Kayıt
14 Ağustos 2008
Mesajlar
207
Beğeniler
0
Şehir
Izmir
NBA Takım İsimlerinin Anlamları




Atlanta Hawks : İlk ismi Black Hawks olan takım 3 şehir dolaştıktan sonra bu adı alıyor.Hawks'ın anlamı ise Doğan.





Boston Celtics : Kulüp ilk başlarda isim bulmakta zorluk çekmiş.Tek boynuzlu mitolojik at gibi şekillere kullanmayı deneyen takın İrlanda'lı gruplardan etkilenerek Celtics adını almış.Celtic ise Kelt halkına verilen özel bir isimdir.





Charlotte Bobcats: 04-05 sezonunda lige katılan Charlotte takımının ismide bir isim yarışması ile belirlenmiş.1250 öneri arasından değerlendirmeler sonucu Bobcast,Dragon,Flight isimleri finale kaldı ve Bobcats(vaşak) seçilerek isim olarak kullanıldı.





Cleveland Cavaliers: Cleveland takımıda ismide yarışmayla bulmuştur.Gazetelerde ilanlarla isim arayan yöneticiler Cavaliers isminde karar kılmışlardır.





Chicago Bulls : Bulls boğa demek.Boğa hayvanının çok güçlü ve hiç pes etmeyen bir yapısı olduğundan Chicago'lular takımlarına bu ismi uygun görmüşler.





Dallas Mavericks : Mavericks'in tam anlamı 'başıboş buzağı'.Bu adı almasının nedeni ise Chapparras takımının San Antonia'ya göç etmesinden sonra 7 yıl basketboldan uzak kalan Teksas'ta para babalarından biri 12 Milyon $ karşılığında takımı tekrar lige sokar.Teksas'ın meşhur kovboy imajını yaşatmak içinde argoda başıboş buzağı anlamına gelen Mavericks ismi Dallas takımına verilir.





Denver Nuggets : ilk adı Rockets olan takım bu adla başka bir takımda olduğundan Nuggets adını alır.Altın Külçesi anlamına gelen nuggets adını takım 19. yy'da Denver'da olan meşhur altına hücum olayıdır.o yıllarda bir çok insan burada altın olduğunu düşünerek
Denver'a gelmişlerdi.





Detroit Pistons : İlk olarak Pistons adında bir takım kurulmuştur.Bir piston şirketinden adını alan bu kulüp Detroit'e taşınınca Detroit Pistons adını almıştır.





Golden State Warriors : 1946 yılında basketbola Philadelphia'da başlayan Warriors kulübü 16 yıl burda mücadele ettikten sonra 1962 yılında San Fransisco ya ardından California'ya taşınan kulüp bu adını yaşatmak için Golden State takımını aldı.Warriors'un anlamı ise Savaşçılar.





Houston Rockets : İlk olarak San Diego'da kurulan kulüp Houston'a taşınınca buradaki meşhur NASA programından dolayı Rockets adını almış.Rockets roketler anlamına gelmektedir.





Indiana Pacers : NBA'de hedefleri ile alakadar bir isim konulmuş takıman.Pacers'in anlamı 'sürat yapan' anlamına geliyor.Takımının yöneticileri Pacers'in lige girmesi ile basketbola bir hız katacağını düşünmüşlerdi.





Los Angeles Clippers : Yelkenli anlamına gelen Clippers kelimesinin öyküsü ise şöyledir.Lige Bufalo kentini temsil ederek giren takım California'ya taşınınca yeni bir ad olmak zorunda kalmış.Bu ismin alınmasındaki en önemli neden ise şehri sık sık ziyarete yelkenlilerdir.Takım daha sonra Los Angeles'a taşınmasına rağmen ismini değiştirmemiştir.





Los Angeles Lakers: Los Angeles kentiyle bütünleşen 40 yıldır melekler şehrinin spordaki alameti fabrikası olarak anılan Lakers takımının adının hikayesi kulübün tarihine uzanıyor."10.000 Göller Diyarı" Minneapolis daha doğrusu Minnesota eyaletinin sloganıdır.İşte Lakers Lakabı ekibe 47-1960 arası ev sahipliği yapan Minneapolis'ten miras kalmıştır.





Memphis Grizzlies: Ligin genişlemesi kararı doğrultusunda Toronto Raptors ile birlikte NBA ligine iştirak hakkı kazanan ilk yabancı kulüp ve aynı zamanda en son katılan kulüp unvanını taşıyan Grizzlies ekibi Kanada'nın Vancouver kentinde kurulmuş.Adını kulübün yerleştiği bölgede yaşayan Kanada'nın uzak batısına mahsus çok vahşi ve kuvvetli bir boz ayı çeşidinden alan kulüp 3 haziran 2001 tarihinde onaylanan bir karala Tennessee eyaletine bağlı Memphis kentine taşınmıştı.





Miami Heat : 1987 yılında lige dahil olan Miami bu adını halkın katılımı ile yapılan anket sonucu almıştır.Heat sıcak anlamına gelir.





Milwakuee Bucks : Bucks geyik anlamına gelir.Geyiklerin hızlı,çevik ve iyi zıplama özelliğinden dolayı takıma bu isim verilmiştir.





Minnesota Timberwolves :Takımın NBA'ye katılması ile birlikte yapılan anket sonucu bu adı aldı.Timberwolves adı Gri kurt anlamına geliyor.Kuzey Amerika'da özelliklede Minnesota civarında nadiren raslanan bu kurlara Timber Wolf denilmektedir.





New Orleans Hornets : Hornets 'eşek arısı' anlamına glmektedir.Arılarının hızı ve çalışkanlıklarından dolayı takıma bu isim uygun görülmüştür.





New Jersey Nets: 1968 yazında New Jersey yerlileri takımından adından "Americans" ifadesini atıp yerine basketbolda önemli yeri olan çember filesi anlamındaki "Nets" kelimesini monte ettiler.1967 senesi açılış sezonunun ardından New York'a taşınan takım 10 sene sonra tekrar New Jersey'e dönmüş ve şimdiki adını kullanmaya başlamış.





New York Knicks: Bu takımın adlandırılmasında geleneklerin büyük önemi vardır.Kulübün kurucusu Ned Irısh tarafından seçilen "Knıckerbockers" ismi gerçekten New York sahnesinde önemli rol oynamaktadır.Bu ismin kökleri 1600'lerde New York topraklarına göç eden Hollandalı mültecilere dayanıyor.Bu göçmenlerin giydiği pantolon stili ve bu mülteciler bu isimle anılıyor.Ama daha sonra bu isim kısaltılarak "Knicks" oldu.





Philadelphia 76ers : 1963 yılında kurulan kulüp 4 temmuz 1776 yılında imzalanan Birleşik Devletler Deklarasyonu'na hitafen 76ers adını almıştır.





Phoenix Suns : Suns 'güneş' anlamına gelir.Bu isimin alınma nedeni ise Arizona eyaletinin dillere destan güneşli gökyüzü ve tropikal zenginliğidir.





Sacromento Kings : 1945 yılında kurulan takım taraftarlarının oyları ile bu adı almıştır.Kings kral anlamı taşır.
San Antonia Spurs: San Antonia'ya taşınmadan önce Dallas civarında o yıllarda Teksas'ın reklamıi için bir süre Teksas adını kullandı.Daha sonra San Antonia'ya gelen takım Spurs adını aldı.Spurs teşvik eden şey,mahmuz anlamına gelmektedir.





Seattle Supersonics: Supersonics 'sesten hızlı' anlamına gelir.Bu adı 1960'lı yıllarda bir firmanın Seattle civarında bir jet uçağı yapacağı adını Supersonics olacağını bildirmesi ile alınmıştır.





Utah Jazz: Caz müziğin merkezi olan New Orleans'tan 1979 yılında Salt Lake City'e taşınan takım bu ismi korumuştur.Utah sonunda takısı olmayan üç takımdan biridir.(Diğerli Miami Heat ve Orlando Magic)





Portland Trail Blazer: Portland'da NBA'de ki genişleme kapsamında lige dahil olan takımlardan birisi 1970 yılında lige katıldılar isim için gazeteye ilan verilde ve nihayetinde 10.000 kişinin öneride bulunduğu lakaplar arasından "Öncü" anlamına gelen "Trail Blazers" seçilerek lakap olarak kullanılmaya başlandı.





Orlando Magic: Orlando'da NBA yönetiminin genişleme kararıyla lige katılanlardan ve isminide yine yarışmada seçmiştir.Ama bu ismin seçiminde kentin sloganınında etkisi olmuştur."Come to the magic"(gel sihirli kente gel)





Toronto Raptors: ABD dışından lige dahil olan ilk takım özelliği taşıyan Toronto kulübüde adını yarışmayla seçmiştir.Yarışmadan "Raptors" isminin galip çıkmasında Jurassic Park filminin inanılmaz başarısı pazarlama stratejisi ve popülarütesinin sağlanması etkili olmuştur.





Washington Wizards: 2.Dünya Savaşında cephane üreten yerel bir fabrikadan ilham alarak "Bullets" adı verilmiş.Zamanın değiştiğini şiddet ve suç oranlarının tavana vurduğunu gören zamanın patronu Abe Pollin zorbalığı çağrıştıran bu lakaptan vazgeçip yerine daha barışçıl olan"Wizards" lakabı koyulmuş.




Saygılarımızla;

 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
ooo çok şık ve zarif bir topic olmuş ellerine sağlık canımcım mucX :kalp:
 
Yukarı Alt