Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesajlar
1.527
Beğeniler
0
Belçikalı tenisçiler Justine Henin ve Kim Clijsters, seyirci rekoru kırmaya hazırlanıyor. İki tenisçi, Kral Baudouin Stadı'nda, yardım amaçlı bir maçta karşı karşıya gelecek. 40 bin kişilik stadın tamamen dolması halinde, seyirci rekoru da kırılmış olacak.



Justine Henin ve Kim Clijsters, Belçika'nın kortlardaki gururları. İkisi de uzun süreli emeklilik dönemlerinden dönen tenisçiler, 40 bin kapasiteli Kral Boudouin Stadı’nda, yardım amaçlı bir maçta karşı karşıya gelecek. Stadın tamamen dolması halinde, tenis tarihinin seyirci rekoru da kırılmış olacak. Bugüne kadar en fazla seyirci çeken tenis maçı, 1973 yılında Billie Jean King ile Bobby Riggs arasında oynanmıştı. ‘Cinsiyetlerin savaşı’ adı verilen gösteri maçını 30 binden fazla sporsever izlemişti.

Henin ve Clijsters, maça ilgiyi arttırmak için her yolu deniyor. Öyle ki, Kral Boudouin Stadı’nın ortasına kurulacak kortun yarısı çim diğer yarısı tartan olacak.

Justin Henin'in kariyeri boyunca 7 grand slam zaferi bulunuyor. Kim Clijsters ise 2 kez grand slam kazandı. Clijsters, çocuk sahibi olduğu emeklilik dönemi dönüşü Amerika Açık'ı kazanarak, uzun süre adından sözettirmişti.
 
Yukarı Alt