Kayıt
5 Mart 2009
Mesajlar
1.177
Beğeniler
0
Şehir
>>> ÖSS <<< ZEDEEEE :@:@
Gün içinde terlemenin aşırı olması insanın hayatını bir kabusa çevirebiliyor...

Terleme sorunundan kurtulmak isteyenler bu tedavi yöntemlerini deneyebilir...

Gün içersinde vücuda giren bütün besinleri bir düşünün! Vücudumuz bu besinleri yakmak zorunda. Yiyeceklerin yanması esnasında beyin doğal soğutma sürecini ani bir kararla işleme geçirdiğinden dolayı vücudumuz sıcaklık üretir.

Vücudumuzda yaklaşık 2 milyon ter bezi vardır. Terleme esnasında vücudumuzdaki suyun büyük bir bölümünü kaybederiz. Bu yüzden her gün yaklaşık 2 litre su içmemiz gerekir. Aslında ter kokusuzdur. Bakteri saldırısı ve terin çözülmeye başlamasıyla ter kötü kokmaya başlar.

Aşırı terleme hastalığında uygulanan yöntemler:

1-İyontoforez: Bu yöntemde küçük su banyosu içinde el veya ayaklara hafif elektrik akımı verilir. Hafif ve orta derecede terlemesi olan hastalarda oldukça iyi cevap alınmaktadır. Bu seanslar 15 - 20 gün ve 25 dakika tekrarlanır. Seansların sonucunda hastaların %90'ına varan bir kesiminde terlemede belirli azalmalar görülür.

2-Cerrahi tedavi: Eldeki ve yüzdeki aşırı terleme için önerilir. Koltuk altından bir delik açılıp akciğer bölgesindeki yüz ve ellere giden sinirlerin başlangıç bölgesi kesilir. Ellerde yüzde 99 civarında başarı elde edilir. Sadece koltuk altı terlemelerinde koltuk altı ter bezlerinin alınması ile iyi sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.

3-İyontoforez Cihazı: El, ayak ve koltuk altı terlemeleri tedavisi için kullanılır. El ya da ayaklar su dolu altlık içine elektrod plakalarına temas edecek şekilde yerleştirilir. Hasta akımı hissedinceye kadar akım artırılır. 4-7 haftalık bir tedaviden sonra terleme tamamen kesilebilir.

4-Botulinum toksini (BOTOX): Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılan bir maddedir. Aslında doğal bir zehirdir ve sulandırılarak tıpta çeşitli amaçlarla uzun zamandır kullanılıyor. Ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek etki gösterir. Oldukça etkili bir yöntemdir. Terlemeyi 3 ila 4 kat azalttığı belirtiliyor. Altı-12 ay gibi uzun aralıklarla tekrarı gerekmektedir.
 
Yukarı Alt