Kayıt
16 Ağustos 2008
Mesajlar
2.027
Beğeniler
0
Şehir
Mimarlık
Sinema dünyasının heyecanla beklediği Oscar ödüllerine kısa bir süre kala hazırlıklar da hız kazandı. Sunuculuğunu iki ünlü aktör Steve Martin ile Alec Baldwin'in üstleneceği 7 Mart'taki Oscar töreni NTV'den (simultaneli) ve CNBC-e'den (orijinal sesiyle) canlı olarak yayınlanacak.



LOS ANGELES - Hollywood’un ve film dünyasının merakla beklediği Oscar Ödülleri yine muhteşem bir törenle ve her sene olduğu gibi canlı yayınla NTV ve CNBC-e’de.

7 Mart Pazar gecesi (Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece) '82. Oscar Ödül Töreni' ABD’nin Los Angeles kentinde 3500 kişilik Kodak Tiyatrosu’nda sahiplerini bulacak. Gecenin ana sunuculuğunu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek.

Daha önce 73 ve 75. Oscar ödüllerinin dağıtıldığı gecelerde de sunucu olarak sahneye gelen tecrübeli aktör Steve Martin'e eşlik edecek olan Baldwin, ilk kez Oscar gecesinin sunuculuğunu yapacak.

Oscar gecesinin yayınını üstlenen yapımcılar Bill Mechanic ile Adam Shankman, ikilinin Oscar gecesinin sunuculuğu için çok mükemmel bir ekip olduğunu ifade etti. Yapımcılar, ''Steve, geçmişteki tecrübesini şova taşırken Alec de bu büyük gece için tam anlamıyla 'taze kan' olacak'' yorumunu yaptı.

Beyazperdenin ünlü komedyeni Steve Martin de son olarak rol aldıkları ''İlişki Durumu: Karışık/It's Complicated'' adlı filmde aynı kadına (Meryl Streep) aşık iki erkeği canlandırmalarına gönderme yaparak, ''Oscar gecesini düşmanım Alec Baldwin ile sunmaktan mutluluk duyacağım'' diye espri yaptı. Oscar gecesini sunmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Baldwin de bunun yaşam boyunca gerçekleşebilecek en harika fırsatlardan olduğunu söyledi. Kırmızı Halı seremonisi ile başlayacak ve ödül töreni ile devam edecek geceyi NTV simultane çeviriyle ekrana getirirken CNBC-e orijinal sesiyle yayınlayacak.


OSCAR ÖZEL 23:00 –Canlı
Oscar törenini adım adım NTV’de izleyebileceksiniz. NTV Oscar özel yayınında, stüdyoda canlı yayın konukları ile birlikte bu yılın öne çıkan Oscar adayları değerlendirilecek. Geçtiğimiz yılların en iyileri, Oscar’a damga vuran kırmızı halı seramonisi, Oscar modası ve en ince detayları özel yayında tartışılacak. Yekta Kopan’ın sunduğu Oscar özel yayını saat 23.00’te başlayacak. Gazeteci Tuğrul Eryılmaz ve Mehmet Açar bu yılın öne çıkan, ödüle yakın duran Oscar adaylarını;

Modacı Dilek Hanif ise dünya modasına yön veren Oscar kırmızı halısını, dev markaların giydirdiği yıldızların kıyafetlerini, milyonlarca dolar değerindeki takılarını değerlendirecek.

Ece Sükan ise lansmanını Paris Moda Haftasında yapan Vogue Türkiye’nin dünyaca ünlü modacıları ağırlayan davetinden izleyicilerle buluşacak; modanın merkezi Paris’te konuklarıyla Moda haftasına ve Oscar’a dair konuşacak.


BÜTÜN ADAYLAR AYNI KAREDE

Programda ayrıca Oscar tarihinden unutulmaz anlar, Oscar’ın rekorları, Oscar’da hakkı yenmiş yıldızlar birbirinden renkli görüntüleriyle ekrana gelecek.


KIRMIZI HALI 01:00
Gecenin en renkli seramonisi sayılan, yıldızların kırmızı halı üzerindeki boy gösterileri NTV ekranından canlı olarak yayınlanacak. Yıldızların giyim stilleri, mücevherleri en küçük detayına kadar mercek altına alınacak. Sinema ve moda dünyasının ünlü simaları, film dağıtıcıları ve yapımcılarının canlı yayında değerlendirmeleri de ekrana gelecek.


OSCAR ÖDÜL TÖRENİ 03:00

OKUMADAN TÖRENİ İZLEMEYİN
CNBC-e dergisinin Oscar Ödül Töreni İzleme Rehberi, Oscar heyecanını her ayrıntısına kadar yaşamanızı sağlayacak pek çok özel haberi sayfalarına taşıdı.


BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Oscar Ödül Töreni’ne katılan kadınların hazırlık sürecinde çektikleri işkeceler hiç de yabana atılır değil. Estetik ameliyatlardan takma kirpik uzmanlarına, son dakika liposuction operasyonlarından yastık destekli ayakkabılara Kırmızı Halı’nın en güzeli olmak için ünlü oyuncuların yapmayacağı şey yok. Bunlardan bir kaçı;

*Jennifer Lopez’in kırmızı tilki kürkünden kirpik yaptırmasıyla bir kirpik akımı başlıyor. Madonna, 12.500 TL değerinde vizon kürkü ve pırlantadan bir kirpik yaptırdı,

*Bir tören öncesi Helen Mirren elbisesine girebilmek için bir aydır diyet yaptığını itiraf etti,

*Reese Witherspoon’un saçına altın spreyi sıkmasının ardından spor ışıklarının altında parlamanın bu yeni yöntemi uygulanmaya başladı,

*Son beş senenin en şık on kadını; Penelope Cruz, Angelina Jolie, Katherine Heigl, Heidi Klum, Helen Mirren, Keira Knightley, Michelle Williams, Maggie Gyllenhaal, Nicole Kidman ve Halle Berry.


KIRMIZI HALI TARİHÇESİ
Bugünkü Kırmızı Halı tarzını 1989-1990 yılları arasında The Accused filmindeki rolüyle Oscar’a layık görülen Jodie Foster belirledi. Aktris o yıl törene neredeyse üzerinden düşen bir elbiseyle katılınca Giorgio Armani ile yeni Akademi moda danışmanı Fred Hayman bundan böyle aktristleri kendilerinin giydireceğini açıkladı.


OSCAR HEYKELCİĞİ
Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in ''Oscar Amca''sına benzediği için isminin ''Oscar'' olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü.

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons'ın tasarladığı heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.
 
Yukarı Alt