Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.162
Beğeniler
466
Yükseköğretim sistemine 2 yani düzenleme daha getirmek için çalışma başlattığı öğrenilen YÖK Başkanı'nın tüm gelişmeleri de kamuoyuyla paylaşma kararında ısrarcı olacağı kaydedildi.

İşte o en yeni 2 önemli adım;

NE KADAR HOCA YETİŞTİRİRLERSE

O KADAR ÖĞRENCİ ALABİLECEKLER!

1-
Devletten akademisyen transfer ederek, hiç akademisyen yetiştirmeden vakıf üniversitelerini ticarethane gibi işletme dönemi bitiyor. Vakıf üniversitelerinin akademisyen-öğretim üyesi, yetiştirme durumları tek tek incelenecek. Akademisyen yetiştirmeyenin önce öğrenci kontenjan artış talepleri karşılanmayacak. Yazılı uyarılara rağmen yine akademisyen yetiştirmeyenlerin de öğrenci kontenjan artış talepleri reddedilecek.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDEKİ HOCALARIN

DÜŞÜK MAAŞLARI TAKİBE ALINACAK

2-
YÖK Başkanı ve ekibinin bu gibi sistemde kaliteyi artırıcı, mevcut çıtayı yükseltici kararlara ve şeffaflaşmaya yönelik adımlarına ek olarak;
Vakıf Yükseköğretim Kurumların da görev yapan hocaların devlet üniversitelerindeki hocalardan çok daha düşük maaşla çalıştırılmasına yönelik bir çalışma da yapması bekleniyor. YÖK'ün bu konuda da yakın zamanda hocaları sevindirici bazı gelişmeler yaşanması bekleniyor.
 
Yukarı Alt