Kayıt
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2.870
Beğeniler
0
Şehir
Edirne
Genel

NukeR charlar isimlerini kullandıkları Wave serisi saldırı taktiklerinden alırlar. Nuke ingilizcede alan üzerine toplu ve güçlü saldırı anlamına gelmektedir. NukeR karakterlerde Wave serileri yardımı ile gerek tek gerekse alan hedeflerine oldukça güçlü (oyun içinde en güçlü) saldırıyı yapabilen karakterlerdir. Gerek PvP (Player vs Player - Oyuncu vs Oyuncu) gerek PvM (Player vs Mob - Oyuncu vs Yaratık)'de seri bir oynayış ile adeta ölümsüzdürler.
Nuker karakter yapılandırmak isteyen arkadaşlarıma en büyük uyarım oyun içerisinde adeta rüzgar kadar hızlı olmalarıdır. NukeR karakterler buildleri gereği oldukça düşük bir HP puanına sahiptirler. Diğer oyunlardaki INT (Intellect - Zeka) karakterler gibi SRO da da STR (Streight - Fiziksel Güç) karakterler gibi davranamaz, kendinden yüksek Lv li oyuncular karşısına geçip göğüs göğüse çarpışamazlar. İyi bir yapılandırma söz konusu değil ve üzerindeki malzemelerde yetersizse kendi Lv lerinde STR oyuncu ve yaratıklar karşısında bile herhangi bir varlık gösteremezler. Bu nedenle NukeR karakter yapılandırmak oldukça zahmetli, zaman ve oyun tecrübesi gerektiren bir husustur. Birçok arkadaşımızın dediği gibi tabiri caizse KOLAY KASILAN bir karakter olmamakla beraber bu şekilde dikkatsiz yapılandırılan bir NukeR zaman kaybından başka birşey demek değildir. Oyun içerisinde birazdan Saldırı-Savunma kısmındada anlatacağım gibi Walk-Phantom skili yardımı ile düşmana ilk saldırıyı müteakip geri çekilmeli, mümkün olan en iyi silah ve malzemeleri kullanmalı, Job yaparken sürekli etrafı izlemeli, olası tehlikelerde MUTLAK SURETLE ilk saldırıyı yapabilmelisiniz.

Yapılandırma

NukeR charlar INT build (yapılandırma) kullanmalıdırlar. Orta sınıf tabir edilen Hybrid bir yapılandırma (2:1, 5:1, 7:1) sonu hüsranla bitecek bir hikayedir. INT build karakterler +4 +5 malzemeler ile güçlerinin sınırlarını zorlarken Hybrid tabir edilen karakterler kesinlikle mühürlü (Seal Of X) malzemelere ihtiyaç duyarlar. Aynı malzemelerin INT Build karakterler tarafından kullanılmasında ise olası bir karşılaşmada Hybrid karakterlerin herhangi bir şansı bulunmamaktadır (Oyun içi tecrübe etkeni göz ardı edilmek suretiyle). Bu sebeple tüm Lv puanlarınız INT olarak atanmalıdır.
Diğer tüm yapılandırma ve karakter türlerinin aksina NukeR karakterler oyunda en fazla SP (Skill Point - Yetenek Puanı) kullanımı yapan karakterlerdir. İşte bu noktada NukeR karakter yapılandırmanın zorlukları ile karşı karşıya kalmaktayız. SP kazanmanın bilinen 2 farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlar sırası ile SP Farm ve Ingame Farm olarak adlandırılır.

SP Farm

SP Farm bir oyun kuralı değildir. Yetenekli oyuncular tarafından özellikle NukeR karakter yapılandırma esası olarak keşfedilmiştir. Birkaç basit esas üzerine kurulmuştur. Bu esaslar oldukça basit olarak sıralabilirken icrası bir hayli zahmetli ve zaman gerektirir. Uygulanması şu şekildedir;
1. Lv 1-7 arasında; Pacheon skillerinden Anti Dewil Bow ve 2 Arrow Combo, Fire skillerinden ise sadece River Fire Force aktive edilir ve eklenilir.
2. Lv 7-16 arasında herhangi başka bir silah-güç skili eklenmez ve herhangi bir silah-güç (Weapon-Force) skiline Lv atlatılmaz. Bu suretle GAP* 9 seviyeye ulaştırılır.
3. Lv 16 da harita üzerinde Bijeokdan's Mountain Stronghold olarak adlandırılan kaleye gidilip Bandit öldürülür.
4. Lv 18'e ulaşıldığında; öncelikle üzerindeki tüm malzemeler kasaya bırakılır. Daha sonra DownHang' a ışınlanarak burası diriliş noktası işaretlenir (Resurrection Point). Lv 16'ya düşene kadar DownHang East Gate deki Earth Ghostlar tarafından kasten öldürülünür.
5. Aynı işlem hedeflenen SP (260.000)'e ulaşılana kadar tekrarlanır.

Sp Farm oldukça uzun süren (1.5-2 ay) zahmetli ve sıkıcı bir süreçtir. Tabii ki burada dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Öncelikle kullandığınız silah kesin suretle SOS +4 ya da üstü bir silah olmalı ve Banditleri 2 vuruşta indirebilecek seviyede Magical Balance (Büyüsel Denge) ayarlamış olmanız gerekmektedir. SP Farm süresini daha da kısaltmak için;
1. Lv 16+4 SOS veya daha iyi bir Bow (yay) kullanın.
2. Magical Balance seviyenizi %110 veya üstüne denk getirmek için kıyafet ve takılarınızda mutlaka +2/+3 INT bulunmasına dikkat edin.
3. Genelde kale içerisinde sizden başkalarıda bulunacaktır. Farm işlemini elinizden geldiğince akşam-gece saatleri arasında yapmaya özen gösterin. Bu vakitlerde daha az oyuncu olacak ve daha fazla Mob kesebilecek aynı zamanda Lag faktöründen etkilenmeyeceksiniz.
4. Kesinlikle BOT kullanmayın. Nedenini merak edenler forumda ufak bir araştırma yapsınlar.

Ingame Farm

Kesinlikle tavsiye etmediğim fakat SP Farm yapamayacak durumdaki oyuncular tarafından kullanılan bir yöntemdir. Genellikle yeni açılan sunucularda oynayan oyuncular ya da oyuna henüz başlamış ve SP Farm için gerekli malzemeleri alacak altına sahip olmayan oyuncular tarafından kullanılır. İcrası;
1. Lv 1-30 arası mümkün olan en hızlı şekilde Lv atlanır. Karakter Lvi ve Mastery Lvi aynı tutulmak suretiyle sadece Fire skilleri ile tercih edilen 1 silah skili kullanılır.
2. Lv 30-42 arası GAP 9 a ulaştırılarak kullanılacak skiller Lv 32 seviyesine kadar çekilir.
3. Lv 42-70 arası GAP 5 te tutulmak suretiyle skiller geliştirilir.

SP Farm - Ingame Farm Arasındaki Farklar

1. SP Farm tamamlamış bir NukeR muhteşem bir sur'atle Lv alırken Ingame Farm yapan bir NukeR için Lv almak eziyet mahiyetindedir.
2. SP Farm tamamlamış bir NukeR kendi Lvindeki tüm karakterlere karşı ölümcül bir düşmanken Ingame Farm yapan bir NukeR yardıma muhtaç bir kaçaktır.
3. SP Farm tamamlamış bir NukeR oyundaki en büyük vuruş gücüne sahip olduğundan Mob keserken muhteşem sur'atlidir ve mühürlü malzeme düşürme şansı oldukça yüksektir. Ingame Farm yapan bir NukeR de bu oran vasatın altındadır.
4. Job War - Guild War - PvP ve PvM de karşılaştıklarında Ingame Farm yapan bir NukeRin kelimenin tam anlamıyla hiçbir şansı bulunmamaktadır. SP Farm tamamlamış NukeR ikinci bir vuruşa gerek duymadan rakibini yere serecektir (Oyun içi deneyim gözetmeksizin).
*GAP: Karakter Lvi ile en yüksek Master Lviniz arasındaki farka verilen isimdir.

Silah-Skill Seçimi
NukeR karakterler bütün güçlerini sahip oldukları nukelerden alırlar. 2 silah seçimi yapabilirler. Bunlar Spear (Mızrak) veya Sword-Shield (Kılıç-Kalkan) bileşenleridir.

Spear
Spear oyundaki en büyük Magical Attack (Büyüsel Saldırı) değerine sahip silahtır. NukeR olarak bu silahı seçerek gerçektende en güçlü vuruşları en kısa sürede yapabilirsiniz. Spear kullanmak için Heuksal skilli tercih edeceğiz. Spear kullanmanın çok güçlü vuruşlar yapabilmek gibi bir avantajı varken saldırılara karşı savunmasız olmak gibide bir dezavantajı vardır. Bu konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi taktikler kısmında açıklayacağım. İşte Spear kullanan bir NukeRın kullanması gereken skiller ve nedenleri;
Weapon->Heuksal (Spear) Skilleri;
Fanning Spear Serisi; Büyüsel koruma sağlar. Tek NukeRin biz olmadığını unutmamak gerek.
Soul Depart Serisi; Rakip bir şekilde yanımıza yaklaştığında bu skil ile etkili vuruşlar yapabilir ve en önemlisi vuruşun özelliği olan Stun (Dondurma) ile rakibimizin 5 sn. boyunca saldırı yapmasını engelleyebiliriz.
Ghost Spear Serisi; Rakip yanımızda ve hala Stun almamışsa bu vuruş ile uzaklaştırabiliriz. Bu vuruşun bir diğer özelliği ise rakip atak yapma anında icra edilirse yaptığı atak iptal edilir ve Lvine göre değişen mesafede yanımızdan uzaklaştırır.
Force->Cold Skilleri;
Frost Guard Serisi; Fiziksel darbelere karşı fiziksel savunmamızı arttırır.
Cold Armor Serisi; Fiziksel darbelere karşı fiziksel savunmamızı arttırır.
Force->Lightning Skilleri;
Piercing Force Serisi; Büyüsel vuruşlarımızı arttırır.
Wind Walk Serisi; Karakter hareket hızımızı arttırır.
Lion Shout Serisi; Uzak mesafeli oldukça seri ve Refuse (Tekrar kullanma) süresi oldukça düşük bir skilldir. Özellikle Mob keserken tamamlayıcı skill olarak oldukça işe yarayacaktır.
Concentration Serisi; Parry Ratiomuzu arttırarak gelen vuruşlardan daha az hasar almamızı sağlar.
Thunderbolt Serisi; Uzak mesafeli oldukça güçlü ve ana vuruşlarımızdan biri (Nuke).
Heaven's Force Serisi; Parry Ratiomuzu arttırarak gelen vuruşlardan daha az hasar almamızı sağlar.
Force-> Fire Skilleri;
River Force Serisi; Imbue (Güçlendirme - El yakma olarakta bilinir) skili olarak kullanacağız. En güçlü büyüsel vuruş artışını sağlar.
Flame Body Serisi; Bu skill tercihe göre kullanılabilinir. Job War-Guild War esnasında yakın dövüş gerektiğinde silahımızın fiziksel vuruş değerlerinide arttıracağından ek güç sağlar.
Fire Protection Serisi; Büyüsel saldırılara karşı koruma sağlar. Bazı oyuncular aktif kullanmıyor fakat oyundaki tek NukeRın biz olmadığımızıda unutmamak lazım.
Flame Wave Serisi; Uzak mesafeli oldukça güçlü ve ana vuruşlarımızdan biri (Nuke).
Flame Devil Force Serisi; Flame Body serisi gibi fiziksel vuruşlarımızı güçlendirir. Oyuncu tercihine göre kullanılır ya da kullanılmaz.

Sword
Spear a nazaran daha az bir büyüsel saldırı gücüne sahiptir. Tabii ki bu etkili vuruşlar yapamayacağınız anlamına gelmez. Aynı Lv de bir spear ile sword arasında ortalama 2 lvlik büyüsel güç farkı vardır. Yani normal bir spear +2 sword gücünde vuruş yapar ama sword kullanmanın da shield ile korunmak gibi bir avantajı vardır. İşte Sword kullanan bir NukeRın kullanması gereken skiller ve nedenleri;
Weapon->Bicheon Skilleri;
Shield Technique Serisi; Fiziksel saldırılardan build gereği aşırı etkilendiğinden bu seri ile STR karakterlere karşı geçici bir süre oldukça kuvvetli bir savunma sağlar.
Hidden Blade - Killing Heaven Blade Serisi; Rakip bir şekilde yanımıza yaklaştığında Hidden Blade serisi ile püskürten bir vuruş yaparak rakibi yere düşürebilir devamında Killing Heaven Blade serisi ile yerdeki rakibe kılıcımızı saplayabiliriz.
Shield Protection Serisi; Kalkanımızın Block Ratio (Engelleme-Bloklama Değeri) değerine karakter becerisi ile belirli oranlarda katkıda bulunan bir skilldir.


Force->Cold Skilleri;
Frost Guard Serisi; Fiziksel darbelere karşı fiziksel savunmamızı arttırır.
Cold Armor Serisi; Fiziksel darbelere karşı fiziksel savunmamızı arttırır.
Force->Lightning Skilleri;
Piercing Force Serisi; Büyüsel vuruşlarımızı arttırır.
Wind Walk Serisi; Karakter hareket hızımızı arttırır.
Lion Shout Serisi; Uzak mesafeli oldukça seri ve Refuse (Tekrar kullanma) süresi oldukça düşük bir skilldir. Özellikle Mob keserken tamamlayıcı skill olarak oldukça işe yarayacaktır.
Concentration Serisi; Parry Ratiomuzu arttırarak gelen vuruşlardan daha az hasar almamızı sağlar.
Thunderbolt Serisi; Uzak mesafeli oldukça güçlü ve ana vuruşlarımızdan biri (Nuke).
Heaven's Force Serisi; Parry Ratiomuzu arttırarak gelen vuruşlardan daha az hasar almamızı sağlar.
Force-> Fire Skilleri;
River Force Serisi; Imbue (Güçlendirme - El yakma olarakta bilinir) skili olarak kullanacağız. En güçlü büyüsel vuruş artışını sağlar.
Fire Shield Serisi; Karşılaşmalar esnasında alacağımız durum değişiklikleri (Burn, Electro Shock, Freeze, Frostbite) etki ve sürelerinde azalma sağlayarak bu durumlardan daha az etkilenmemizi sağlar.
Flame Body Serisi; Bu skill tercihe göre kullanılabilinir. Job War-Guild War esnasında yakın dövüş gerektiğinde silahımızın fiziksel vuruş değerlerinide arttıracağından ek güç sağlar.
Fire Protection Serisi; Büyüsel saldırılara karşı koruma sağlar. Bazı oyuncular aktif kullanmıyor fakat oyundaki tek NukeRın biz olmadığımızıda unutmamak lazım.
Flame Wave Serisi; Uzak mesafeli oldukça güçlü ve ana vuruşlarımızdan biri (Nuke).
Flame Devil Force Serisi; Flame Body serisi gibi fiziksel vuruşlarımızı güçlendirir. Oyuncu tercihine göre kullanılır ya da kullanılmaz.

Saldırı-Savunma-Öneriler
1. Hiçbirzaman buildinizin ne olduğunu unutmayın. INT - Intellect - Zeka! Sizi tahrik etmeye çalışan ya da aşağılayan oyuncular yaptıklarızın 10 da 1 ini yapmamışlardır bunu asla unutmayın!
2. PvP - PvM - Job War - Guild War gibi aktivitelerde EFE gibi davranmayın. Sürekli uzak mesafeden rakibi döven vuruşlar yaparak mümkün olan en kısa sürede en etkili vuruşları yapacağınız combolar geliştirin. Örneğin ben Spear kullanıyordum, uzaktan Flame Wave-Burning nuke attıktan sonra yanıma yaklaşana kadar 2 Lion Shout ve yaklaştığı anda Soul Spear-Soul ile vurup hemen ardından Ghost spear-Price ile uzaklaştırmaya çalışıyordumki genelde bu combo ile rakip 1 vuruş bile yapamadan ölüyordu.
3. Silah ve kombolarınızı ayarlarken sürekli blader ları baz alın. Onlar hem STR olduklarından oldukça yüksek HP puanına sahiptirler hemde kalkanları yardımıyla vuruşlarınızı bloke edebilme yetenekleri vardır. Kendi Lvinizde bir blader ile karşılaştığınızda vuruşlarınızı maksimum sur'atle en fazla hasarı verecek şekilde sıralayın. Blader yenebilen bir NukeR PvP arenalarının kralıdır ve unutmayın hiçkimse yenilmez değildir.
4. Karakterinize inanın. 2 vuruş alırsam ölürüm diye düşünmek yerine pazarda daha fazla vakit harcayıp en uygun malzemeleri özellikle HP STR INT bonuslu malzemeleri tercih edin. Bonus Parry ratio oranınız sürekli %100 ün üzerinde olsun.
5. Archerlarda bizler gibi mesafeli vuruşlara sahiplerdir ancak çok büyük bir avantajlarını destekleyen skilleri ile üst üste critical vuruşlar yapmaya çalışırlar. Kesinlikle Archerlara uzak mesafeli vuruşlar yapmayın. Onlardan daha büyük bir vuruş gücüne sahipsiniz ancak genel buildleri ile STR olan archerlar kadar çok canınız yoktur. Silah skilleriniz yardımıyla karşılaşmayı kazanmaya çalışın.
6. Hiçbir vuruş NUKElerinizden daha fazla zarar veremez. Bu yüzden spear kullanırken soul spear serisi ile stun yaptığınızda Walk-Phantom ile hemen geri çekilip nuke atmaya çalışın ya da depart serisi ile uzaklaştırdığınız düşmanınıza hemen bir nuke gönderin. Sword ile yine düşen rakibinizi kılıçlamak yerine uygun mesafeye çekilip nuke atmak daha karlı olacaktır. Karşılaşmalara vakit ayırın, hemen sonuca varmaya çalışmak genellikle hüsranla sonuçlanır.

Kolay gelsin...

Alıntıdır...
 
Kayıt
18 Eylül 2007
Mesajlar
959
Beğeniler
0
hacım okumadım vaktim yok ama güzele benziyo ellerine sağlık extraokk
 
Kayıt
13 Mart 2007
Mesajlar
2.468
Beğeniler
2
cok destansı bir anlatımı var ve akıcı bir dille işlenmiş cok guzel olmus sabit topic olabilme ihtimali var ellerine saglık extraokk
 

Dampyre

Buralıyım
Kayıt
9 Nisan 2007
Mesajlar
3.218
Beğeniler
0
Şehir
Neptune..!
Tamamen alıntıya karşıyız Exclamation

Logmozla birlikte Resim eklersen ve
yazıları daha güzel bir biçime getirirsen daha güzel olur Wink
 
Kayıt
18 Eylül 2007
Mesajlar
959
Beğeniler
0
bikaç tane resim koyarsan bunun sabitlemeyenin anlını garışlarım (şaka ) :lolmuch:
 
Kayıt
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2.870
Beğeniler
0
Şehir
Edirne
_AvRiL_ demiş ki:
cok destansı bir anlatımı var ve akıcı bir dille işlenmiş cok guzel olmus sabit topic olabilme ihtimali var ellerine saglık extraokk
Çok sağolunda isterseniz kilitleyin daha fazla hakaret yemek istemiyorum.
 
Kayıt
13 Mart 2007
Mesajlar
2.468
Beğeniler
2
kilitlemeyecegim gayet guzel yapmıs yapan kişi zaten orda ben seni tebrik etmedim yapan kişi cok guzel yapmıs sana da tesekkur ettim bizi bigilendirdin diye kimseye iftira atmanın faydası yok bilgi paylasılınca degerlidir unutmayın!!!
 
Kayıt
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2.870
Beğeniler
0
Şehir
Edirne
_AvRiL_ demiş ki:
kilitlemeyecegim gayet guzel yapmıs yapan kişi zaten orda ben seni tebrik etmedim yapan kişi cok guzel yapmıs sana da tesekkur ettim bizi bigilendirdin diye kimseye iftira atmanın faydası yok bilgi paylasılınca degerlidir unutmayın!!!
Çok sağolun siz olmasanız bilmem ne laflar yeerim!!!
 
Kayıt
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2.870
Beğeniler
0
Şehir
Edirne
BaD_BoY demiş ki:
TurkHero demiş ki:
_AvRiL_ demiş ki:
kilitlemeyecegim gayet guzel yapmıs yapan kişi zaten orda ben seni tebrik etmedim yapan kişi cok guzel yapmıs sana da tesekkur ettim bizi bigilendirdin diye kimseye iftira atmanın faydası yok bilgi paylasılınca degerlidir unutmayın!!!
Çok sağolun siz olmasanız bilmem ne laflar yeerim!!!
kimse sana laf etmedi sadece yorum yapıyorlar her guzel seyi elestirmekte lazım yani diyecegim suki benim anlatımım gibi yan tarafını sslendirerek ve extranın amlemlerini koyarak sekillendir biraz ok Wink
tmm yapmaya çalışıcağım sadece ağırıma giden
Yaw ne biçim iş bu

Adam siteden (Ç)almiş buraya koymus süper müper öle böle diosnuz.Bnce bu hoş değil.Diğer sitelere laf ediyorsnuz çalntı yapiorlar die.hale bak
işte bu.
 
Kayıt
18 Mayıs 2007
Mesajlar
210
Beğeniler
0
bende intim onu bunu bilmem 80lvl haybirt yada pure int olacak eline +5 spear ve +5 sword +18br shield al sonra keyfine bak kesecek çar yok tabi akıllı kulanırsan fire:80lvl cold:80lvl bicheon:73lvl light:67
bu dediklerimi yap bütün herşeyi max la bek nasıl çar oluyo
 
Yukarı Alt