Kayıt
17 Haziran 2009
Mesajlar
241
Beğeniler
0
Şehir
Şeref Bey
Dünya çapında kutlanan evrensel bi bayram olan 1 Mayıs İşçi Bayramının belkide en renkli geçtiği adreslerden birisidir Taksim. 1 Mayıs'a ilk defa gidicek gençlerin içinde heyecan vardır polisler gergin babalar tedirgin :roll: Yani deneyimim vardı aman oğlum yapma oğlum gitme oğlum. Vel hasıl kelam bugün 1 Mayıs tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayısını en içten dileklerimle kutluyorum yanlız bu güzel günü geçtiğimiz sene hariç önceki senelerde yaşanan olaylarla provake etmeye çalışan insanlar olucaktır bir yandanda tedirginim açıkçası. Yalova'da 11 yıl aradan sonra kutlamanın heyecanını yaşarken tüç işçi çocuklarının yanaklarından ve gözlerinden öperim :muck Selam Olsun. İşte Taksim'de kutlanacak 1 Mayıs'ın programı:




DAKİKA DAKİKA 1 MAYIS



09:40

Polis helikopterleri de havadan incelemelerine devam ediyor.



09:30

Rusya Komünist Partisi 10 kişi, ''Sosyalist Komünist için yürüyoruz'' pankartıyla Taksim Meydanı'ndaki yerini aldı.



09:20

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünde polis noktası kuruldu. Gelenler kontrol edilip meydana gönderiliyor.



09:15
CHP, Halkın Kurtuluş Partisi, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri İnönü Stadyumunun altında toplanmaya başladı.



7:30

Dolmabahçe tarafında ilk toplanan grup Halkın Kurtuluş Partisi oldu. Sabah saat 07.30 sıralarında İnönü Stadyumu’nun altında toplanmaya başlayan grup "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" sloganları attı. Grup bir süre sonra davul eşliğinde halay çekmeye başladı.



07:00

Polis sabah 07:00'dan sonra önlem almaya başladı. Aralarında tiyatrocu Ulvi Alacakaptan da vardı. Alacakaptan, “Ben sol görüşlüydüm. Müslüman olunca anladım. Antikapitalist Müslümanlıkta da var” dedi.

Esenyurt’ta ölen işçilerin posterleri Fatih Cami’nin duvarlarına asıldı.

Yazar İhsan Eliaçık Esenyurt’ta ölen 11 işçi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.



05:30
Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

Şuan devam etmekte olan hazırlıklar ve başlangıçlarıda şöyle sıralayalım:

05:00

İstanbul'a çevre illerden uçak ve karayoluyla getirilen takviye polisler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde görevlendirdikleri yerlere erken saatlerinden itibaren yerleştirildi.



04.00

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle 3 vince asılmak istenirken yırtılan 800 metrekarelik dev afişin asılma işlemi tamamlandı. Üzerinde "1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın" yazan ve dev bir işçi resmi olan afiş gece tamir edildikten sonra Atatürk Anıtı önüne asıldı.

TAKSİM'DE 1 MAYIS HAZIRLIĞI

1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da, saat 09.00’da Taksim’e çıkan 3 koldan yürüyüşlerle başladı. Şişli-Taksim yönünde DİSK’in önderliğinde DİSK’e bağlı sendikalar, Sendikal Güç Birliği Platformu, Devrimci Haklar Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü ve meslek odası yürüyor. Tarlabaşı- Taksim yönünde ise KESK’in önderliğinde Halkların Demokratik Kongresi ve ÖDP’nin de içinde olduğu bazı parti, meslek odası ve kitle örgütü üyeleri yürüyor. Beşiktaş- Dolmabahçe- Gümüşsuyu kolunda ise TMMOB ve TTB önderliğinde CHP’nin de aralarında olduğu siyasi parti, sendika ve meslek odaları Taksim Meydanı’na yürüyor. “1 Mayıs Hakkı Müdafaa Günüdür” adıyla sosyal ağlarda örgütlenen “Devrimci İslamcı”lar grubu da kutlamalara “Kapitalizmle Mücadele Korteji”yle katılacak.

İşte Sabahın İlk Saatlerinde Taksim'de başlayan kutlamalardan kareler:
- Resim Silinmiş.​
- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

- Resim Silinmiş.​

Teşekkürler.. :muck:
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Avasin

 
Kayıt
12 Ocak 2009
Mesajlar
6.431
Beğeniler
5
Şehir
Santa Clara/Küba
Nina Ricci demiş ki:
Ben vekiliyim summer4: nese:

Ps: Emekçi, işçi kardeşlerimizin haklarının sadece 1 gün ile sınırlı kalmadığı; her zaman korunduğu bir dünya özlemi ile. 1 günlük olsa dahi bayramınız kutlu olsun. :kalp:
 
Kayıt
17 Haziran 2009
Mesajlar
241
Beğeniler
0
Şehir
Şeref Bey
Yalovada 1 Mayıs kutladık Taksimdekinden daha çok keyf aldım ruh vardı samimiyet vardı konuk sanatçı Cevdet Bağca sesiyle bizlere destek oldu eve geldim duşuma girdim uzanıyorum Cevdet Bağcanın şu son sözleri hala aklımda: Okula gidin çantanız olsun çantanızda silginiz kaleminiz olsun beslenme çantanızı unutmayın sakın içinde elmanız olsun gece yatarken vicdanınız hep soL yanınızda olun hep soLcu kalın devrimci kalın. Görüşmek üzere yoldaşlar. Sitede siyasi ideoloji yapmayalımda şimdi güneşe sıcağa ve polislerin bakışlarına rağmen değdi bugün 1 Mayıs.
 
Kayıt
20 Mart 2009
Mesajlar
879
Beğeniler
0
Şehir
Düzce/d.k.
Benim düzce sanayide dükkan var. Bir kişi gitmez mi mitinge, bizimkiler halinden memnun ama işçilerin böyle bayramlara sahip çıkmalı, işi bırakmalı, asgari ücretin azlığını yüksek sesle dile getirmeli bence...
 
Yukarı Alt