Sizce erkeklermi kadınlarmı?


  • Total voters
    7
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesajlar
5.245
Beğeniler
1.410
Şehir
Konak,İzmir


Ukuya erkeklerin mi yoksa kadınların mı daha çok ihtiyacı var. Bu sorununun cevabı Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknolojileri Birliği Başkanı Prof. Dr. Penzel’den geldi. Penzel’in açıklamasına göre kadınlar uykuya erkeklerden daha fazla ihtiyaç duyuyor.


Kadınların uyku ihtiyaçları konusunda açıklamalar yapan uyku uzmanı Prof. Thomas Penzel, kadınların uykuya erkeklere göre daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi. Penzel’e göre bunun sebebi, kadınların genetik yapıları. Kadınların genetik özellikleri gereği erkeklere göre 20-30 dakika fazla uykuya ihtiyaç duyduğunu belirten Penzel, kişisel uyku süresinin önemine de dikkat çekti. Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknolojileri Birliği (ISSTA) Başkanı Prof. Dr. Thomas Penzel, ISSTA desteğiyle Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen 3. Uluslararası Uyku Teknolojileri Birliği Toplantısı’na katıldı.Prof. Dr. Penzel, modern çağ insanı ve uyku sorunu hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu. Penzel, insanların zamanı daha etkili ve verimli kullanmak istediğini, iyi bir çalışma hayatı, sosyal yaşam veya tatil günü için hazır olmaya çalıştığını anlattı. Daha verimli bir yaşam için günün her dakikasını kullanmaya çabalayan kişinin uykusunun da bu durumdan etkilendiğini ifade eden Thomas Penzel, “Etkili olma çabası uykuya da yansıyor. İstiyoruz ki uykumuz da sağlıklı olsun ve kısa sürsün. Ama bu o kadar basit değil” dedi. Uyku konusunda daha fazla şey öğrenmek gerektiğine dikkati çeken Penzel, iyi bir uykunun sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

“Uyku problemi yaşayan insan sayısı artıyor”

Geçmişte insanların uykuya daha fazla zaman ayırabildiğini, gün içinde küçük uyku zamanları doğurabildiğini, “siesta” yapabildiğini dile getiren Penzel, günümüzde ise sürekli çalışan, yetişme ve zaman stresi altındaki insan için aynı imkanın söz konusu olmadığını dile getirdi. Uyku problemi yaşayan insanların geçmişe göre daha fazla olduğunu ifade eden Thomas Penzel, “Araştırmalar, son 50 yılda geceleri uyku süresinin yaklaşık 1 saat kısaldığını gösteriyor ve bu nedenle uyku problemi yaşayan kişi sayısı da artıyor” dedi.

Cinsiyet farkı uyku ihtiyacını etkiliyor

Araştırmaların ortaya çıkardığı bir diğer sonucun da cinsiyet farkının uyku süresi ihtiyacı üzerindeki etkisi olduğunu belirten Prof. Dr. Penzel, kadınların erkeklerden 20-30 dakika daha fazla uykuya gereksinimi olduğunu söyledi. Zamanı verimli kullanma çabası nedeniyle birçok kadının ihtiyacı olan uykuyu alamadığını ifade eden Penzel, yeterli uyuyamayan kadının da gün içinde bir parça yorgun olduğunu kaydetti. Kadınların erkeklerden daha uzun uyuma ihtiyacını “genetik” olarak açıklayan Prof. Dr. Penzel, “Bunun nedenini bugün tam olarak bilemiyoruz” dedi.

Yaşa göre de uyku saatleri farklı

Uyku ihtiyacının cinsiyetin yanı sıra yaşa bağlı olarak da değiştiğini ifade eden Penzel, 3 aylık bir bebeğin 16 saat uyuması gerekirken 1-2 yaşlarında bu sürenin 12 saate indiğini anlattı. İdeal uyku zamanının 20 yaşına kadar giderek kısaldığını dile getiren Thomas Penzel, “ergenlik döneminin” ise bu genellemenin dışında olduğunu, bu dönemde insanların daha uzun süreli uyuması gerektiğini kaydetti. Bir çocuk için 10 yaşındayken 8-10 saat uykunun yeterli olabileceğini aktaran Penzel, “Ergenlik döneminde ise bu süre daha uzun olabiliyor. Bu nedenle ergenlik dönemindeki birçok öğrenci derslerde uykulu olabiliyor” diye konuştu.

“Uyku ve çalışma ortamlarını ayırın” uyarısı

İdeal uyku süresinin kişiden kişiye değişebildiğini, bazı insanlar için 5 saatin yeterli olabileceğini, uzun uykuya ihtiyacı olanlarda bu sürenin 10 saate çıkabileceğini kaydeden Penzel, “7-8 saatte uykusunu alan da var, 5 saat ya da 10 saat uyuyan da. Bu durum, kişilere göre değişiyor. Son derece önemli olan şey ise kişisel uyku süresini bulabilmektir. En uygun olanı tatil günlerinde kişisel uyku süresini ortaya çıkarmaktır” diye konuştu. Cep telefonuyla yatağa gitmenin, yatakta uzun süre televizyon seyretmenin, yemek yemenin veya çalışmanın uyku üzerinde olumsuz etkisi olduğuna da dikkati çeken Penzel, “Uyku ve çalışma ortamlarını ayırmalıyız” uyarısında bulundu.

Alıntıdır.
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Askeriyede 10-12 12-2, 10 12- 2-4 veya 10-12 - 4-6 (çünkü 12den sonrası başka günün nobet listesi) nöbet tutup sabah 6da uyanan askere komutanın verdiği cevap askere 4 saat uyku yeter daha fazlası zarar demesi aklıma geldi.
 
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesajlar
5.245
Beğeniler
1.410
Şehir
Konak,İzmir
Askeriyede 10-12 12-2, 10 12- 2-4 veya 10-12 - 4-6 (çünkü 12den sonrası başka günün nobet listesi) nöbet tutup sabah 6da uyanan askere komutanın verdiği cevap askere 4 saat uyku yeter daha fazlası zarar demesi aklıma geldi.
işte bende o duyguyu 5 şubattan sonra yaşayacağım.
 
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesajlar
4.861
Beğeniler
86
Başlık çok sakat olmuş ne duygularla girdim buraya anlayamazsınız :D
 
Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.165
Beğeniler
466
O profesör yükümlü askerlik yapsın bakayım Tim komutanı olarak hudut takım karakolunda 1 yıl. Dünya barış konseyinde özür diler erkeklerden.
Gece 12'de çekerler yorganı kışın
12:30-5:30 kule nöbeti,
5:30-9:30 mıntıka,
9:30-13:30 yaya devriye,
14:00-19:00 nizamiye nöbeti - eğitim
Sahur diye bir kalkmışsın şortla oda ne gece Ani müdale mangasıyla eğitimde bulursun kendini : çakılda sürün, ördek yürüyüşünde koş. Tekmeyi yedin ayakların yere sıkı bastıysa düşmezsin biter, düşersen eğitime devam.
Biz buna mıntıka mangası derdik summer2:
Tek özelliği 5 saat deliksiz uyku
 
Son düzenleme:

VaLe

.
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesajlar
616
Beğeniler
64
Şehir
41
Bu anket benden AMM siz 12 saat nöbet tutan canlara gelsin . daral:
 

Delidoktor

CalypsOo
Kayıt
31 Ocak 2009
Mesajlar
360
Beğeniler
68
Şehir
Manisa/Balıkesir
kadınların fazla uyuma ihtiyacı genetik denmiş açarsak adet dönmemleri kan kaybı ve yaygın kansızlık problemi olabilir.bukadar yazıdan da en son parağrafta anlatılan şu çok değişken var sürüyle kombinassyonda uyku alınabilir ben profum ama bunu demek için 3 parağraf boş konuştum kusra bakmayın diyor
 
Yukarı Alt