Kayıt
7 Nisan 2007
Mesajlar
719
Beğeniler
0
Şehir
Staj --> İzmir Enka Elektrik Üretim ve Dağıtım Lmt
Hikikomori hastalığı Türk gençliğini de tehdit ediyor

Hikikomori hastalığı Türk gençliğini de tehdit ediyor Japonya’da sayıları 300 bini aşan genci etkisi altına alan "hikikomori" hastalığıyla bir kayıp kuşak yetişiyor. Japon psikiyatristlerin üzerinde çalıştığı hastalığın kelime anlamı "Elini ayağını çekmek." Bu gençler de hayattan el ayak çekip odalarına kapanarak zamanlarının çoğunu bilgisayar başında geçiriyorlar.

Yemeklerini burada yiyip uyuyor, hatta tuvalet ihtiyaçlarını bile odalarında gideriyorlar. Psikolog Alanur Özalp, Hikikomori’nin Türk gençlerini de tehdit etmeye başladığını söyledi. Özalp, odalarından çıkmayan, sürekli bilgisayar oyunları oynayan bu gençlerin antisosyalleştiğini kimseyle konuşmadığını belirterek, ciddi anlamda tedaviye gereksinimleri olduğuna dikkat çekti. Hikikomorinin hastalık olduğunun fark edilmediğini vurgulayan Özalp, "Bu tür psikolojik rahatsızlıklarda, tedaviye erken başlamak çok önemli. Aileler ders çalışıyor zannedip takip etmiyorlar. Çocuklarının bilgisayarda yaptığı şeyi görmeleri lazım. Yanlarına gidip bakmaları gerekiyor. Girdikleri siteleri takip etmeleri, oyun mu oynuyor ders mi çalışıyor anlamaları gerekli" diyor. Hikikomori’nin pençesine yakalanan gençler, genellikle sosyal ilişkilerinde yetersiz ve çekingen oluyor. Sanal alemde kendilerini daha rahat hissediyorlar. Ancak hastalık ilerledikçe, saldırgan olup, sonu cinayetle biten tartışmalar bile yaşayabiliyorlar. Kötü bitmiş gençlik aşkları, sınav maratonu gibi problemler de hastalığı tetikliyor.


Dikkatli olalım arkadaşlar..
 
Kayıt
16 Temmuz 2007
Mesajlar
117
Beğeniler
0
Güsel Paylaşım ...Ben Böyle Oldugumu Düşnmüyorum Kendimi Kontrol Edebiliyorum ..Sosyal Aktifliğim Bayılırım %100 Aktifimdir detective extraokk
 
Kayıt
13 Mayıs 2007
Mesajlar
673
Beğeniler
0
Bende bu hastalık var Embarassed
Doktor söledi ama böle hastalık adı vermedi Neutral
 

Jigsaw

Aileden
Kayıt
13 Mayıs 2007
Mesajlar
8.653
Beğeniler
0
Şehir
Istanbul
Ben bu hastalığı farklı yaşıyorum tüm gün PC başındayım sabah 6'da çıkıp 8'e kadar koşu yapıyorum. 8'den 9'a kadar barfix, push-up vs. 11 gibi martial arts trainingim bitiyo. :lolmuch: Sonra sağlıklı yiyecekler yiyorum sonra da buraya geliyom. Gece 3'te yatıyorum. 6'da tekrar yatıyorum bir gün içinde sadece 3 saat uyuyorum bünyem alışık. Sadece biraz zayıfım burus li gibi. :mrgreen: Sonuçta tüm gün sizlerle olmuş oluyorum.
 

Jigsaw

Aileden
Kayıt
13 Mayıs 2007
Mesajlar
8.653
Beğeniler
0
Şehir
Istanbul
jR_ demiş ki:
sen aşmışsın olayı ya inş. benim de öle düzenli bi hayatım olur =) spor ile içiçe
Aynı zamanda SRO ile. Hayatım boyunca az uyucam kararlıyım günde 12 saat uyuyanlar var çok kılım onlara. 60 sene yaşasalar aslında 30 sene görmüş oluyor lol hepsi. 6 saat uyku rulz. Daha az yapabilenler de daha mutlu ama alışması ilk ay çok çok zor. Göz kapaklarınızı bantlayabilirsiniz veya kahve makinası almanıza sebep olabilirq. :mrgreen:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
hikikomori hatalığı adı enteresanmış hoş dkkat etmek lazım ne açıdan kendimizi yıpratmamak açısından örnek vermek istemiyorum bir aile büyüğü gibi olmayayım tek dileğim hepiniz sporun bir ucundan tutun yeterli :?!!!
 

SonSAHNE

Bilgiliyim
Kayıt
12 Nisan 2007
Mesajlar
2.934
Beğeniler
0
Şehir
aRaF
her akşam ark larla kolasına maç yapardık :lol: yüzde 40 yenerdik ama olsun snuçta önemli olan zevkini almaktı :lol: ramazan geldi onuda bıraktık :lol: artık okul başladı Allah'tan yksa bende o hastalığa yakalancaktım :lol:
 

Clawless

Öğreniyorum
Kayıt
7 Eylül 2007
Mesajlar
214
Beğeniler
0
Şehir
Paris
bu odadan okula okulda bu odaya bütün hayatım böle XD sanırım bnde de bu hikibişe bişe hastalııından var
ha bi de arada kütüphaneye kitap değiştirmeye gidiyorum farklı olarak :lol:
 
Yukarı Alt