Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
NVIDIA GeForce GTX 480 ve 470 12 Nisan 2010'da Satışta




NVIDIA'nın DirectX 11 destekli grafik kartları GeForce GTX 480 ile GeForce GTX 470'in resmi lansmanı nihayet gerçekleşti. Firmanın, ABD'nin Boston kentinde düzenlenen PAX East 2010 fuarında tanıtımını yaptığı grafik kartlarıyla ilgili gizlilik anlaşmalarının kalkmasıyla da, birçok farklı kaynaktan kartlara dair performans, güç tüketimi ve sıcaklık değerleri gelmeye başladı.

Yayınlanan ilk sonuçlara göre NVIDIA'nın amiral gemisi GeForce GTX 480'in, rakibi ATI'nin tek GPU'lu kartlarına nazaran %10-15 kadar daha performanslı olduğu anlaşılıyor. Ancak konu sıcaklık, güç tüketimi ve fan gürültüsü olduğunda, NVIDIA'nın DirectX 11 çözümlerinin performans bazında sergiledikleri başarıyı tekrarladıklarını söylemek zor görünüyor. Zira GeForce GTX 480'in kullanıldığı test sistemi yük altında 500 Watt'a varan güç tüketim değerine sahipken, grafik kartının sıcaklığı 95 derece santigrada kadar ulaşabiliyor. Grafik kartının soğutma sistemindeki fanın da, bu kadar yüksek sıcaklıklarda çalışan kartı soğutabilmek için epey gürültülü çalıştığı belirtiliyor.

GeForce GTX 480 ve GTX 470 grafik kartlarının performansları üzerindeki perdenin kalkmasından sonra, gözler şimdi de kartların piyasaya sürüleceği 12 Nisan 2010 tarihine çevrilmiş durumda. Aslında söz konusu grafik kartları, resmi lansman ertesinde hemen satın alınabilecekti ancak NVIDIA'nın, kartların soğutma sistemlerinde ve BIOS'larında birtakım iyileştirmeler yapmak üzere kartların piyasaya çıkış tarihini 12 Nisan'a ötelediği söyleniyor. NVIDIA'nın DirectX 11 destekli grafik kartlarına can veren ve 40 nm üretim teknolojisiyle üretilen Fermi (GF100) GPU'larıyla ilgili yaşadığı verimlilik sorunları da, bilişim basınında daha önceden yer almıştı. Hal böyleyken, her iki grafik kartının piyasada bulunabilirliğinin ne ölçüde olacağının merakla beklendiğini söyleyebiliriz.


 

CHaKaLL

Öğretiyorum
Kayıt
19 Mayıs 2007
Mesajlar
607
Beğeniler
0
Şehir
Elektronics
Acayip cix birşeye benziyor bunu kendi bilgisayarımda da görmek isterim :lol: Bir çıksında bakalım fiyatı ve özellikleri nasıl olacak...
 
Yukarı Alt