Kayıt
12 Mart 2010
Mesajlar
279
Beğeniler
0
Şehir
sevişelimmi
Tunceli'nin Nazimiye ilçesiBingöl Yayladere sınırında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saat 23:00 sıralarında teröristlerce roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Taciz ateşinden karakol komutanının da aralarında bulunduğu 4 asker şehit oldu 2'si ağır 7 asker yaralandı. Hain saldırı sonrası çatışma çıktı. Karakolda görevli askerlerin saldırıya karşılık vermesi gecikmedi. Karakola sızmaya çalışan teröristler nöbetçiler tarafından püskürtüldü. Yağışlı ve sisli havadan faydalanıp ormanlık alana kaçan kalabalık terörist grubu mensuplarının bir bölümü kaçarken geride kalanlar,
güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Havanın sisli olması nedeniyle helikopterler kalkamadı. Günün ilk ışıklarına kadar süren sıcak çatışmada PKK terör örgütü mensupları ağır zayiat verdi, ancak çatışma devam ettiği için ölen terörist sayısı açıklanmadı.

Saldırıda yaralanan 7 asker ambulanslar ile Elazığ Asker Hastanesi'ne sevkedildi. Yaralı askerlerin ikisinin durumu ağır olduğu bildirildi. Sabah saatlerinde sisin dağılması üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Havalanan kobra tipi helikopterler teröristlerin saklandığı sığınakları bombalıyor.
 
Yukarı Alt