Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren



Geleneksel olarak ölümden sonraki dünyaya yanlarında götürebilmeleri için en değerli varlıklarıyla mumyalanıyorlardı... Kore'de yeni bulunan kadın mumyanın yanından da en önemli eşyası olan çantası çıktı!

En güzel kıyafetleri üzerinde, gayet modern görünümlü çantası ve takılarıyla gömülmüş olarak bulunun Koreli kadının 500 yıl önce mumyalandığına inanılıyor.

Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Seogyeong Kültürel Varlıklar Araştırma Enstitüsü'nden araştırmacılar bu kadının üst düzey bir devlet yetkilisinin eşi olduğuna ve 16. yüzyılda öldüğüne inanıyor.

Yapılan ilk analizlerde kadının gömülü olduğu tahta tabutta kadının önemli biri olduğuna dair yazıların bulunduğu belirtiliyor.

Mumya ile birlikte bulunan elbiseler, o dönemde kadınların nasıl yaşadığına dair araştırmalara ışık tutacak.

Mumya denilince genelde akla Mısır gelse de Kore'de de yaygın olarak kullanılan bir yöntemdi.

Mısır'daki süreçten farklı olarak Koreli cesetler kasıtlı olarak mumyalanmazdı. Bu gömülme şekilleri sırasında normal olarak ortaya çıkan bir fenomendi.

Üst sınıftan olanlar vücutlarının çürümesi önlenecek şekilde gömülürlerdi. Bu kişilerin cesetleri hoegyeok denilen bir tür mezarda çift taraflı tabutlara konurdu. Cesedin hava ve suyla temasının tamamen engellenmesi için de üzerlerine bir katman olacak şekilde kireç taşı sürülürdü.
woman,bag,mumya,çanta,tarih




 
Yukarı Alt