Kayıt
20 Nisan 2010
Mesajlar
14.245
Beğeniler
0
Şehir
Caspian

Bursa-Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında temsilcimiz Bursaspor evinde Manchester United'a 3-0 yenildi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Bursaspor-Manchester United maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı. Rakibine alan savunması yapan yeşil-beyazlı takım, özellikle orta alanda kurduğu baskıyla topa daha fazla sahip olmaya çalıştı. Bursaspor, nispeten bunda başarılı olsa da final paslarında aynı beceriyi gösteremedi.

Manchester United ise ilk yarıda temkinli bir futbol sergiledi. İngiliz ekibi özellikle Evra ile sol kanattan geliştirdiği ataklarla Bursaspor kalesinde tehlikeli olmaya çalıştı.

Bursaspor maça iyi başlamasına karşın ilk tehlikeli atağı konuk Manchester United geliştirdi.

9. dakikada sol kanattan hareketlenen Evra, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Berbatov'un kafa vuruşunda top kaleci Ivankov'da kaldı.

11. dakikada Manchester United atağında Berbatov'un ceza sahasının hemen önünden sert şutunda Ivankov, yerden gelen topu iki hamlede yakaladı.

22. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hızla hareketlenen Sercan, topu sağdan ceza sahasına giren Turgay'ın önüne aktardı. Uygun durumdaki Turgay'ın vuruşunda kaleci Van Der Sar'a çarpan top kornere çıktı.

29. dakikada Volkan'ın ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Van Der Sar'da kaldı.

33. dakikada Manchester United atağında sol kanattan hareketlenen Evra, topu arka direğe doğru ortaladı. Fletcher'ın vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.

34. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest atışı kullanan Ali, topu arka direğe doğru ortaladı. Kaptan Ömer Erdoğan, önünden geçen topa dokunamayınca pozisyon autla sonuçlandı.

45. dakikada Van Der Sar'ın kısa düşen pasında Svensson'un ceza yayı üzerinden sert şutunda top üstten az farkla auta çıktı.

İlk yarı golsüz sona erdi.
Maçtan Notlar
Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bursaspor açısından Avrupa yolunda ''tamam veya devam'' niteliği taşıyan Manchester United karşılaşmasında yeşil-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Bursa Atatürk Stadı, daha önce ev sahipliğini yaptığı Türkiye-Ermenistan, Türkiye-Almanya ve Türkiye-Hollanda maçları gibi Bursaspor-Manchester United karşılaşmasında da tarihi günlerinden birini yaşadı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, maç başlamadan saatler önce stat çevresinde toplanarak takımları lehine tezahürat ve gösteriler yaptı. Kapıların açılmasıyla stada adeta akın eden taraftarlar, başlama düdüğüne kadar tribünlerde şovlarına devam etti.

Bursasporlu futbolcuların sahaya adım atmasıyla birlikte statta büyük bir gürültü koptu. ''Şampiyon'' diye tezahürat yapan yeşil-beyazlı taraftarlar, diğer maçlarda olduğu gibi tüm futbolcuları yine tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırdı.

Taraftarların yanlarında Bursaspor bayrak ve flaması kadar Türk bayrakları da getirdikleri dikkatlerden kaçmadı.

Manchester United takımı sahaya çıktığında ise taraftarların ıslıklı protestosuyla karşılaştı. İngiliz ekibini uzun süre ıslıklayan taraftarlar daha sonra ''Türkiye'' ve ''Bursaspor'' tezahüratları yaptı.

İngiliz Taraftarlar da Tribünde
Bursaspor-Manchester United karşılaşmasını izlemek üzere Bursa'ya gelen İngiliz taraftarlar, açık kale arkası bölümündeki ''Misafir Takım Tribünü'' ile Kapalı Tribü'nde yer alarak takımlarını destekledi.

Açık Kale Arkası tribünde bulunan Bursaspor taraftarları ile İngiliz taraftarları arasında zaman zaman sözlü atışmalar yaşandı. Bursaspor taraftarları, Manchester United taraftarlarını kızdırmak için ''Manchester City'' lehine tezahürat yaptı.

Medyadan Maça Büyük İlgi
Bursaspor-Manchester United karşılaşmasına medya mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Bursaspor açısından büyük önem taşıyan karşılaşma için 29'u yabancı olmak üzere 250 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi.

Ertuğrul Sağlam, Insua ve Svensson'a İlk 11'de Görev Verdi
Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda sahasında Manchester United ile karşılaşan Bursaspor'da, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ligdeki Fenerbahçe maçından farklı olarak Batalla'nın yerine Insua, Hüseyin'in yerine de Svensson'a görev verdi.

Ertuğrul Sağlam, Bursa Atatürk Stadı'ndaki Manchester United maçında, kadroda iki değişikliğe gitti. Fenerbahçe maçında ilk 11'de yer alan Battalla, bu akşamki maç için 18 kişilik kadroya dahi giremedi. Batalla'nın yerine Arjantinli Insua ilk 11'de yer alırken, son Fenerbahçe maçında ilk 11 oynayan Hüseyin Çimşir de Batalla gibi 18'e giremedi. Hüseyin'in mevkisinde ise Svensson forma giydi.

Nunez, Stepanov ve Ozan İpek, Sağlam'ın yedek soyundurduğu isimler arasında yer aldı.

Yıldız futbolcu Rooney'nin yanı sıra Evans, Neville, Giggs, Macheda ve Anderson'ı sakatlıkları nedeniyle Bursa'ya getirmeyen Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson da Manchester'daki ilk maça göre değişikliğe gitti.

Ferguson, İngiltere'deki maçta as kadroda yer verdiği kaleci Kuszczak ile Park Ji-Sung'u yedek soyundururken, sakatlığı nedeniyle ilk maçta oynayamayan Berbatov'a ilk 11'de şans tanıdı.

Tribünlerde Büyük Coşku
Bursasporlu taraftarlar, Manchester United maçında da tribünlerde adeta şov yaptı.

Maç öncesi çeşitli gösteriler yapan yeşil-beyazlı taraftarlar, karşılaşma başladıktan sonra takımlarını desteklemek adına ellerinden geleni ortaya koydu. Maraton tribününde yeşil-beyazlı kartonlarla ''Bursa'' diye yazan taraftarlar, kapalı kale arkası tribününün önüne de İngilizce, ''Kalbimiz yeşil-beyazlı yıldızlarla'' yazılı pankart açtı.

Kapalı Kale arkası tribünündeki taraftarlar ayrıca, bir tarafı Türk bayrağı, diğer tarafında ise Bursaspor'un ambleminin bulunduğu kartonları kaldırarak renkli görüntüler oluşturdu.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
kuzenle bahse girmiştik ben 0 çekecek dedim o 3. bitirecek dedi ben ona bjk store'den o bana fb store'den ürün alacaktı lisanslı ahahaha kazanmama az kaldı makara: :P
 
Kayıt
15 Şubat 2009
Mesajlar
5.756
Beğeniler
0
Şehir
Sakarya
extraloob demiş ki:
kuzenle bahse girmiştik ben 0 çekecek dedim o 3. bitirecek dedi ben ona bjk store'den o bana fb store'den ürün alacaktı lisanslı ahahaha kazanmama az kaldı makara: :P
Simdiden hayırlı olsun :D
 
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesajlar
4.529
Beğeniler
0
Şehir
TeXas
hmzsnmz demiş ki:
Ne bekleniyordu ki sadece biraz umut vardı kurayı çekince avrupada düşüşteki takımlar geldi diye o da ilk maçta son buldu.
:nod: Ama olsun taraftarı ve takımı Avrupaya tanıtmıs olduk.Taraftar gerçekten çok güzeldi.
 
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesajlar
4.529
Beğeniler
0
Şehir
TeXas
_By_DaDaSsS_ demiş ki:
Adith demiş ki:
_By_DaDaSsS_ demiş ki:
Bursa şampiyonlar liginde Türkiyenin yerini düşürdü xD Yakında ligte 1. olan bile öneleme oynayıp katılcak.
Siz katılınca ne olduğunu gördük. :?:

Bak biz uefada gidiyoruz siz ? Uefaya bile gelemiceksiniz bosuna gidipte sıralamayı düşürmeyin hacım .
ok.
 
Yukarı Alt