Kayıt
24 Eylül 2007
Mesajlar
4.651
Beğeniler
0
Şehir
Los Angeles
- Resim Silinmiş.​

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında Barcelona, Camp Nou'da İngiliz temsilcisi Arsenal'i konuk etti. Katalan devi, 1-0 geri düştüğü maçta rakibini 4-1'lik skorla devirerek adını yarı finale yazdırdı ve CSKA Moskova'yı eleyen İnter'in rakibi oldu. Geçtiğimiz hafta Londra'da oynanan ilk maç 2-2 berabere sona ermişti.

Maça golle başlayan Arsenal 18. dakikada, Wallcot'un sağ kanattan getirdiği toptai Bendtner'in vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası Barcelona'da Messi resitali vardı. Ev sahibi ekip, süper solağı ile 21. dakikada skorda dengeyi sağladı. Arjantinli yıldız, önce 37. dakikada takımını öne geçirdi ardından da 42. dakikada durumu 3-1'e getirdi. Arka arkaya gelen bu goller sonrası Arsenal adeta nakavt oldu. İkinci yarıya yemeden iki gol atmak için çıkan Arsenal, 88. dakikada günün yıldızı Messi'yi bir kez daha durduramadı ve maç 4-1'lik skorla Katalan devinin üstünlüğüyle bitti.Maça dört golle damgasını vuran Lionel Messi, 42. Şampiyonlar Ligi maçında 24. golünü attı ve 22 gollü Rivaldo'yu geçip Barcelona tarihine geçti.

BARÇA'NIN YARISI YOKTU

Barcelona bu maç öncesi önemli oyuncularından yararlanamadı. Takımın iki as stoperi Puyol ve Pique'nin cezaları, Londra'da atılan iki golün sahibi İbrahimovic ise sakatlığı nedeniyle ilk 18'de yer almadı. Bu oyuncular dışında sakatlıktan yeni çıkan Iniesta, orta sahanın dinamosu Yaya Toure ve Fransız yıldız Thierry Henry ise maça yedek kulübesinde başladı.

Bu oyuncuların yokluğunda Xavi ve Messi'nin liderliğindeki Barcelona'da Krkic, Pedro ve Busquets gibi isimler ilk 11'de sahaya çıktı.​

- Resim Silinmiş.​

Barcelona gibi sakatlıklardan yana dertli olan Arsenal de önemli isimlerinden yoksun idi. Uzun süredir sakat olan Robin van Persie dışında, ilk maçta sakatlanan Cesc Fabregas, William Gallas ve Andrey Arshavin'in yanı sıra orta saha oyuncusu Alex Song da sakatlığı nedeniyle görev alamadı.

ARSENAL GOLLE BAŞLADI

Dengeli başlayan maçta, gole ihtiyaç duyan Arsenal, 18. dakikada öne geçti. İlk maçta, sonradan oyuna girerek takımını hareketlendiren Theo Walcott, sağ kanattan getirdiği topta, müsait durumdaki Nicklas Bendtner'i topla buluşturdu. Danimarkalı golcü, Valdes ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımını 1-0 öne geçirdi.​

MESSİ'Yİ UYANDIRDILAR

Geriye düşen Barcelona'nın cevabı ise gecikmedi. Arjantinli yıldız Lionel Messi, ceza yayı üzerinde Silvestre'den seken topu çok güzel bir şutla ağlara gönderdi. Messi, 37. dakikada ceza alanı içinde buluştuğu topu rahat bir biçimde Almunia'nın koruduğu kaleye gönderdi ve takımını öne geçirdi. Turu ilk 45 dakikada geçmeyi kafaya koyan süper yıldız, 41. dakikada, orta sahadan atılan pasta hafif sol çaprazdan ceza alanına girdi. Almunia'nın üzerinden yaptığı şık aşırtma vuruşuyla durumu 3-1'e getirdi.​

- Resim Silinmiş.​

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

21 dakikada üç golle yarı final yolunda çok büyük bir avantaj elde eden Barcelona ikinci yarıda tempoyu düşürdü. İki kalede de zaman zaman tehlikeler yaratılsa da ilk yarıdaki tempodan eser yoktu.

Katalan devi, Cumartesi akşamı oynayacağı ve lig şampiyonluğu yolundaki en zorlu viraj olan Real Madrid deplasmanını düşünerek skoru korumayı amaçladı ve gol yemeden iki gole ihtiyaç duyan Arsenal'ın üzerine gelmesini bekleyip rakip yarı alanda oluşacak boşluklardan yararlanmak istedi.

Bu atakların sonunda günün yıldızı Messi, 88. dakikada, kendisine has kıvrak hareketlerle soldan ceza alanına girdi. Yerden şutu Almunia'dan döndü. Dönen topu, daha dar bir açıdan tekrar kaleye gönderdi ve hem kendisinin hem de takımının 4. golünü atarak maçın skorunu tayin etti.​

- Resim Silinmiş.​
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
24 Eylül 2007
Mesajlar
4.651
Beğeniler
0
Şehir
Los Angeles
Messi'mi Ronaldo'mu dediklerinde her zaman Ronaldo derdim ama. Bu adam çok farklı. Futbolu baştan yazıyor.
 
Yukarı Alt