Kayıt
20 Mart 2009
Mesajlar
4.533
Beğeniler
0
Uçak yolculuklarında yenen yemeğin insanlara neden lezzetsiz ve yavan geldiği, yapılan bir araştırmayla anlaşıldı.



İngiliz araştırmacılar, arka plandaki gürültünün düzeyinin hem yiyeceklerin lezzetinin yoğunluğunu, hem de gevrekliğinin farkedilmesine etki ettiğini ortaya çıkardılar.

Araştırmada, gözleri bağlı denekler, arka plandan gelen sürekli bir seste yedikleri yiyeceklerin tadı, tuzu ve gevrekliğinin yanı sıra tüm lezzetini alırken, gürültü seviyesinde artış olduğunda yemeğin tad ve tuzunun daha az farkına vardılar, gevrekliğinin ölçüsünü ise daha fazla hissettiler.

"Food Quality and Preference" dergisinde yayınlanan araştırmanın, havayolu şirketlerine yemek sağlayan şirketlerin yemeklerine çok baharat koymalarına yol açan, "uçakta yenen yemeğin yavanlığı" olgusunu bir şekilde açıklayabileceği belirtildi.

İlginç :think: :think:
 
Kayıt
22 Haziran 2008
Mesajlar
684
Beğeniler
0
Şehir
Konum
Genel olarak doğru olabilir ama Türk Hava Yollarının yemekleri güzel bence. :lol:
( Şaka yapmıyorum ciddiyim)
 
Yukarı Alt