Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
Dünyanın ilk kişisel süper bilgisayarı olması beklenen Tesla hakkında yeni gelişmeler burada...



Ortalama bir bilgisayardan yaklaşık 250 kat daha hızlı olan dünyanın ilk kişisel süper bilgisayarı Tesla'dan daha önce bahsetmiştik. NVIDIA'nın bu canavarları hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık 7.500 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan bilgisayarın, özellikle doktorların beyin ve vücut tarama sonuçlarını çok daha hızlı bir şekilde işlemelerini sağlayacağı açıklandı. Bu sayede doktorlar, sadece birkaç saat içinde hastaların beyninde bir tümör bulunup bulunmadığını açıklayabilecek.

Bunun yanında bilim adamları, süper bilgisayarların hastalıkların tedavisinde yeni bir çığır açabileceğini öngörüyor. Yani kanser gibi henüz kesin tedavisi bulunamamış hastalıklara karşı süper bilgisayarlar sayesinde daha çetin bir mücadele verilebileceği düşünülüyor.

Peki süper bilgisayarlar kanser gibi hastalıkları nasıl ortadan kaldırabilir? Süper bilgisayarlar, ilaçların simülasyonunu kısa sürede işleyerek ve sayısı binleri bulan listeyi oluşturarak ilgili hastalık için potansiyel ilaçları çok kısa bir sürede verebilir.

NVIDIA'da çalışan bilim adamı David Kirk'e göre bu süper bilgisayarlar, bilgiyi işleme süresini neredeyse 1.000 kat arttırabilecek bir donanıma sahip.

İlk üretici Dell mi olacak?
Dell'den yapılan bir açıklamaya göre de bu tür süper bilgisayarların çok yakın gelecekte seri üretime geçmesi söz konusu ve böylesi bir durumda tüketicilerin kendi süper bilgisayarlarını edinmeleri hiç de hayal olmayacak. Başka bir deyişle Dell, kişisel süper bilgisayar konusunda hevesli görünen ilk isim olarak ön plana çıkıyor.​




1ibrkm.jpg

Dünyanın ilk kişisel süper bilgisayarları geliyor!




:arrow: Resimlerle: 10 devrimsel bilgisayar
 
Kayıt
13 Ekim 2007
Mesajlar
2.705
Beğeniler
0
Şehir
S.Agustin/Madrid
Hacım 7.5k $ acaba Türkiye'deki fiyatı mıdır ? Eğer öyleyse hemen para hazırlamaya başlıyalım 1.000 kat hızlı bir bilgisayar ile silkroad'u bir düşünsenize 8O :buddha:
 
Yukarı Alt