Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), Van’ın Başkale İlçesi’ndeki birliğinde 16 yıl önce kaza kurşunuyla yaşamını yitiren Tarık Komonovalı’nın Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde yaşayan ailesinden, devletin bugüne kadar ödediği 54 bin lirayı faiziyle geri istedi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Turgutbey Köyü’nde yaşayan Tarık Komonovalı, vatani görevini yaptığı Van’ın Başkale İlçesi’ndeki birliğinde, 22 Aralık 1996 günü arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Ev kadını anne 55 yaşındaki Ayşe Komonovalı ve çiftçi baba 63 yaşındaki Hüsnü Komonovalı’ya devlet, 1 Ocak 1997 tarihinde maaşı bağladı.

SGK Emeklilik Hizmetler Genel Müdürlüğü Primsiz Aylıklar Daire Başkanlığı, 24 Mayıs 2012 tarihinde gönderdiği yazıyla aileyi şok etti. Yazıda, hayatını kaybeden askerin annesinin dul ve muhtaç, babasının ise muhtaç ve çalışamaz halde olması gerektiği belirtildi ve ailenin bu şartları taşımadığı belirlendiğinden ödenen maaşın yasal faiziyle birlikte geri ödenmesi istendi.

FAİZİYLE 70 BİN LİRA

Eşinin ve kendisinin 850’şer lira ayrı ayrı olmak üzere 3 ayda bir toplam bin 700 lira maaş aldıklarını belirten baba Hüsnü Komonovalı şunları söyledi:

"Maliyeye borcumuz varmış gibi elimize bir mektup geldi. Devlet bize bağladığı maaşı 16 yıl sonra geri istiyor. 16 yıldan beri evlat acısıyla yanarken, bize bağlanan maaş geri isteniyor. Maneviyatımız gitti. Durumumuz bozuk. Biz terörist vurmanın cezasını çekiyoruz. Bizden 54 bini ana para olmak üzere faiziyle birlikte 70 bin lira isteniyor. Bizim bu parayı ödeme gücümüz yok. Gelen bu yazıyla şoke olduk ve durumu Şehit Aileleri Federasyonu Hukuk Müşaviri Avukat İsmail Kılıç’a bildirdik."

’MUHTAÇLIK ŞARTI 2 TEMMUZ’DA KALKTI’

İşlemin iptali için SGK’ya başvuruda bulunduklarını belirten Şehit Aileleri Federasyonu Hukuk Müşaviri Avukat İsmail Kılıç, "2 Temmuz’da Cumhurbaşkanı’nın da onaylamasıyla şehit ailesine malüllük ve muhtaçlık şartı kaldırıldı. Bu şart ortadan kalktığı için yapılan işlem hukuka aykırı. Eğer SGK işlemi iptal etmezse, Bölge İdare Mahkemesi’ne gideceğiz" dedi.



Yaziklar olsun size.
 
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
Tayyip teröriste Milyarlar ödesin bizim ŞEHİDİMİZ`in emanetlerinden para . yazıklar olsun.
 
Yukarı Alt