Kayıt
11 Kasım 2007
Mesajlar
7.839
Beğeniler
0
Sakarya'da bir iş adamı, 1 milyon 380 bin YTL ödeyerek satın aldığı arsasının, yeşil alana çevrilmesinden dolayı mağdur olduğu gerekçesiyle Belediye başkan ve yardımcıları hakkında suç duyusunda bulundu.

İş adamı Haluk Aygün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile başkan yardımcıları ve meclis üyeleri hakkında ''görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi.

İş adamı Haluk Aygün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2007 yılının aralık ayında belediyenin açtığı ihale ile gar önünde bulunan imarlı arsayı 1 milyon 380 bin YTL ödeyerek satın aldığını söyledi. İhaleden bir ay sonra arsanın, Mimarlar Odası Sakarya Temsilciliğinin önerisi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisinin kararıyla yeşil alana çevrildiğini ifade eden Aygün, bu nedenle mağdur olduğunu öne sürdü.

Mimarlar Odası Sakarya Temsilciliği Başkanı Fatma Gülay Saygılı, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisinin gar önündeki alanda iş merkezi yapılması için kendilerine gönderdiği projenin ''estetiğe aykırı olduğu'' gerekçesiyle Estetik ve Sanat Kurulu'ndan onay almadığını söyledi.

Belediyeye arsanın bulunduğu alanın yeşil alana çevrilmesini önerdiklerini kaydeden Saygılı, önerinin Adapazarı Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildiğini ve arsanın yeşil alana çevrildiğini belirtti.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise arsanın yeşil alana çevrildiğini ifade ederek, iki belediye başkanı, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin ittifakla kararın üzerinde durduğunu kaydetti.

Arsa sahiplerinin mağduriyetlerini gidereceklerini ifade eden Dişli, şöyle konuştu:

''Siyasi bir rant kaygısıyla iş adamı ön plana çıkmak istiyor. Dava açtığı kişiler arasında iki belediye başkanı ve çok sayıda meclis üyesi bulunuyor. Bu kadar kişinin ittifakla üzerinde durduğu konu hakkında herhangi bir dolandırıcılık iddiası bulunabilir mi? Vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri de parselin yeşil alana çevrilmesini istiyor. İmar komisyonları bu mağduriyeti gidermek için çalışıyor. Biraz sabırlı olmaları gerekiyor. Bu sıkıntının giderilmesi için çalışıyoruz. Davanın seyrini birlikte izleyeceğiz.''





Saygılarımla
FeeL
 
Yukarı Alt