Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren
20100503095111_gokbilim.jpg


Hristiyan aleminin Cizvit adlı Katolik mezhebine mensup peder Jose Gabriel Funes, "Tanrıya yaklaşmak için" gök bilimci olduğunu söyledi.

İtalya'nın başkenti Roma'nın yakınında bulunan Castel Gandolfo kasabasındaki Papanın yazlık sarayının geniş parkında bulunan rasathaneyi yöneten Funes, "Evren sadece bir kaostan ibaret değil, yanıtlanması gereken sorular, keşfedilmesi gereken kanunlar var" diye konuştu.

Fransız Haber Ajansının (AFP) bildirdiğine göre, Tanrıya olan inancının kendisini araştırmaya ittiğini belirten 47 yaşındaki Arjantinli rasathane yöneticisi, "Evreni yaratmış olan Tanrıya yaklaşmak için gök bilimci oldum" dedi.

Rasathaneyi 2006 yılından bu yana yöneten Funes, "laik meslektaşlarıyla, evrenin işleyişi, başlangıcı ve dünya gezegenine benzer gezegenler olup olmadığını sorguladıklarını" söyledi.

Kendisini dine adayarak rahip olmadan önce ABD'de bir üniversitede öğretim üyeliği yapan Funes, Kilisenin her zaman gök bilimine ilgi duyduğunu ve yönetiği rasathanenin Papanın rasathanesi olduğunu belirterek, "Papaya, kiliseye ve meslektaşlarımıza hizmet etmek için buradayız" diye konuştu.

Bilim adamı olarak dünya dışında hayat izine rastlanabileceği konusunda endişe duymadığını kaydeden Funes, dünya dışı yaşam konusunun karmaşık olduğunu ve bu konuda kilisenin belirli bir doktrini bulunmadığını ifade etti.

Peder Funes, "Bugüne dek dünya dışı yaşam olduğuna dair herhangi bir kanıta rastlanmadı, ama bu demek değil ki yüz milyar galaksi ve milyarlarca yıldız barındıran bu geniş evrende dünya benzeri başka gezegenler olmasın" dedi.

Papanın yazlık sarayının uçsuz bucaksız parkındaki eski bir manastırda kurulu rasathanede 6 bilim adamı rahip çalışıyor. Rasathanenin bazı çalışmalarının uluslararası bilim topluğu tarafından kabul gördüğü ifade ediliyor.


 

Dosyalar

Yukarı Alt