Kayıt
14 Temmuz 2007
Mesajlar
3.799
Beğeniler
0
Şehir
Maraton Üst
Premier Lig’de sezonun 6. maçları oynanırken, FC Chelsea Kulübü’nün resmi internet sitesinde, "Chelsea Futbol Kulübü ve Jose Mourinho karşılıklı çıkarlar çerçevesinde ayrılmaya karar vermişlerdir" açıklaması yapıldı. 2004 yılında Portekiz takımlarından Porto’yu Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptıktan sonra Chelsea’nin başına gelen ve Chelsea’ye tarihinin en başarılı dönemini yaşatan Mourinho, kendine has stili ve maçların ardından girdiği tartışmalarla da son yıllara damgasını vurmuştu.

Chelsea ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Mourinho’nun takımın başından ayrıldığının medyada yer alması üzerine kulüpten resmi açıklama yapılırken, son zamanlarda Portekizli teknik adamın, Chelsea’nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç ile de sorunlar yaşadığı gelen haberler arasındaydı. 2003 yılında Porto ile UEFA Kupası’nı kazanan, ardından 2004 yılında Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanan Mourinho, Chelsea’nin başına geldiği ilk yılda takımı İngiltere Premier Lig’de şampiyonluğa taşıdı. Bir yıl sonra yeniden şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli teknik adam, lig şampiyonluğunun yanı sıra 2 lig kupası ve bir de Federasyon Kupası’nı (the FA Cup) Londra takımının müzesine kazandırdı. Chelsea, Mourinho’nun teknik direktörlüğünde Avrupa kupalarında şampiyonluk sevinci yaşayamamasına karşın 2 kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynamayı başardı.

Son olarak salı günü sahasında Rosenborg ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçından 1-1 beraberlikle ayrılan Mourinho, takımının başında çıktığı 120 lig maçında 85 galibiyet, 25 beraberlik ve sadece 10 mağlubiyet gibi ulaşılması zor bir istatistik yakaladı.


ALINTI
 
Kayıt
14 Temmuz 2007
Mesajlar
3.799
Beğeniler
0
Şehir
Maraton Üst
İnter ile Galatasaray, sadece FANATİK’in tanıklık ettiği gecede tarihi öneme sahip, müthiş bir anlaşma sağladı... Olayın kahramanları; Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Inter Futbol Direktörü Sinisa Mihajloviç ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’tı.

Poseidon’da başladı...
Fenerbahçe maçı için önceki gün İstanbul’a gelen İtalyan kafilesi otele yerleşirken, düzenlenen basın toplantılarının ardından Mancini ile Mihajloviç, Polat’ın konuğu oldu. Mekân; Bebek’teki Poseidon Balıkçısı’ydı. Burada son derece samimi bir görüşme yapan üçlüden Mancini, takımının yanına gitmesi gerektiği için toplantıdan daha erken ayrıldı. Ancak Sırp Mihajloviç ile Polat’ın daha konuşacak çok şeyi vardı.

Luca’da devam etti
Poseidon’dan çıkan ikilinin yeni durağı Teşvikiye’deki Luca Cafe’ydi. Mancini gitmeden önce alınan kararlar, burada protokole dönüştürüldü. İlk konu bir yaz organizasyonu ile ilgiliydi. Buna göre iki kulüp, bu yaz dünyanın önde gelen takımlarının yer alacağı bir turnuvaya ev sahipliği yapacaktı. Beklenen ilginin sağlanması halinde, turnuvanın her yaz düzenlenmesine karar verildi.

Adriano-Cambiasso-Recoba
En önemli konu ise elbette ki, transferdi... Inter, bundan sonra kadrosunda düşünmediği, satış listesine koyacağı ya da kiralamayı planladığı her oyuncu için Galatasaray’a kolaylık sağlamayı kabul etti. Bu anlaşma, Ocak’tan itibaren işleyecek ve ilk aday, Fenerbahçe’nin uzun süre kadrosuna katmak için uğraştığı Adriano. Sezonun ilk yarısındaki gelişmelere göre Brezilyalı golcü kiralık olarak ya bonservisiyle Sarı-Kırmızılı ekibe transfer olacak. Cambiasso için olumsuz yanıt alınırken, Torino’ya kiralanan Recoba’yı da şimdilik Polat kabul etmedi.

..Ve Acquafresca
Görüşmeler sadece bu isimler üzerine kurulmadı. Türk spor basınında sadece FANATİK’in duyurduğu Acquafresca transferi de söz konusu toplantının detaylarından biriydi. En ciddi gelişmelerden biri de zaten, geleceğin Inzaghi’si olarak gösterilen 20 yaşındaki bu golcü için gerçekleşti.

Kalli’yi istediler!
Inter’li yöneticilerin onayıyla bu teklifi kabul eden Mancini ve Mihajloviç, Aslan’ın hocası Feldkamp ile de iletişime geçmek istediklerini bildirince, Polat’ın cevabı olumlu oldu. Taraflar arasındaki görüşmeler bundan sonra da devam edecek. Gelişmeleri ise sadece FANATİK’te olacak...


OKUYUN


ALINTI....
 
Yukarı Alt