Xperyon

Bilgiliyim
Kayıt
27 Temmuz 2011
Mesajlar
2.547
Beğeniler
0
Şehir
TürkTelekomArena
G.Saray kafilesi, son gün Almanya’da rakip ararken, sabah gelen polisler otelin önündeki kalabalığı da dikkate alıp “Maç yasak” uyarısı yaptı.

Aslan’ın Avusturya kampı dün sona ererken, HABERTÜRK’ün önceki gün ilk kez duyurduğu “Hamit’in yüzünden hazırlık maçı iptal” haberi dün Almanya’da oynanması planlanan ikinci maçın da iptal edilmesiyle resmiyet kazandı.

Avusturya polisi, Kufstein’de Katar takımı El Jaish ile oynanacak maçı, “Hamit’i transfer etmişsiniz. Onu görmek isteyen Türkler izdihama neden olur ve güvenliği sağlayamayız” gerekçesiyle oynatmamış, bunun üzerine de G.Saraylı idareciler Almanya‘da seyircisiz maç oynayabilmek için girişimde bulunmuşlardı. Ancak, Alman polisi de tıpkı Avusturya polisi gibi izin vermedi. Üstelik gerekçeler de aynıydı.

POLİSLER İŞBAŞINDA
Sabah saatlerinde takımın Almanya’da kamp yaptığı otelin önüne 3 polis arabası geldi. Sarı-Kırmızılı takım göz hapsinde tutuldu. Organizasyonu sağlayan yetkililerle görüşen polisler, G.Saray’ın son dakikada özel bir maç yapmaması için uyarıda bulundu. Otelin önünde biriken kalabalığı da dikkatle izleyen polislerin bu tutumu teknik heyetin ve taraftarların tepkisine yol açtı.

YÖNETİCİLERE BİLDİRDİ
Fatih Terim’in, Almanya’da da hazırlık maçı oynanmasına büyük tepki gösterdiği öğrenildi. Terim’in, ülkelerinde seyircisiz olarak bile maç yapılmasına izin vermeyen Avusturya veAlmanya’ya tavır alarak, takımını bir daha kamp yapmaya getirmeme kararı aldığı ve bunu da idarecilerle paylaştığı bildirildi.

Organizatörler zarar etti
G.Saray’ın oynayacağı iki hazırlık maçından bilet satışlarıyla yüksek gelir bekleyen organizatörler, Avusturya ve Almanya’daki yasak nedeniyle umduklarını bulamadı. Gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği Sarı-Kırmızılılar, Avusturya’da tek maçı seyircisiz olarak otelin sahasında amatör takımlardan SV Kirchbichl ile yapmış, mücadeleyi 11-0 kazanmıştı. Seyircisiz dahi oynansa, yeni transferlerle coşan gurbetçilerin stat çevresinde yaratacağı heyecan dalgasını paraya çevirmeyi planlayan organizatörler, ikinci maça izin çıkmaması yüzünden hayal kırıklığına uğradı. Organizatörlerin bu yüzden 50 ile 75 bin Euro arasında bir zarara uğradığı öğrenildi.

GURBETÇİ AKINI POLİSLERİ KORKUTTU
Cimbom’un antrenmanını bile 1000 taraftar izledi. Sarı-Kırmızılı gurbetçiler, 10 günlük Avusturya kampını tamamlayan takımı, davullar ve meşalelerle uğurladılar. Dün sabah yapılan antrenmanı çevre ülkelerden de Avusturya’ya gelen yaklaşık 1000 kişilik bir taraftar grubu izlerken, futbolcular yine izdiham nedeniyle güçlükle takım otobüsüne binebildi. İdman sonunda futbolculara çikolata dağıtan ve bol bol resim çektiren taraftarlar, takımı da tezahüratlarla uğurladılar. Münih takımı karşılayan taraftarlar, oyunculara sevgi gösterisinde bulundu. İki ülkede de polisler dikkatli şekilde önlem alarak, herhangi bir tatsızlık yaşanmasının önüne geçti. Sarı-Kırmızılı kafile akşam da Almanya’dan ayrılıp uçakla İstanbul’a döndü.

Kaynak:Sporbucks​
 
Yukarı Alt