Kayıt
22 Ekim 2008
Mesajlar
2.167
Beğeniler
0
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin ülkedeki güvenlik sorunundan ve tecavüz vakalarından bahsederken "güzel İtalyan kızları kadar askere ihtiyaçları olduğu" yolundaki esprili sözleri tartışmaya neden oldu.
İtalya'da kadınlara tecavüz vakalarının artmakta olduğu bir dönemde, Berlusconi'nin "Güzel İtalyan kızları kadar askere ihtiyacımız var. Ama bu sayıya ulaşmamız olanaksız" demesine, ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti Genel Başkanı Walter Veltroni tepki gösterdi.

Başbakanın böyle bir cümle sarf etmesini "skandal" olarak niteleyen Veltroni, "Kadınların şu günlerde maruz kaldığı tecavüz dramı karşısında Başbakan, tam bir sorumsuzluk ve duyarsızlık içindedir. Bu cümle kadınları incitmiştir" dedi.

Berlusconi ise muhalefetin eleştirileri üzerine kendini, "Benim sözlerim, güzel İtalyan kadınlarına bir iltifattır. Güvenlik birimlerimizin sayısı yüz binlerle ifade edilirken, güzel kadınlarımız milyonlarca" diyerek savundu.

Berlusconi, sözlerine şu ifadelerle açıklık getirdi:

"Tecavüz, tabii ki şerefsizce bir suçtur. Bunun tartışma götürür bir yanı yoktur. Ama benim ifadelerim üzerinden spekülasyon yapan solcuların da utanmaları gerekiyor. Tecavüz vakalarını bana İçişleri Bakanlığının suçuymuş gibi sunmaya kalkarlarsa, ben tabii ki Bakanlığı savunmak durumundayım. Zira devletin, böyle bir sorunu, her güzel İtalyan kadınının yanına bir güvenlik görevlisi dikerek çözmesi mümkün değildir."

 
Yukarı Alt