Kayıt
21 Aralık 2007
Mesajlar
4.271
Beğeniler
0
Şehir
BlackArmy ~ Stockholm
1 - Adlandırma
Aşağılayıcı, siyasi, dinsel, etnik, kaba ve/veya adi olan ya da başka türlü olumsuz etki bırakan Oyuncu isimleri, Lonca isimleri ve Dükkan isimleri koymak yasaktır. Anlamsız harf dizilimlerinden ve/veya çok sıkça kullanılan sembollerden oluşan İsimler kullanılmamalıdır.

Eğer LastChaosTR Ekibin’in bir üyesi isminizin değişmesi gerektiğini belirtirse buna uymanız gerekmektedir.

2 - Walljump/Glitching
Bu; duvarlarda, evlerde vb yerlerde saklanmak anlamına gelir. Duvarlar’dan, evler’den vb. yerlerden saldırmak yasaktır. Özellikle PVP-Alanı için geçerlidir.

2-a Pet’i/Oyun arkadaşı’nı koruma kalkanı olarak kullanmak
PvP’de rakibin kendisini hedef alamaması için, bilinçli olarak Pet’inin ve/veya başka bir Oyuncu’nun arkasına saklanmak yasaktır. Bu kural Arena ve tüm PvP-Alanlar’ı için geçerlidir.

3 - Mob çekmek (Pulling)
Yaratıklar’ın, Kale kapıları’na ya da başka Oyuncular’ın üzerine çekilmesi yasaktır.

4 - Baal’in ve Ölüm Şovalyesi’nin çağrılması
Kitaplar yardımıyla Boss Yaratıkları’nın (Bossmob), Kale kapıları yakınlarına ve Kale kapıları’nın içine çağrılması yasaktır.

5 - Yağma
Kendi öldürmediğin Yaratıklar’ın ganimetleri’ni talan etmek yasaktır. Eğer bir Oyuncu’nun, bilerek başka Oyuncular’ın ganimetleri’ni talan ettiği fark edilirse, kendisi cezalandırılacaktır.

6 - Kill-Stealing
‘’First Hit’’ (İlk vuruş) kuralı geçerlidir. Kill-Stealing’i (Av hırsızlığı’nı) yakışıksız bir davranış olarak görüyoruz. Böyle davranışlara tahammül etmediğimizden, tekrarlanan, başka Oyuncular’ın yaratıkları’na durmadan vurmak LastChaosTR Ekibi’nin olaya müdahale etmesine yol açar.

7 - AFK Skilling/Keyjamming
AFK Skilling/Keyjamming yasaktır. AFK Skilling demek, bilgisayar’ın başında olmadan Karakteri’nin becerileri’ni Tuşu sıkıştırmak/yapıştırmak/ağırlık koymak vb gibi yollarla kullanmaktır. Karakter’in hareketleri’ni AFK olarak kendisine avantaj sağlayacak ve kendisini birçok kez tekrarlayan davranışlar, yasaktır.

8 - Davranış
Lütfen başka Oyuncular’a karşı nazik olun ve kimseye hakaret etmeyin. Başka Oyuncular’a tehdit ve şantaj yapılmamalıdır. Oyuncu arkadaşlarınızın kurallara uymadıklarını düşünüyorsanız, bunu bir GM’e bildirin. İddianızı, ne olup bittiğini daha iyi anlayabilmemiz için, bir Screenshot ile ispatlamanız gerekir. Algılanan bir hakaret, her Oyuncu tarafından değişik kavranılabileceği için, her zaman bir hakaret olmayabilir. GMler sadece uygunsuz davranış olarak cezalandırabilecekleri hakaretleri araştırırlar. Lütfen Forum’daki duyurular’dan takip edin.

8-a Acemiler/Yeni başlayanlar

Oyun’a yeni başladıklarından dolayı fazla tecrübesi olmayan yeni Oyuncular‘la dalga geçip, onları aldatmaya çalışmayın. Herkez bir zamanlar acemiydi. Onlara yardım edin!

9 - Oyun’da Chat
Lütfen spam yapmayın. Yani kısa aralıklarla Çağrı Chat’inde ve Lokal Chat’te tekrarlanan mesajlara izin yoktur. LastChaos ile alakası olmayan ayrıca başka oyunları hitap eden linklerin ya da bilgilerin yayımlanması yasaktır. Chat filtresi’ni engelleyecek işlemler yasaktır. Cheat’leri (hileleri) sormak ya da diğer Oyuncular’dan kendisine bu tür Programlar’ı söylemesini istemek yasaktır.

10 - Buglar
Eğer bir Bug bulur, bundan faydalanır ve kendinize avantaj sağlayacak şekilde kullanırsanız, Üyeliğiniz’in (Account’unuzun) silinmesi riskini taşırsınız. Buglar Forum’da yazılmalı, GM’e, GA’ya ya da Support’a bildirilmelidir.

11 - Ticaret
Eşyalar hakkında yanlış bilgiler verip oyuncu arkadaşları’nın sırtından zengin olmaya çalışmak yasaktır.
Belli bir Level’daki Pet’i (Hayvan’ı/Refakatçi’yi) satışa sunan biri bunu satmaklada yükümlüdür ve satışa sunulan Pet’ini bir başka Level’daki Pet ile değiştirmemelidir. Tıpkı satışa sunulan „Hizmetlerin“ yerine getirilmesi gibi. Hilekarlar iyi gözle bakılmazlar ve Üyelikleri’nin banlanması riskini taşırlar.

12 - Cheat kullanmak
Client’ın manipule edilmesi yasaktır. GamigoAG’den olmayan ve LastChaos’un işleyişini etkileyen yasa dışı Software’ların kullanılması yasaktır. Tıpkı bu Software’ların Oyuncular’a dağıtılması gibi. Cheat kullanırken yakalananlar Üyelikleri’ni kaybederler.

13 - Account (Üyelik) Bilgileri
Her Oyuncu Üyelik Bilgileri’ni gizli tutmakla yükümlüdür. Üçüncü biriyle bunları paylaşamaz. Başkalarına Üyelik Bilgileri’ni sormak yasaktır. LastChaos Ekibi hiçbir zaman Size Üyelik Bilgileri’nizi ya da Şifreniz’i sormaz. Üyelik Bilgileri’nin paylaşılması durumunda kaybedilecek olunan İtemler/Karakterler ya da Account tazmin edilmez.

14 - GM Yardımı
GM’ler İtemleri, Para ya da başka şeyleri Oyuncular’a veremezler. Sizin için birşey tutamaz, Level’lanmada yardım edemez ve hiçbir Yaratığı çağıramazlar. GM’ler ile alışveriş yapmaya çalışmayın, onları Gruba veya Lonca’ya davet etmeyin ya da Arkadaş Listenize almaya çalışmayın. GM’lere bunları sormayın. Eventler’de istisnalar mümkündür! GM’leri görevlerini uygulamada rahatsız etmek yasaktır, buna GM-Karakteri’ne saldırmakta dahildir. GM’lere bilerek yanlış veya saptırıcı Bilgiler vermek yasaktır.

15 - Sahte Yetkili
Kendisini GA, GM, Moderatör ya da Gamigo AG / Gamigogames çalışanı olarak tanıtanlar veya benzeri İsimler veyahutta başka davranışlarla bu tür Yetkililer’den biri olduğuna dair etki bırakmaya çalışanlar Accountlar’ının anında banlanacağını hesaplasınlar. Bu tür olası bağlantılar ile tehdit etmek veya LastChaos Ekibi’nin kararlarını etkileyeceğini belirtmek yasaktır.

16-a Önlemler
Yapılan Suçun derecesine göre aşağıdaki Önlemler uygulanacaktır:
- Uyarı
- Account’un geçici olarak banlanması
- Account’un kalıcı olarak banlanması
- Genel Giriş Yasağı
LastChaos Ekibi’ne karşı yapılan kötü davranışların (Hakaret, Küfür ya da Yetkiliymiş gibi görünme) cezaları temel olarak geçici Account kapatmaya dahil değildir.

16-b
LastChaos Ekibi’nin kararlarına ve talimatlarına uyulması gerekmektedir. Bir Oyuncu GM’in ya da MOD’un önceden almış olduğu kararı hiçe saymaya kalkarsa, mesela aynı sorunu başka GM/MOD’a götürürse, bu onun oyundan atılmasına sebep olur (İstisnalar: GM/MOD’ların davranış ve olaya yaklaşma hakkındaki şikayetler daima GA ya da Support’a yapılmalıdır!).

GM Ekibi oyun’u daha da güzelleştirmek ve Sizlere yardımcı olmak için vardır.

Kural ihlalleri öncelikli olarak GM’ler tarafından incelenir. GM’ler geçici olarak Oyuncu’yu atma ayrıca başka gerekli olan Önlemleri alma yetkisine sahiptirler, mesela olası Kural ihlallerini Oyuncu’nun ve Accountu’nun banlanabilmesi için bildirmek gibi.

Bu Kurallar’ı gerektiğinde uyarlamak hakkını saklı tutuyoruz. Daha fazla Davranış Kurallar’ını GİK’te bulabilirsiniz. Buradaki Kurallar GİK’in yerini almazlar, ona sadece ek olarak bulunurlar.

Yaptırımlar’ın nedenleri DAİMA e-mail ile belirtilir. Bu otomatik bir süreçtir. Bu yüzden de GAS’da (Gamigo Account Sistemi’nde) doğru e-mail adresinin bulunması çok önemlidir. Eğer ki, yanlış bir bildirim’den dolayı E-Mail size ulaşmaz ise LastChaos Ekibi bilgilendirme sorumluluğundan uzak durur.
Eğer Oyuncu daha önceden de bir Yaptırım almış ise, bu cezası’nın artırılmasını engellemez.


Saygılarımızla,

 
Yukarı Alt