Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
24cxsa8.jpg

Prison Break

2005 yılında başlayan, başrollerinde Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco'nun yer aldığı, yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı aksiyon dizisidir. 22 bölümlük ilk sezon, ABD'de 29 Ağustos 2005 tarihinde Fox kanalında gösterilmeye başlanmıştır, Türkiye'de CNBC-e kanalı tarafından yayınlanmaktadır. Sezon finali Türkiye'de 15 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinde CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. Aynı sezon, 26 Temmuz 2007 tarihinde Sona bölümü ile sona ermiştir.

3. sezon 17 Eylül 2007'de başlamış ve 22 bölüm çekileceği planlanmasına rağmen Amerikan Senaryo Yazarları Birliği'nin grevinden dolayı sadece 13 bölüm çekilebilmiştir. Bugüne kadar 3 sezon boyunca toplam 57 bölüm yayınlanmıştır. 4. sezonun ise Amerika'da 1Eylül 2008'de başlamış ve 1 aralık itibariyle 12. bölüm yayınlanmıştır.

Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir.


Ödüller:

Kazandıkları ödüller;

2006 People's Choice Award
Favorite New TV Drama


Adaylıkları

2006 Altın Küre Ödülleri
Drama Dalında En İyi TV Dizisi
Drama TV Dizisi En İyi Performans Gösteren Oyuncu - Wentworth Miller
2006 Eddie Award
Best Edited One-Hour Series for Commercial Television - Mark Helfrich (Pilot bölümü)
2006 Saturn Ödülleri
En İyi Tv Oyuncusu - Wentworth Miller
Best Network Television Series
2006 Television Critics Association Award
En İyi Yeni TV Dizisi
2006 Emmy Ödülleri
Outstanding Main Title Theme Music - Ramin Djawadi



Dizinin Konusu;

1. Sezon Konu:

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 8 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.



2. Sezon Konu:

Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.



Serinin yaratıcısı Paul Scheuring ikinci sezonu başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi "Şirket" (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek








Türü Aksiyon - Drama - Gerilim

Yaratıcı: Paul Scheuring

Oyuncular:
-Dominic Purcell
-Wentworth Miller
-Amaury Nolasco
-Wade Williams
-Robert Knepper
-Chris Vance
-Robert Wisdom
-Danay Garcia
-Jodi Lyn O'Keefe
-William Fichtner


Ülkesi: ABD

Dil: İngilizce

Bölüm sayıları: 68 Bölümlerin Listesi

Süre: 43 dakika

Yayın: Orjinal kanal Fox Broadcasting Company

Resim formatı:
480i (SDTV),
720p (HDTV),
1080i (HDTV)

Orjinal Yayın: 29 Ağustos, 2005–Yayında


Karakterler



Adı: Lincoln Burrows
Sırt Numarası: 19138
Konumu: Ölüm Cezası, 18. Hücre
Suçu: 1. dereceden cinayet- silahla ateş etme sebebiyle ağırlaştırma cezası
Hüküm: Elektrikli Sandalye ile Ölüm
Hükmüne Kalan Süre: 9 Gün
Şartlı Tahliye Durumu: Mahkumun şartlı tahliye hakkı yok.​

Bilgiler:

Lincoln Burrows’un Fox River’a gelmeden önce temiz bir geçmişi olduğu görünmekte. 10. sınıfta Morgan Park lisesinden atıldığında birkaç problemi olmuş yasayla. Önceki hükümleri ise hırsızlık için iki ay, mülke zarar vermekten üç ay, kötü davranıştan altı ay, uyuşturucu taşımaktan 6 ay, tekrar kötü davranıştan 1o ay.

Burrows suçlu bulunmadı ve daha sonra başkan yardımcısının kardeşi Terrance Steadman’in cinayetinden sorumlu tutuldu.

12 martta Lincoln’ın davası reddedildi ve idam tarihi 11 mayıs olarak kararlaştırıldı.


Ekstra Bilgiler:

Mahkum kardeşi Michael Scofield, avukatı Tim Giles ve oğlu LJ Burrows, eski eşi Lisa Rix, The Headline muhabiri Sue Parsons ile görüşmelerde bulundu. C ile sınıflandırıldı ve PI adı verilen hapishane sanayide çalışmaya uygun görüldü. Burrows hapishanede ““Linc the Sink” olarak tanınmakta.



Adı: Michael Scofield
Sırt Numarası: 94941
Konumu: Genel Mevki, A Kanadı, 40. Hücre
Suçu: Silahlı soygun
Hüküm: 5 yıl hapis
Beraate Kalan Süre: 5 yıl
Şartlı Tahliye Durumu: 2 yıl ve 6 ay içinde şartlı tahliye olabilir​

Bilgiler:

Michael’ın eğitim durumu böyle başarılı birinin neden suç işlediği konusunda akılda soru işaretleri bırakıyor. Morgan Park lisesinde kusursuz bir kayıtla başlayan eğitim hayatı Manga Cum Laude’den ve daha sonra da Chicago Loyola Üniversitesinden yapı mühendisi olarak mezun olmasıyla devam ediyor.

Suçun işlendiği vakit Michael Chicago’nun prestijli bir şirketi olan Middleton,Maxwell ve Schaum’da yapı mühendisi olarak çalışmaktaydı.

Daha önceden hiçbir suçu olmayan mahkum Michael Scofield, United Savings Bankasından yarım milyon dolardan fazla para çalmaya kalkışınca silahlı soygundan hüküm giydi. Mahkemede suçunu ve cezasını kabul ederek sadece Chicago’daki evine yakın bir yerde ceza çekmek istediğini talep etti.


Ekstra Bilgiler:

Mahkum birinci sınıf şeker hastası. Son zamanlarda avukatı Veronica Donovan ile görüşmekte. Mahkum karısı Nika Volek ile aylık eş görüşmesi iznine sahip. (sonunda uygun kelime bulup çevirdim) ((: Bu mahkum da C ile sınıflandırılarak PI’da çalışma iznine sahip.

Nina Volek’le evlenmesinin tek sebebi yine içeride abisini kurtarmakla alakalı. Zaten soygundan bir gün önce evlendiler ve Nina Michael ile sadece yeşil kart alabilmek için evlenen Prag’lı, striptizci bir kadın.




Adı: John Abruzzi
Sırt Numarası: 11846
Konumu: Genel Mevki, A Kanadı, 96. Hücre
Suçu: Cinayet (2 tane), Cinayete teşebbüs (2 kere)
Hüküm: 120 yıl
Beraate Kalan Süre: 117 yıl 6 ay
Şartlı Tahliye Durumu: Mahkumun şartlı tahliye hakkı yok.​

Bilgiler:

Chicago’nun eski mafya babası olan John Abruzzi Fox River’a gelen mahkumların içinde en çok adı çıkan mahkum. Bu şanı duvarların içine bile nüfuz etti. Diğer mahkumlar, hatta katiller, Abruzzi’ye bulaşmaktan korkuyorlar. Ceza memurları kuralları koymasına rağmen Abruzzi’nin cezaevini işlettiğini söyleyebiliriz.

Abruzzi nihayet Illionois avukatlarından sıyrıldıktan yıllar sonra iki cinayet ve iki de cinayete teşebbüsten suçlu bulunarak hapse atıldı. Otto Fibonacci Abruzzi aleyhinde tanıklık etti, Abruzzi sonradan Fibonacci’den nefret etmeye başladı, ve onu tanık koruma programına girmeye zorladı. Şu anda da Fibonacci’nin yerini bulmak konusunda çaresizce çırpınıyor.


Ekstra Bilgiler:

Mahkum “iş arkadaşı” Philip Falzone, başka bir iş arkadaşı Anthony Smallhouse, karısı Sylvia Abruzzi, kızı Nicole Abruzzi, oğlu John Abruzzi Jr., müdürü Brian Knowlton tarafından ziyaret edildi. C ile sınıflandırılarak PI’da çalışma yetkisi aldı.



Adı: Fernando Sucre
Sırt Numarası: 10960
Konumu: Genel Mevki, A Kanadı, 40. Hücre
Suçu: İki soygun ve gasp
Hüküm: 17 yıl
Beraate Kalan Süre: 9 yıl 10 ay
Şartlı Tahliye Durumu: 1 yıl, 4 ay içinde şartlı tahliye olabilir​

Bilgiler:

Humboldt Parkı civarlarında yetişen, doğma büyüme Chicago’lu olan Fernando Sucre’nin başı adalet sistemiyle pek çok kez derde girdi. Sucre’nin annesi oğlunun sonunun hapis olacağını bilerek hayatına temiz bir sayfa açmasını isteyerek New York’a teyzesinin yanına yolladı onu.

Sucre’nin hayatı değişme başladı New York’da. Otoparkta düzenli olarak çalışıyordu. Daha sonra hayatının aşkı Maricruz Delgado ile tanıştı. Beladan uzak durmaya çalışarak sicilini temiz tutmaya çalışıyordu.

Sucre daha sonra Humboldt Park’ı ziyarete geldi ve ilk başlarda eski arkadaşlarıyla sıradan bir akşam gezmesi olarak başlayan eğlenceli dakikaları daha sonra arkadaşlarıyla elinde boş bir silahla iki likör dükkanını basınca hapiste sonlandı.

Fox River’a geldiğinden beri Sucre örnek bir mahkum oldu. En kısa zamanda çıkıp kız arkadaşıyla birlikte olabilmek için her türlü hizmete hazır.


Ekstra Bilgiler:

Mahkum kız arkadaşı Maricruz Delgado tarafından her ay ziyaret ediliyor. C ile sınıflandırılıp PI’da çalışma izni veriliyor.




Adı: Theodore Bagwell (Kısaca T-Bag)
Sırt Numarası: 41118
Konumu: Genel Mevki, A Kanadı, 16. Hücre
Suçu: 6 kaçakçılık, tecavüz ve birinci dereceden cinayet
Hüküm: Ömür boyu hapis
Beraatine Kalan Süre: Ömür boyu hapis cezası
Şartlı Tahliye Durumu: Tahliye hakkı bulunmamakta.​

Bilgiler:

Theodore Bagwell (ya da kendi istediği şekil olan T-Bag) Fox River Cezaevindeki en tehlikeli mahkumlardan biridir. Hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hapis dışı bir hayat çok az sürmüştür. Defalarca mahkeme tarafından açılan Vandalizm celplerinden ve hayvanlara işkenceden sonra 10 yaşındaki Bagwell 4. sınıf öğretmeninin evini yakmaya çalışırken yakalandı ve çocuklar için açılan bir bakımevine gönderildi. İşte ilk orada karşılaştı beyazların üstünlüğünü savunan bir çeteyle.

Bagwell büyüdükçe suçları daha ağır bir hal almaya başladı; kötü davranış, ölümcül bir silahla saldırı, cinayete teşebbüs ve nihayetinde çocuk kaçırma, tecavüz ve cinayet. En ciddi suçları yüzünden Bagwell Alabama’nın maksimum güvenlikli Donaldson hapishanesine yollandı ki burada hemen öncü beyazlar grubunun lideri oldu. Hatta Bagwell’in altında, bu öncü beyazlar o kadar güçlendiler ki Donaldson’ın müdürü gurubu dağıtıp üyeleri ülkedeki çeşitli hapishanelere nakletmek zorunda kaldı

Bagwell, Fox River’a geldiğinde bu gruptan eser yoktu. Karizmatik “T-Bag” sayesinde, iki buçuk yıl sonra cezaevindeki en güçlü gruplardan biri oldu.


Ekstra Bilgiler:

Öncü Beyazlar grubuyla ilişkisi olduğu biliniyor. Mahkumun Jason Buchanan (Maytag diye de bilinmekte) ve Seth Hoffner ( veya Cherry) ile ilişkisi olduğu bilinmekte. Bagwell, Fox River’a geldiğinden bu yana hiç ziyaretçi almadı ve C ile sınıflandırılıp PI’da çalışma izni aldı.



Adı: Warden Henry Pope

Hapishane geleneği suçluların cezalandırılmaları gerektiğini öngörmekte. Pope ise bu eski düşünceye katılmamakta.

Warden Pope 18 yıla yakın bir zamandır Fox River’ın başında ve amacı mahkumların düzeltilmesi yönünde. Yani böylece mahkumları serbest bırakıldıkları zaman bir daha suç işlemeye daha az meyilli olacaklar. Bu amaçla, yorucu bir P.I. görevi kurdu ve mahkumlara gerçek hayatta işlerine yarayacak yeteneklerini kazandırmalarını hedefleyen boyama, düzenleme gibi endüstriyel işlerde görevler verdi. Warden Pope ayrıca ödüllendirilmiş bir eğitim programı da düzenliyor mahkumlarına. Böylece mahkumlar programı bitirdiklerinde lis diploması denginde, nadiren de olsa daha yüksek derecelerde, diploma alıyorlar. Artık yavaşça emekliliği de aklına koymuşken Fox River’a kendisi gibi birini aramakta.

Warden Pope ve eşi Judith 30 yıldır evliler.




Adı: Yüzbaşı Brad Bellick​

Yüzbaşı Bellick liseyi bitirdiği sonbahar Düzeltme Memurluğu Sınavını geçti ve o zamandan beri de Fox River’da bulunmakta. Bu süre zarfında da yavaşça gardiyanlık kademesinde yükseldi.

3 yıl önce, hiçbiri doğrulanamayan mahkumlara şiddet suçlamalarına rağmen, Bellick bir gardiyanın alabileceği en yüksek rütbe olan yüzbaşılık rütbesine terfi ettirildi. Şu an itibarıyla görevleri; ölüm cezasına çarptırılan mahkumları elektrikli sandalyeye götürmek, P.I. programını gözetlemek ve mahkumların günübirlik görevlerini kontrol etmek.

Bellick’e göre cezaevinin asıl amacı rehabilitasyon değil, cezalandırma.





Ad: Ajan Paul Kellerman & Ajan Danny Hale

Ajan Kellerman 15 yıl önce neredeyse kusursuz bir kayıtla West Point’ten mezun oldu. Neredeyse Kuveyt’e gönderiliyordu ve Körfez Savaşı’nda gösterdiği başarı ve cesaret sayesinde yüzbaşı ünvanını alan ilk kişi oldu kendi sınıfı içinde. Kellerman’ın orduda kendisini bekleyen parlak bir kariyeri vardı ama federal hükümet potansiyelini gördü ve Gizli Servis’te iş imkanı sundu.

5 yıl önce, Ajan Kellerman çaylak Ajan Hale ile ortak oldu. Gizli Servis görevlerinde neden gizli servis ajanı olmak istedikleri sorulduğunda ikisinin de cevabı aynıydı “Ülkeyi korumak için.”

İki ajanın çalışmaları hakkında açıkta hiçbir bilgi bulunmamakta. Son 4 yıllarının kişisel dosyaları gizli olarak sınıflandırıldı; günlük sorumluluklarının ne olduğunu belirlemek imkansız, hatta gözetmenlerinin kim olduğunu bilmek bile. Resmen Gizli Servis çalışanları olarak görünmüyorlar bile, hatta Federal Hükümet ile bağları olduğu bile görünmemekte.




Ad: LJ Burrows

Birkaç ay öncesine kadar, LJ Oak Park, Illinois’de yaşayan sıradan bir çocuktu. Annesi Lisa ve üvey babası Adrian ile güzel bir evde yaşamaktaydı. Kendi işlerini yapıyordu. Notları oldukça iyiydi. Kimseye bir dert oluşturmuyordu.

Daha sonra biyolojik babası, Lincoln Burrows, son duruşmasını kaybetti ve idam tarihi belirlendi. Bu LJ’in kaldırabileceğinden fazlaydı.

Son aylarda oldukça farklı biri haline geldi, sırt çantasında satmayı planladığı marihuana ile yakalanarak göz altına alındı. LJ defalarca babasıyla alakasının bulunmadığını söyledi bu konular hakkında. Son zamanlardaki hareketlerine bakacak olursak, bu tamamen gerçek olmayabilir.

Şu anda annesi ve üvey babasının cinayetinden dolayı hakkında tutuklama emri var ve aranmakta kendisi.




Adı: Gus Fiorello
Sırt Numarası: 30464
Konumu: Genel Mevki, A Kanadı, 96. Hücre
Suçu: Çalıntı mal bulundurma
Hüküm: 10 yıl
Beraate Kalan Süre: 4 yıl, 10 ay
Şartlı Tahliye Durumu: 2 ay​

Bilgiler:

11 Mayıs 2000’de Illinois Eyaleti askerleri bir kamyon dolusu plazma ekan televizyonun kaçırıldığı haberini aldılar. Kamyon uydu bağlantılı bir cihazla izleniyordu ve polis de sinyali takip ederek Chicago’nun Falzone suç ailesinin bulunduğu mekan olan Fiorello’s Italian Market’e ulaştı. Böylelikle yarım milyon dolarlık elektronik cihaz ele geçirildi.


Eksta Bilgiler:

Mahkum Philip Falzone, bir “iş arkadaşı”, ve John Abruzzi, bir diğer “iş arkadaşı” tarafından ziyaret edildi. D ile sınıflandırıldı ve P.I.’da çalışma hakkı alamadı.



Adı: Dr. Sara Tancredi

Doktor Sara Tancredi hayatını basit bir prensip içinde sürdürüyor: “Dünyada görmek istediğin değişiklik ol. ”

Genç yaşından bu yana, Sara doktor olmak istediğini biliyordu. Chicago’nun varoşlarında büyüyen Sara her zaman hastanede ya da özel bir iş yerinde, güzel, nezih bir mekanda çalışmak istedi.

Bu arzuları Northwestern Üniversitesi’nde birinci sınıfta Tancredi Mahatma Gandhi’nin yazılarıyla tanışınca değişti. Dünya görüşü çok köklü bir şekilde olmak üzere değişti. Sıradan bir doktor olmak artık onun için yeterli değildi ve artık daha insancıl bir yol takip etmesi gerektiğine karar verdi.

İronik olarak, Gandhi’nin şiddete karşı görüşleri Doktor Tancredi’yi en vahşi ortamlardan birinde Fox River Cezaevinde bir kariyer arayışına sürükledi.

Zaten çok az doktor var cezaevinde, o yüzden Sara hastaların her şeyiyle ilgilenmekle yükümlü. İşi çok saygıdeğe olsa da (pek çok hümanist ödüller kazandı), aynı zamanda çok da tehlikeli. Her gün, tecavüzcülerle ve cinayet zanlılarıyla etkileşim içinde, öyle ki bunların eline uzun yıllardır kadın eli değmemiş resmen.

Sara her gün kendini içine soktuğu risklere aldırmamasına rağmen, Illinois Valisi olan babası Frank Tancredi için bu büyük stres. Bu ve aşırı derecede farklı olan politik görüşleri ilişkilerini hafif soğuk hale getiriyor.




Adı: Veronica Donovan

Veronica Donovan vahşi Fuller Park çevresinde Chicago’nun güneyinde büyüdü.

Gençken Lincoln Burrows ile tüm lise hayatı boyunca birlikte olmasına rağmen, Donovan asla sokak hayatının kendisini baştan çıkarmasına izin vermedi. Illinois Üniversitesinde burslu okuma hakkı kazandı ve daha sonra politik bilimler bölümü yüksek başarı göstererek B.A. ile bitirdi ve daha sonra Baylor Hukuk Okuluna giderek doktorasını yaptı.

Baylor’dan mezun olduktan sonra, Donovan Chicago’ya taşındı Bianchi ve Guthrie ofisinde çalışmak için.

Başarısına rağmen Donovan geçmişini hiçbir zaman unutmadı. Kriminal hukukta hiçbir deneyimi olmamasına rağmen, yakın zamanda çocukluk arkadaşı Michael Scofield’ı silahlı soygun davasında Michael avukatların yardımını reddedene kadar savundu.

Donovan son zamanlarda Nick Savrinn ile Lincoln Burrows’u birinci dereceden cinayet suçundan beraat ettirmek için çalışıyor.





Adı: Nick Savrinn

Savrinn Columbia Hukuk Okulu’ndan yüksek bir dereceyle mezun olunca, Manhattan’ın prestij sahibi tüm hukuk firmaları kendisine şirketlerinde oldukça kaliteli iş tekliflerinde bulundu. Fakat hepsini geri çevirdi, evi Chicago’ya dönüp haksız yere suçlananları koruma amacıyla çalışmaya karar verdi.

Savrinn’in sınıf arkadaşları kariyerindeki bu dönüm karşısında şaşırdılar oldukça, çok yakın arkadaşları ve ailesi dışındakiler elbette. Savrinn üç yaşındayken , babası işlemediği bir suçtan yargılanmıştı. Maksimum güvenlikli bir hapishanede 15 yıl hüküm giymiş ve eve döndüğünde oğlunun çocukluğunu resmen kaçırmıştı. Haksız bir suçlamanın yarattığı korkunç etkilerin ilk elden tanığı olan Savrinn başka hiç kimsenin aynı duruma düşmemesi için kendini işine adadı.

Project Justice’deki 11 yılı içinde, Savrinn ülke çapında ölüm cezasına çarptırılan 9 mahkumu kurtardı.

Savrinn son zamanda Veronica Donovan ile Lincoln Burrows’u birinci dereceden cinayet suçundan beraat ettirmek için çalışıyor.




Adı:Alexander Mahone​

Bilgiler:

Alexander Mahone, 18 yaşına girdikten kısa bir süre sonra orduya katılır. Rütbesiz er olarak görev aldığı orduda, 1. Körfez Savaşı sonrasında rütbe kazanarak Özel Harekâta dâhil olmuştur.

Bir süre sonra Mahone FBI Ajanı olur. Art arda yaptığı tutuklamalar sayesinde ün kazanır, ama Oscar Shales davasında dikkatleri olumsuz yönde üzerinde toplar. Firariyi asla resmi olarak yakalayamasa bile adaleti kendi yöntemiyle yerine getirmiştir. Shales’i öldürür ve gömer ancak hakkında hiçbir suçlama açılmaz.


Ekstra Bilgi:

Ajan Mahone’un bir sonraki davasının adı. Fox River Sekizlisi’dir. Sekiz firarinin birer birer izini sürer ve kendi uyguladığı adaleti yerine getirerek onları soğukkanlılıkla öldürür. Ancak Michael Scofield’ın akıllıca planladığı kaçışa engel olamaz. Mahone, Fox River’ın eski gardiyanı ve (daha sonraki tutuklusu) Brad Bellick’in bu plana yardım ettiğini bile iddia eder.

Ajan Mahone, Scofield’ı Panama’ya kadar takip eder ancak Mahone’un asıl amacı Scofield’ı yeniden demir parmaklıklar ardına koymak değildir. Mahone, FBI ile tüm bağlantıları kesmiştir ve Scofield’ın diğer firariler ile birlikte gömdüğü parayı ele geçirip ailesiyle beraber Kolombiya’da yeni bir hayata başlamayı ummaktadır. Ancak Mahone’un hayalleri, Panama polisinin isimsiz bir kaynaktan Mahone’un, kokain yüklü bir tekneyle Panama Kanalı’nı geçme teşebbüsünde olduğu bilgisini almasıyla sona erer. Panama polisi, kendine tuzak kurulduğunu iddia eden Mahone’u gözaltına alır.

Mahone, ticaret yapmak üzere uyuşturucu bulundurduğu suçlamalarıyla yüz yüze kalır ve Sona’da mahkemeye çıkmayı bekler.


Dizi ile ilgili wallpaperlar






Prison_Break_Hapishane.jpg




Prison-Break-1192.jpg




wbwcj4.jpg





topicsonugorseli.png
 
Kayıt
31 Temmuz 2007
Mesajlar
10.997
Beğeniler
0
Şehir
The Legend Has Retired!
Bu dizi "film hdd'imde" var lakin zaman bulup izleyemiyorum işte, bir sürü iş güç mükemmel dizilerden mahrum bırakıyor. Lakin filmin öyküsüne göz attım mükemmel bir senaryoya sahip, tek kelime ile harika yazmışlar. En etkileyen kısmıda vücudunda ki döğmeler ve anlamları 8)
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
1.sezon 20.nci bölümde kalmış birisi olarak yeni evime taşınıp seriyi bitirmeyi düşünüyorum müthiş bir dizi avukat hatunada bitiyorum one night stand olarak :P
 
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
2.239
Beğeniler
0
Şehir
Karşıyakam:)
Böle bir dizinin 4.Sezon 17.Bölümüne kadar izlemiş birisi olarak kendimi şanslı hissediyorum harika bir dizi ya resmen beni bağımlısı yaptı 3Ay sonbahar tatiline girmeleri şuan beni üzdü :P
 

Prada

 
Kayıt
31 Aralık 2007
Mesajlar
7.341
Beğeniler
0
Şehir
St Etienne
extraloob demiş ki:
1.sezon 20.nci bölümde kalmış birisi olarak yeni evime taşınıp seriyi bitirmeyi düşünüyorum müthiş bir dizi avukat hatunada bitiyorum one night stand olarak :P

1.ci sezonu bitir orda bırak baba :P Değmez vakit kaybedersin saçmalıyrlar ilk sezondaki heyecandan eser kalmıyor vs vs
 
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
2.239
Beğeniler
0
Şehir
Karşıyakam:)
Prada demiş ki:
extraloob demiş ki:
1.sezon 20.nci bölümde kalmış birisi olarak yeni evime taşınıp seriyi bitirmeyi düşünüyorum müthiş bir dizi avukat hatunada bitiyorum one night stand olarak :P

1.ci sezonu bitir orda bırak baba :P Değmez vakit kaybedersin saçmalıyrlar ilk sezondaki heyecandan eser kalmıyor vs vs
Yok 2.Sezonda izlenebilir kapasitede ama 3.Sezon 4.Sezon pert hele Final yokmu final resmen sadece çekilsin laf olsun diye yapılmış :curtain:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
extraloob demiş ki:
1.sezon 20.nci bölümde kalmış birisi olarak yeni evime taşınıp seriyi bitirmeyi düşünüyorum müthiş bir dizi avukat hatunada bitiyorum one night stand olarak :P

2.nci sezon 16.ncı bölümdeyim 2 haftaya kadar bitirmeyi planlıyorum her gece 2 bölüm izliyorum müthiş zevkli ve keyfli lost bitti sırada pb bundan sonrası ne olacak, dunno.
 

V.I.P

Old School
Kayıt
27 Ağustos 2007
Mesajlar
4.563
Beğeniler
1
Şehir
Ankara
Takımı
Fenerbahce
YA bayılıyorum hayranı oldum bu dizinin daha 1 sezon 7. bölüme gelebildim kaçrıdığıma üzülüyorum yarın final var onu bari tv den izleyim online da kaldığım yerden devam ederim
 
Yukarı Alt