Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Şebnem Ferah ~ Benim Adım Orman

“Ormanı canlı bir şey olarak düşün. Onun kadar kocaman duyguların eşlik ettiği bir yaratık. Orman aynı zamanda çok karanlık ve ürkütücü de olabilir. İçinde bir sürü şeyi barındıran bir şey.”
Şebnem Ferah yeni albümünün adı “Benim Adım Orman” hakkında konuşuyor. Bir otelin en üst katındayız. Yüksek tavan, kocaman bir cam cephe var. Boğaz ya da tarihi ada manzaralı falan olmadığı için gecenin karanlığında parlayan ışıklar herhangi bir yer hissi veriyor. Sessiz. “Bıçak Sırtı /
Blade Runner” filminin bir karesi gibi.
“Günlük hayatımıza çok değişken girdi. Anne-babalarımız bu kadar fazla bilgi akışı içinde yaşamıyordu. Sade ve basit hayatları vardı. Biz bu dünyayı hatırlayan son çocuklarız. Ama birtakım alışkanlıklarımız değişiyor” diyor Şebnem Ferah.
Yıllar içinde tarzında hiç değişiklik yapmaması ile bu cümlenin bir ilgisi var mı acaba diye düşünüyorum.

extraloob demiş ki:
muhteşem bir albüm şiddetle satın almanızı öneririm.

EliteTurk

Aileden
“Günlük hayatımıza çok değişken girdi. Anne-babalarımız bu kadar fazla bilgi akışı içinde yaşamıyordu. Sade ve basit hayatları vardı. Biz bu dünyayı hatırlayan son çocuklarız. Ama birtakım alışkanlıklarımız değişiyor” diyor Şebnem Ferah.
Yıllar içinde tarzında hiç değişiklik yapmaması ile bu cümlenin bir ilgisi var mı acaba diye düşünüyorum.

Ps:Her sanatcının kendine has bir yanı vardır Şebnem Ferah sa benim için ap ayrı marjinal kendine has bir stili var,bende tavsiye ediyorum albümü arşivinizde saklıyabiliceğiniz derinlikde.. :headbang: :muck:

Tüm niyetlerin, bedenleri varmışçasına görülebildi
Ben 9 Aralık'ta ön sipariş verdim ve Şebo benim için imzalayıp gönderdi :P
Diğer albümlerinden çok farklı daha soft görünse de gerçekten bir orman gibi her türü içinde barındırıyor. Merhaba, Mahalle, Serapmış, Uçurtma gibi şarkıların yanı sıra Ateşe Yakın, Bazı Aşklar gibi sakin şarkıları var. Yalnız, Benim Adım Orman, İnsanlık, İstiklal Caddesi Kadar, Eski, gibi şarkılar daha orta sertlikte.
9 Ocak konserinde yepyeni şarkıları beraber söyleme fırsatı bulduk :)
Konuşmasında benim kasdettiğim orman sizlersiniz dedi tatlı şey :santa:
Albüm'e dair bütün röportaj ve videolar hayran sitelerinde mevcut, eleştirisi olanların ufkunu açacaktır :P meraklıları ziyaret edebilir ben http://www.sebokolik.com/forum/ 'dan takip ediyorum :wink1:

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
senden fanatik şebo hayranıda olamaz kuzum seni alacak erkek yaşadı walla fanatik müzik seversin nadide bulunur böyle bir şeyin fanatiği mesela fanatik kitap kurdu fanatik film izleyicisi kıymetini bil ^^

extraloob demiş ki:
senden fanatik şebo hayranıda olamaz kuzum seni alacak erkek yaşadı walla fanatik müzik seversin nadide bulunur böyle bir şeyin fanatiği mesela fanatik kitap kurdu fanatik film izleyicisi kıymetini bil ^^
Kendimi kültür sanata adadım :P
Şebo 64 konser verecek bu sene. İstanbul'da vereceği bütün konserlere gitmeyi düşünüyorum :santa: Bir de Disko Kralı'na davetiye çıkarsa kesinlikle gideceğim ^^

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
kingo disco Kralsın Kralım tabi hemdeeee disco kralı :P

Bu hafta ise listemizde Şebnem Ferah fırtınası artarak devam ediyor. ''Benim Adım Orman'' ve Serapmış'' parçalarının da eklenmesiyle Ferah, listemizde bir ilki başarıp 6 şarkı ile ''Forumuzik Top 100 Listesi''nde yer alıyor. Albümün çıkış parçası ''Yalnız'' geçen hafta olduğu gibi zirvedeki yerini koruyor. Albümün bir diğer iddialı parçası ''İstiklal Caddesi Kadar'' 12.sırada bulunuyor. Sanatçıya ait diğer parçaların listedeki durumları ise şöyle: ''Merhaba'' 36. ''Eski'' 50. ''Benim Adım Orman'' 67. ve ''Serapmış'' 98. sırada listemizde yer alıyorlar.
6 şarkıyla :popcorn:

bu brushların aynısı bendede var albüm kapağına da brush basılmazki hemde bu kadar meşhur brushlardan xP

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Leetnock demiş ki:

bu brushların aynısı bendede var albüm kapağına da brush basılmazki hemde bu kadar meşhur brushlardan xP

yahu yüzünü nasıl ps ile parlatmışlar görmüyor musun aynısı yaparım çokta yaptım rezil bir kapak ama yurdumda ne ararsın profesyonellikten yoksun insanlarız normaldir.

Parlatma dedinde şimdi dikkatli baktım.Yüzün en solu parlıyor sonrası gölge sonra tekrar parlıyor sonra yine gölge bu nasıl gölgelendirmedir..

Ps : Bizi kim keşfedecek artık bro akmamız lazım şu sanat alemine bıktım bu amatörleri çekiştirmekten :P

Yukarı Alt