Kayıt
12 Eylül 2007
Mesajlar
85
Beğeniler
0
Şehir
orda burda
Merhaba bu yazımda zorlu ama karizmatik olan (lütfen hırsızlığın karizmasımı olur diye suçlamayın bu bir oyun)meslek grubu Thiefliği anlatacağım.

İlk olarak bilmeyen veya yeni başlayanlar için bi genel tanım yapayım.Thief yani okunuşuyla "tif" traderların malını çalan ve karaborsada satan elemana verilen addır.



-Gereken Malzemeler-

1 Adet Thief Suit 1 Adet Caravan Hayvanı(at veya deve) Alabildiğince Bandit Den Return Scroll ve Traderlar



-"Eeee ... Ben hırsız olmak istiyordum .!..."-

Malzemeler güzel de nerden bulcaz diyosunuz.Hemen anlatayım.Caravan hayvanını atçıdan alıyorsunuz diğerlerini ise thief towndan almalısınız.Nasıl mı gideceksiniz basit Janganda Borrow Street Constantinapole den is potçunun arkasındaki sokaktan limana giden yolun sonundaki merdivenlerin sağında askerler var sağdakinden Thief Town a gidebilirsiniz.Thief Towna varınca arka taraftaki elemana tıklayım Thief Kulubüne katılın ve sonra tekrar tıklayıp Create Alias diyin Thieflik adınızı girin(karakterinizin adını aynen girmek gibi bi saflık yapmayın bence kendinize güvenmiyorsanız)Bu sizin thief suit giydiğinizde diğer oyuncuların görceği addır.Bu sayede gerçek kimliğinizi bilmezler ve ilerde kasarken gördüklerinde veya o anda oluşan küfürleşmeleri ortadan kaldırır. Aynı npc den cinsiyetinize uygun thief suitinizi alın ve banditden return scroll alın bolca almanız tavsiyemdir.



"Merhaba Ben Tifim !"

Mallarımızı aldık şimdi işe başlayalım.İlk olarak thief suitinizi giyin ve sakin bi yere gidin(thief suiti artık şehir içinden başka yerde giyilmiyor.)Ebet şimdi şehirden çıkalım gidipde mal gibi en işlek kapıdan çıkmayın çünkü ordaki hunter veya traderlar sizi yatırabilir.En sakin kapıdan çıkın ve ağaçların arasında kaybolun.Eğer karakteriniz Avrupalıysa Rogue skilleri çok faydalı Stealth yani görünmezllik skilli ve hızlı koşma skilli hayatınızı kurtarabilir.

Adım 1
Şimdi işimiz bi trader veya mal bulup onu yürütmek.Traderların kullandıkları yollarda bi bi ağaç altına gidip saklanın ve bekleyin veya ölmüş bi traderın yerde kalmış malını bulun.

Adım2
Yeni başlıyorsanız en kolay ve iyi yöntem ölmüş traderların malını almanızdır.İşe başlamadan önce plan yapın mutlaka bi kaçış planınız olsun.

Adım 3
Malları almak için hayvanınızı çıkartın.Gidip malları alın ve Bandit Den eturn scrollu çalıştırın (eğer bu scrolldan yanınızda yoksa hiç bu işlere karışmayın çünkü o olmadan ne şehre girebilir nede başka bişey yapabilirsiniz.) ve soğruca sakin kimsenin olmadığı bi yere gidin adamın reslenmiş ve sizi arayabileceğini düşünüp arada yer değiştirin Alttaki bar dolup süre bitince thief towna geleceksiniz karşınızdaki npc ye gidip malları satın.İşinizi bitirin.

Evet işin zor kısmı yaşayan bi traderi yatırmak ve malları almak.Bir traderi izliyorsanız adamı takip edin bir süre.Hangi skilleri kullandığını ve ne kadar vurduğunu izleyin kendinizle karşılaştırıp sizden güçlü mü zayıfmı anlayın.Zayıf veya yatırabiliceğinizi düşünüyorsanız daha sonra planınızı yapın etrafta hunter var mı bi göz atın ve dalın.Seri skilleri seçmenizi öneririm veya çok iyi vuran skilleri kullanın.Yani adamı oldu bittiye getirin.

Eğer adamı yıkarsanız adım 3ü uygulayın.Olduda yıkamadınız ,adam dişli çıktı.Serin kanlı olun mesleğin anahtarı budur.Cool takılın yani. İkinci plan yapmıştınız unuttunuz mu?Hemen uygulayın yani belirlediğiniz yerden belirlediğiniz şekilde kaçın...
Daha sonra toparlanıp tekrar saldırabilir veya başka biri için bakınabilirsiniz.

Adamı takip ederken başka thieflerin ortaya çıktığını görürsünüz bunlar NPC thieflerdir.Yani bilgisayar kontrollüdürler.Boşuna "abi beraber yıkalım mı malı kırışırız."şeklinde pm atmayı denemeyin.Normal thieflerle NPC olanları ayırmak basittir.Npclerde sadece thief yazar normallerde *isim şeklinde isimleri yazar.

Bazı kervanlara dalamadığınızı görüceksiniz oyunda bir sistem var 40lvla kadar olan oyuncuların 1 yıldızlı kervanlarına dalamıyorsunuz ama oyuncu 40ı geçtiyse isterse 1 yıldızlı olsun dalabilirsiniz.



-Bunun tekniği neydi yaw? -

Adam yatırmanın başka teknikleride var ama bunlar biraz alçakça genede anlatayım

Bu yeni sistemden sonra daha fazla kullanılıyor.Etrafta dolaşıp olabildiğince yaratığı önünüze çekin ve sonra tradere doğru koşun.Yaratıklardan kaçın yaratıklar sizi bırakınca arkadan gelen tradere dalcaklardır lvlları yüksekse onu yatırırlar ve mallara konarsınız.


=Hayat Kurtarucu Bilgiler=

Stealth sklline fazla güvenmeyim bunu engelleyen büyülerde var

Devamlı sakin ve soğukkanlı olun işin anahtarı bu

Mutlaka B planınız olsun isteyen Cplanınıda yapabilir

Saldırırken ilk olarak fazla vuran skilleri daha sonra seri vuranları kullanın

Moralinizi hemen bozmayın

Adamı yatırmak için fazla zaman harcadıysanız veya yatıramıyorsanız boşuna uğraşmayın.Çünkü kazancağınız para harcadığınız pottan az tutabilir.

Hunter da bulunan kervanlara fazla takılmayın

Grup kervanlarından uzak durun

Ama grup olarak thieflik yapabilirsiniz arkadaşınızla beraber adama dalarsanız yatırma olanağınız artar gereken süre azalır daha az pot daha fazla para iyidir arkadaşınızla sırayla malları alabilir veya 2ye bölüp thief towna gidebilirsiniz veya malları satınca payına düşeni verebilirsiniz.


Evet bunlar temel bilgiler ve taktiklerdi işinize yararsa ve oyunu birazdaha zevkli yapabildiysem ne mutlu bana unutmayınki bu bi oyun bunu gerçekle karıştırmayalım.Ve thiefler olmasaydı oyun bu kadar heyecanlı olmazdı.
 
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesajlar
428
Beğeniler
0
Şehir
서울
guzel calısma :lol: bıde bende tavsıye verım master olan hunterele raslarsan bakdın merc acdı topuk derım :lol: ben bu sekılde tek seferde 9-8 tane tıef avladım oldu :lol:
 
A

Anonymous

Guest
Yerim mercini :lolmuch: uzaktan uzaktan tek tek ındırırım merclerını onun :mrgreen:
 
Yukarı Alt