^^ İnadına Lincoln' ^^
Takımımızda kaptanlık tartışması noktalandı. Başkanımız Adnan Polat’ın önceki gün yaptığı basın toplantısında "Kaptanlık konusu idari bir karardır. Futbolcular idari kararı eleştiremez ve yorum yapamazlar. Yapanlar ikaz edilir" dedi.
Takımımızda kaptanlık tartışması noktalandı. Başkanımız Adnan Polat’ın önceki gün yaptığı basın toplantısında "Kaptanlık konusu idari bir karardır. Futbolcular idari kararı eleştiremez ve yorum yapamazlar. Yapanlar ikaz edilir, tekrar edenler ise kadro dışı bırakılır" diyerek Sabri ve Arda’ya gönderme yapmasının ardından, yönetim bu sezon takımı tek başına sırtlayan Cassio Lincoln ismi üzerinde birleşti.
Geçici değil kalıcı
Arda ve Sabri’nin yaptığı kaptanlık yorumlarına bir hayli sinirlenen Başkan Polat’ın iki futbolcuya karşı olan sert mesajlarının ardından Futbol Komitesi de kolları sıvayarak Lincoln’ü kalıcı kaptanlar listesine dahil etme kararı aldı. Galatasaray yönetimi, sezon başında takım kaptanlarını Ümit Karan, Hasan Şaş ve Ayhan Akman olarak belirlerken,
Soru işareti kalktı
Sarı kırmızılı takımda Hasan Şaş’ın sakatlığı nedeniyle en erken Nisan ayında sahalara dönecek olması, Ümit Karan’ın da yedek kulübesine mahkum olmasıyla, Ayhan’ın yokluğunda sahaya kimin kaptan olarak çıkacağı tartışma yaratıyordu.
Takım içindeki bu soru işaretini kafalardan kaldırmak ve genç futbolcular Sabri ve Arda’ya ders vermek adına Futbol Komitesi, Lincoln’ü kesin olarak kaptan tayin etme kararı aldı. Kağıt üzerinde sarı kırmızılıların 4. kaptanı olması fikrinde birleşilen sambacı, Hasan-Ümit ikilisinin takımda olmaması nedeniyle bundan böyle Ayhan’ın ilk 11’de sahaya çıkamadığı bütün maçlarda Galatasaray kaptanı olarak ter dökecek. Lincoln bir anlamda bu sezon sarı kırmızılı ekibin ikinci kaptanı olacak.
Teşekkür etti
Brezilyalı futbolcunun Hertha Berlin ve Gençlerbirliği ile oynanan maçlarda kaptanlık bandını koluna taktığından bu yana gösterdiği performans ve Arda ile Sabri’nin açıklamaları başta Başkan Adnan Polat ve yönetimin bu kararı almasında büyük rol oynadı. Daha önce kaptanlık bandını aldığında çok mutlu olan Lincoln’ün Futbol Komitesi idarecileri ve Teknik Direktör Michael Skibbe’ye teşekkür edip anlamlı bir konuşma yaptığı da öğrenildi.
Büyük mutluluk
Brezilyalı yıldızın, sürekli desteklerini gördüğü Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin ikilisine devre arası tatiline çıkmadan önce, "Önce büyük fedakarlıklar yapıp, beni transfer ettiniz. Ardından geçen yıl bana karşı yapılan eleştirilere göğüs gerdiniz. Bana sahip çıktınız. Bu sezon az da olsa Galatasaray’ın beklentilerini karşılamaya başladım. Benim için bu takımın kaptanı olarak sahaya çıkmak hayal bile edilemez bir olaydı. Çok duygulandım. Size bana bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandığı belirtildi.