Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Masumiyet Müzeri ~ Orhan Pamuk



Site Adresi : http://www.masumiyetmuzesi.com/public/

Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor...
Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz. 1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor.

extraloob demiş ki:
Kaçırılmayacak bir kitap Orhan Pamuk'un eserlerinin %90'ını okumuş birisi olarak bu kitabını hiç kaçırmadan aldım ve gerçekten harika bir dille anlatılmış tatlı ve seksi bir kitap olarak karşımızda lise yıllarındaki bir genç kızın zengin bir evlenmek üzere olan beyfendi ile aşkı anlatılıyor sizlerde ben gibi tarih kokan aşkı seviyorsanız sakın kaçırmayın, şu anda 100. sayfaya geldim ve harika gidiyor.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
evet kitabı bugün itibarıyla bitirmiş bulunmaktayım hemen yorumlamaya geçiyorum ; O.Pamuk, Kara Kitap, Cevdet bey ve oğulları kitaplarıyla beni kendisine bağlamış ardından BEnim Adım Kırmızıyla kendisine hayran olduğum kütüphanemin ilk 10 kitabından birisi olmuş bir yazar olarak Kar romanından sonra bu romanı da beni benden aldı geçmişime götürdü bir aşk bir istanbul bu kadar ince ve tatlı daha başka hiçbir yazar anlatamazdı (Ahmet Altan hariç) ilk 80-90 sayfa çok akıcı sonra yavaşlayan 250-350 arası acayip sıkıcı ve boğucu olan 350'den sonra açılan ve heyecana kapılmanızı sağlayan bir romandır sıkılmam 600 sayfa okurum diyorsanız kesinlikle kaçırmamalısınız dünyada ki müzeler hakkında ve aşkın yaşanılışı hakkında o kadar güzel bilgiler var ki anlatamam.

kitaptan tek bir satıra hayran oldum onu paylaşayayım ; Proust kitabında, ölümünden sonra teyzesinin evindeki eşyaların bir kerhaneye satıldığını, teyzesinin koltuklarını, masalarını bu kerhanede her görüşünde, eşyaların ağladığını hissettiğini yazmıştır.

kitabın sonu spoiler olarak yazayım okuyucularımızı üzmeyeyim :P
Füsun'un fotoğrafını aşkla öptü ve ceketinin göğüs cebine dikkatle yerleştirdi Sonra bana zaferle gülümsedi.
" Herkes bilsin, çok mutlu bir hayat yaşadım. "
 
Yukarı Alt