklayın link i oraya yapıştırın.

Not: dosyayı indirme işlemine başlamadan önce youtube sitesini kapatın yoksa bazen olmayabiliyor. O inerken izleyebilirsiniz. Ayrıca indirmek için full izlemiş olmanız gerekmez indirip tekrar tekrar izleyebilirsiniz... :lol:
 
Kayıt
15 Eylül 2007
Mesajlar
395
Beğeniler
0
kardeş verdigin dowland nedir ? onuda acıklarmısın indirmek gerekiyormu
 
Yukarı Alt