1. Reklam


    1. slayer

PHP MysQL bağlantısı yapmak


  1. speedyds

    speedyds rank8

    Kayıt:
    18 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    senta
    PHP:
    $baglanti = @mysql_connect('host''kullanıcı adı''şifre');
    $veritabani = @mysql_select_db('veritabanı adı');
    if(
    $baglanti && $veritabani) {
       echo 
    'Bağlantı kuruldu.';
    } else {
       echo 
    'Bağlantı kurulamadı.';
    }
    mysql_close($baglanti); // MYSQL sunucusu ile bağlantımızı koparttık
    ?>
    Daha kısa yolu :

    PHP:
    mysql_connect('host''kullanıcı adı''şifre')or die("Bağlantı Kurulamadı");
    mysql_select_db('veritabani adi')or die('Veritabanı Bulunamadı');
    Sorgu Gönderme :
    PHP:
    mysql_query('CÜMLE')or die("Sorgu çalıştırılamadı");
     
    Chorus bunu beğendi.
  2. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    Arkadaşlar elimde tablolar ve php kodlarım var.
    İhtiyacım olan tabloları mysql e tanıtıp sonrada my sql ile php bağlantısını kurmak.

    Php de kod yazmaya başladım fakat diğer pcde mysql bağlantısını vs ben yapmamıştım o yüzden bilgisizim.
    Yardımcı olabilecek varsa çok teşekkür ederim şimdiden tw den falan yapılsa mantığını öğrenirim en azından.
     
  3. CezaAlp

    CezaAlp olduser

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.125
    Beğenilen Mesajlar:
    408
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Şu PHP ve Python'a bir türlü alışamadım gitti
     
  4. Chorus

    Chorus Admin

    Kayıt:
    6 Şubat 2007
    Mesajlar:
    334.197
    Beğenilen Mesajlar:
    865
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Taksim/IST.

    İlk önce veritabanı hesabı açacaksın , kontrol panelinden. Veritabanı kullanıcısını bu hesaba bağlayacaksın.
    Sonra , phpmyadmin'e gireceksin , kullanıcıyı seçeceksin ve elinde ki database'i import edeceksin.

    Son olarak yukarıda ki config dosyasını , kontrol panelinden açtığın bilgilerle dolduracaksın. Host yerine localhost yazacaksın.
     
  5. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    Teşekkürler, saydığın sırayla deneyeceğim birazdan. Bu arada elimdeki db yiderken tabloları mı tek tek import edeceğim acep ?
     
  6. Chorus

    Chorus Admin

    Kayıt:
    6 Şubat 2007
    Mesajlar:
    334.197
    Beğenilen Mesajlar:
    865
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Taksim/IST.

    Elinde sql dosyası falan yok sanırım , eğer yoksa teker teker ekleyeceksin.
     
  7. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    Vallahi gerildim. Ula yazmayı öğrendim ama şu bağlantı işleri port işleri falan kanser etti kıracam laptopu şimdi :D

    Laptopta 80 port blocklu gözüküyor 8080 yaptim listenle localhost u yarim saat caliştim , apache kapatip açtiktan sonra 8080de bloklandı . Bana yarım saatini falan ayırabilecek var mı skypeden falan şu bağlantı db, işlerini halledip yazmaya geçmek istiyorum :((
     
  8. Chorus

    Chorus Admin

    Kayıt:
    6 Şubat 2007
    Mesajlar:
    334.197
    Beğenilen Mesajlar:
    865
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Taksim/IST.

    Hayatım boyunca , büyük bir ateşle hep local'den nefret ettim.

    Domain Sorgulama - Alan Adı - Ucuz Domain - Alan Adı Tescil

    30 liraya domain alıyorsun sana bedava hosting veriyor , denemeler için bile local yerine burayı kullanıyorum ,tavsiye ederim. İşlerin daha kolaylaşır , gereksiz sorunlarla uğraşmazsın.
     
    K0mpedan bunu beğendi.
  9. sarkolata

    sarkolata zaa xD

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.907
    Beğenilen Mesajlar:
    194
    Ödül Puanları:
    73
    Şehir:
    Los Angeles

    8080 gibi baska programlar tarafından kullanılabilecek portlar yerine 4444 gibi seyler kullan, degisince apacheye restart at.
     
    K0mpedan bunu beğendi.
  10. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    80 portu kullanan bütün servisleri kapadım. Sıkıntı yok gibi şuan ama domain alacağım teşekkürler.

    Bu arada ampps da yazılan siteyi, xampps da düzgün çalıştırmaması da ayrı bir enteresanlık (ampps logunda rootu /dosyaismi olarak alsan yetiyor xammps de c/xampps......../././dosyaismi diye aliyor falan filan neyse . Başlayıp başlayacağıma pişman oldum php ye :(
    Başınızı şişirdim biraz kusura bakmayın
    Teşekkürler yardımlar için
     
  11. sarkolata

    sarkolata zaa xD

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.907
    Beğenilen Mesajlar:
    194
    Ödül Puanları:
    73
    Şehir:
    Los Angeles

    wamp tavsiye ederim kolaydır
     
  12. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    Aynen 5.6.10 RC olan versiyonu çalıştırabildim. En son versiyon 3.8 falan birşeyler vardı onda Mysql i beceremedim. Neyse yavaş yavaş çıldıra çıldıra ilerleyeceğim heralde.
    16 saat saatte Db,mysql,php kurulmunu bitirdiysem 10-15 seneye bir site çıkarırım :D:D
     
  13. K0mpedan

    K0mpedan olduser

    Kayıt:
    15 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.155
    Beğenilen Mesajlar:
    62
    Ödül Puanları:
    48

    Yine ben :D

    Arkadaşlar verileri çekerken sayfalama yapmak istiyorum .
    Mesela her sayfada tablodan 5 veri olacak şekilde ve elimdeki veri kadar sayfa oluşturacak şekilde . Scripti falan buldumda php kodu olarak nasıl bir algoritma kurabilirim internetten bir kaçtane gördüm mantığını kuramadım.
    Yardımcı olabilecek var mıdır ^^