Kayıt
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1.618
Beğeniler
0
Şehir
Warszawa
- Resim Silinmiş.

Uydu Fotoğrafları Kadar Kusursuz



Piri Reis'in haritaları Rusları da şaşkına uğrattı. 'Bunlar uydu fotoğrafları kadar kusursuz' diyen Rus uzmanlar, Antarktika ve takımada çizimlerine ise akıl sır erdiremedi

Rus uzmanlar, ünlü Osmanlı denizcisi ve alimi Piri Reis'in yaklaşık 500 yıl önce hazırladığı haritasının dünyanın uydudan çekilen fotoğrafları kadar eksiksiz ve mükemmel olduğunu söyledi.

Önceki gün yayımlanan haberinde Piri Reis'e geniş yer ayıran Komsomolskaya Pravda Gazetesi, onun haritasından yola çıkarak 10 bin yıl önce Antarktika'da insanların yaşadığını yazdı.

Gazete, haritada Şili kıyıları, And Dağları ve Afrika'nın o döneme kadar eşi görülmemiş şekilde ayrıntılı haritasının yer aldığını belirterek, "Türk amiralin haritasında, keşfinden 300 yıl önce Antarktika ile ancak 1958'de bulunan takımadalar da var " ifadesini kullandı.

Piri Reis Haritası Bilmecesi


Piri Reis'e geniş yer ayıran Komsomolskaya Pravda gazetesi, onun haritasından yola çıkarak 10 bin yıl önce Antarktika'da insanların yaşadığını yazdı. Gazete, haritada Şili kıyıları, And Dağları ve Afrika'nın o döneme kadar eşi görülmemiş şekilde ayrıntılı haritasının yer aldığını belirterek, "Türk amiralin haritasında, keşfinden 300 yıl önce Antarktika ile ancak 1958'de bulunan takımadalar da var" ifadesini kullandı.

Trigonometri bilmecesi



Rus tarihçi Sergey Manukov ise Piri Reis'in 1513'te çizdiği haritasının benzerini hazırlamanın ancak dünyanın uydudan çekilmiş fotoğraflarıyla mümkün olduğunu söyledi. Rus uzman, "Aslında harita da fotoğrafa çok benziyor. Sanki, bir uydu aracı çizimi yapılan bölgenin üzerinde dolaşarak fotoğrafını çekmiş. Özellikle güney yarımküre inanılmaz ayrıntılı" dedi.

Manukov, Piri Reis'in trigonometri bilmeden böyle bir harita hazırlamasının mümkün olmadığını, ancak trigonometrinin 18'inci yüzyılda kullanılmaya başlanmasının şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi. Komsomolskaya Pravda, "Günümüzde bazı haritalardaki yanlışların Piri Reis'in haritasına bakılarak düzeltildiği biliniyor. Türk amiral ölümünden yüzyıllar sonra hâlâ konuşuluyor" diye yazdı.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
7 Ekim 2008
Mesajlar
1.102
Beğeniler
0
1500lü yıllar , Osmanlı gücünün doruk noktasında , dünyanın en iyi okulları bizde ; eğitim mükemmel.Zamanında çok iyi işler yapmışız.Piri Reis'in çalışmalarıda bunu destekleyen sağlam kanıtlardır.Eğer o zaman çizdiği haritaya bakarak bugün yeni şeyler keşfediyorlarsa işte bu başarıdır , gurur vericidir.
 
Kayıt
17 Ekim 2008
Mesajlar
85
Beğeniler
0
Eskiden onlar bizim yaptıklarımıza özenirlermiş,şimdi biz onlara özeniyoruz anlam veremiyorum..
 
Kayıt
31 Ocak 2008
Mesajlar
1.113
Beğeniler
0
Şehir
Africa
// Bu dünya haritası 0 dan çizilme değil Kritof kolombun verileri ve örneklerinden faydanalarak çizilmiş bir harita... kitabı bahriyesindede Kristof kolombun adı geçiyor ve kolombun cok buyuk bir munnecim oldugundan bahseiyor Piri Reis ama öyleyken bile büyük başarı ilk dünya haritası...
Piri reise Reislik mesleği babadan geçmiş ve öğretilmiştir.1400-1500 yıllarda avrupa orta çağı yaşarken bırakında en iyi eğitim bizde olsun adamlar daha sabunu bilmiyorlardı adamlar papaz siz öküzsünüz dese evet biz öküsüz dicek kadar acizlerdi. en ufak örneklerinden..
yani 1500 yıllarda abartılacak bir eğitim yok. osmanlıda zaten eğitim sadece üst rütbeli kişilerin yada varlıklı aile çocuklarına veriliyordu Osmanlı avam tabakasının yuzde 80 cahilde ne okuma nede yazma biliyordu o dönem.tabi bu başka konu ama ne bileyim osmanlının parlak devirler yaşamasının en büyük sebebi eğitim değil savaşlardı ve savaslardan aldıgı ganimetler ve vergilerdi.
 
Yukarı Alt