Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesajlar
2.458
Beğeniler
0


Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de Twitter'da hesap açtı.

Venezuela İletişim kurumu başkanı ve Chavez'in yardımcısı Diosdado Cabello, yaptığı açıklamada, ''Yoldaşlar, @chavezcandanga hesabı rezerv edilmiş olup, Komutanımızın (Chavez'in) mesajları burada olacaktır'' dedi.

Cabello, Chavez'in Twitter'da takipçi rekoru kıracağını da savundu.

Chavez henüz Twitter'daki @chavezcandanga hesabından bir kelime yazmamış olsa da, bugün sabah itibarıyla twitter.com adresinde kendisini takip edenleri sayısı 20 bine yaklaştı.

Kabine toplantısı sırasında bu konuya da değinen Chavez, ''takipçilerinin gözünüzü açık tutmasını, geceyarısından sonra mesaj gönderebileceğini'' söyledi. Chavez'in hesabındaki ''candanga'' ifadesi bazı ülkelerde 'iblis' yerine kullanılsa da, Venezuela'da ''inatçı, isyankar, başbelası'' gibi anlamları bulunuyor.

Venezuela, geçen yıl 100 bin civarındaki kullanıcı sayısının bu yıl 200 bini aşması nedeniyle Twitter'ın en hızlı yayıldığı ülkeler arasında gösteriliyor. Mikro-blok sitesi olarak tanımlanan Twitter'ın, tüm dünyadan aralarında resmi kurumlar, bakanlıkların da bulunduğu onmilyonlarca kullanıcısı bulunuyor.​
 
Yukarı Alt