Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesajlar
16.750
Beğeniler
0
Şehir
Bana küfreder gözlerin , dudakların yardım yalvarı



Bir erkek olarak sevseniz de sevmeseniz de ömrünüz boyunca tıraş olmak durumundasınız. Pek çok erkek tıraş olmayı zor ve zahmetli bulur. Bunun sebebi kullanılan tekniğin yanlış olmasından kaynaklanır.

Sizin için doğru olan tıraş bıçağı ve köpüğünü keşfettikten sonra göreceksiniz ki aslında tıraş olmak hiç de o kadar zor değilmiş. Ayrıca kullandığınız teknik doğru olursa hem cildin tahriş olmasını hem de batık oluşmasını engellemiş olursunuz. İşte size 10 adımda doğru tıraş olma tekniği!


1. Hazırlanış:
Tıraş olmadan önce bütün yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bunu yaparken kalıp sabun ya da temizleyici jel kremlerden kullanabilirsiniz. Bu sayede yüzünüzde herhangi bir kesik varsa, tıraş esnasında iltihap kapmasını engellemiş olursunuz.

2. Sakalı yumuşatma:
Ufak bir yüz havlusunu sıcak suyun altında bir süre ısıttıktan sonra 30 saniye boyunca yüzünüzde tutun. Bu sayede cildiniz de sakallarınız da iyice yumuşayacaktır. Sıcak su, kılları genleştireceği için tıraşı kolaylaştırır. Eğer duştan yeni çıkmışsanız zaten cildiniz de sakallarınız da yumuşamış olur. Böylece başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz.

3. Tıraş köpüğü kullanımı:
Su, yumuşatma için çok önemli olsa da kılların emeceği su hızla buharlaşır ve kıllar eski haline döner. Tıraş jeli, suyun buharlaşmasını önleyen ve kılları yumuşatan bir katman oluşturur. Bir tenis topu boyutunda tıraş köpüğünü avucunuza sıkın. İki elinizi kullanarak, dairesel hareketlerle, boynunuz dahil tüm yüzünüze köpüğü yayın.
Eğer tercihiniz kuru sabundan yanaysa köpüğü cilde yaymanın en kolay yolu tıraş fırçası kullanmaktır. Bunun içinse önce fırçayı ıslatın sonra sabunu köpürtüp, dairesel hareketlerle sakallarınızın üzerine yayın. Tıraşınızın kusursuz olmasını istiyorsanız jiletin az kullanılmış olması çok önemlidir.


4. Sakalın üst kısmını tıraş etmek:
Tıraşa elmacık kemiklerinizden başlayarak çene bitiminize kadar inin. Boynunuzu tıraşlamayı en sona bırakın.

5. Boyun ve yanak tıraşı:
Çenenizin altını ve boynunuzu yukarıya doğru tıraşlamalısınız. Böylece kesikleri ve batık kıl oluşumunu engellemiş olursunuz.

6. Daha yakın tıraş:
Cildinizi bir elinizle tutup yukarı doğru çekerek gerginleştirirseniz, kıl köklerine daha rahat ulaşabilirsiniz.

7. Dudak üstü tıraşı:
Dudak üstünü tıraş ederken elinizle ağız bölgenizi iyice gerip jileti yukarıdan aşağı doğru kullanmalısınız.

8. Tıraş bıçağının temizlenmesi:
Jileti her darbeden sonra temizlemelisiniz ki kıllar aralara dolup tıraşınıza engel olmasın.

9. Son kontrol:
Yüzünüzde kalan fazla tıraş köpüğünü ılık su il yıkayın ve herhangi bir yerde sakal kalmış mı diye kontrol edin. Tıraş bıçağınızı ıslatın ve kalan yerleri de almak için üzerinden geçin. Sadece bu adımda, bıçağınızı kılların çıkış yönünün tersine kullanabilirsiniz.

10. Nemlendirme:
Tıraş olduktan sonra muhakkak arko kullanmalısınız. Cildiniz yağlıysa alkolsüz tonik, kuruysa nemlendirici ya da balsam tercih edin. Eğer normal bir cildiniz varsa, hangi ürünün dokusunu seviyorsanız onu kullanabilirsiniz. Birçok erkek yanma yapıyor diye arko kullanmayı sevmiyor. Oysa ki tıraş ciltte travmatik bir etki yaratır ve cildin kendisini toparlaması için arko kullanılması şarttır. (( ARKO sadece Bir Ornek Markadır.Reklam Degıldır.Sadece Ornektır.İstediginiz Markayı Kullanabilirsiniz ))
 
Kayıt
8 Mart 2007
Mesajlar
703
Beğeniler
0
Wax Whine demiş ki:
Güzel bilgi olmuş.
Ps:Resimdeki adamın favorisi bile yok hangi sakalı alıyor o? :lol:
Adam? :D Şu yeni çıkan reklamlardaki çocuğa benziyo daha kaç yaşında traş oluyo ceket felan giyiyo gördükçe gülüyorum o reklama :D :D
 
Kayıt
20 Mayıs 2007
Mesajlar
1.310
Beğeniler
0
bende bıyık var ama sakal yok şimdilik bi kaç kıl çıkmıs 11-11 maç yapıyolar XD
 

V.I.P

Old School
Kayıt
27 Ağustos 2007
Mesajlar
4.563
Beğeniler
1
Şehir
Ankara
Takımı
Fenerbahce
Adama takılmayın ya model zaten o reklam için sürmüş 2 şey bu arada güzel bilgiler 8)
 
Kayıt
2 Ekim 2007
Mesajlar
1.964
Beğeniler
0
Şehir
Go To HeLL!
Traş olmak benim için tüm kolaylaştırıcı teknikleri biliyor olmama rağmen her zaman zahmetli olmuştur.Doğru uygulama yöntemlerini bilmeyenler için iyi olmuş dostum emeğine sağlık..
 
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesajlar
1.309
Beğeniler
0
ilk bıyıklarım çıktığında okul müdürü ile biyoloji hocamız(bir cadıydı) seferberlik düzenlediler zorla bıyığı kestirdiler... Gitti bizim kaytan bıyıklar kaç sene oldu o bıyıklar hala aklımda resimde görünce diyorum ben acaba bu bıyıklarla nasıl gezdim :D
 

EfnuR

Öğretiyorum
Kayıt
26 Ağustos 2007
Mesajlar
994
Beğeniler
0
Şehir
in the CLUB xD
aman abi aman küçükken özenirdik millette var bizde yok diye
aman şimdi çıkmasın istemiyom bıktım vallahi
 
Yukarı Alt