Kayıt
1 Ekim 2007
Mesajlar
10.447
Beğeniler
549
Şehir
Mersin
Takımı
Besiktas
Heyecan uyandıran ışık spiralinin sebebi, Rusya'nın kıtalararası balistik füze denemesiymiş...


Dün gece Türkiye'de birçok ilin yanısıra İsrail, Suriye, Azerbaycan ve Ermenistan'dan görülen gizemli ışık, yüzlerce kişinin paniğe kapılmasına sebep olmuştu. İnternette bir anda gündem olan esrarengiz ışık spiralinin görüntüleri tartışmalara yol açarken, kimileri bunun bir UFO olduğu yorumunu yapmıştı.

Vatandaşların kaydettiği görüntüleri izleyen Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Doç. Dr. Birol Gürol, ışıklı cismin bir füze denemesi olabileceğini açıkladı. Gürol, "Öncelikli olarak bu cismin bir füze denemesi ile görülebilecek bir özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Cisimden muhtemelen çıkan gazın girdap yapıya sahip olduğu, bunun da yükselirken dönerek hareketi sonucu ortaya çıktığı söylenebilir. Bunun ardından kısa bir süre sonra zaten cisimden gelen ışık azalıyor ve yok oluyor. Muhtemelen atılan füze bir olabilir. Yakıtının tükenmesi sonucunda görünmez hale geliyor" açıklamasını yaptı.

Görüntüleri Ynetnews'e değerlendiren, İsrail Astronomi Kurumu Başkanı Yigal Pat-El de bunun kontrolden çıkmış bir füze olduğunu söyledi.

Diğer yandan Rus RIA Novosti ajansı, Stratejik Füze Kuvvetleri'nin Topol adlı bir kıtalar arası balistik füzeyi denediğini duyurdu. Ajansa göre, ülkenin güneyindeki Astrahan yakınlarındaki bir rampadan fırlatılan füze, başarıyla hedefini vurdu.
 
Yukarı Alt