Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesajlar
1.527
Beğeniler
0
Wembley Stadı'nın zemini alarm veriyor. Zeminin içler acısı hali son olarak Federasyon Kupası yarı finalinde gözler önüne serildi. Uzmanlara göre, 750 milyon sterline mal olan devasa statta, yılda 7 kez zeminin yenilenmesi gerekiyor.



750 milyon sterline mal olan görkemli Wembley Stadı, zemin krizi ile karşı karşıya. Federasyon Kupası yarı finalleri, zemindeki ciddi sorunları bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Kaygan ve çok çabuk aşınan zemine, hem futbolcular hem de menajerler tepki gösterdi. İngiltere'de şimdi herkes “nasıl olur da 750 milyon sterlin harcanarak yapılan teknoloji harikası statta, zemin bu kadar kötü olabilir?” sorusuna yanıt arıyor.

Rugby maçlarına, konserlere hatta motorsporları yarışlarına ev sahipliği yapan Wembley'in zemini, 2007 yılından bu yana tam 11 kez değiştirildi. Ancak hala soruna kalıcı bir çözüm bulunamadı. Uzmanlara bakılacak olursa, zeminin yılda 7 kez değiştirilmesi gerekiyor. Zira Wembley'in devasa büyüklüğü nedeniyle çimin kök salmak için yeterli ışık ve hava alamadığı belirtiliyor. Wembley yöneticileri de sorunları kabul etti. Ancak yetkililer, zeminin yılda kaç kez değiştirileceği konusunda bilgi vermekten kaçındı.

Bugünlerde stat zeminleri konusunda uzman bir kuruluş, Wembley'de incelemeler yapıyor. Ancak görünen o ki, stadı inşa etmek için zaten büyük borç yükünün altına giren İngiltere Futbol Federasyonu, zemine de düzenli olarak yatırım yapmak zorunda kalacak.
 
Yukarı Alt