Kayıt
15 Aralık 2008
Mesajlar
2.530
Beğeniler
2
Şehir
um Yok.
Gül: Tartışmalara giremem
Cumhurbaşkanı Gül, CHP’nin "üç madde ayrılsın" önerisiyle ilgili olarak “Konumum bu tip tartışmalara girmeye müsait değil" dedi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Umman'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, CHP’nin “Sadece üç maddeyi referanduma götürelim” şeklindeki önerisiyle ilgili şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı olarak konumum, bu tip tartışmalara girmeye müsait değildir. Cumhurbaşkanı olarak, ben şu anda, konuyu takip ediyorum. Daha önce çeşitli görüşmelerde bulunmuştum. Onları da aktaracağım yerlere aktarmıştım. Dolayısıyla,konumumun gereğini yapmaya devam edeceğim.

Şu anda bir yasama çalışması yapılıyor. TBMM'ye tasarılar sunuluyor. Komisyonlara gidiyor. Burada değiştiriliyor ya da değiştirilecek. Nihai şeklini alacak. Bunlar hep çoğulcu demokrasilerde, demokratik sistemlerde konuşularak, tartışılarak, partiler arasındaki diyaloglarla çözülecek konulardır. Demokrasinin zaten bir gereği de budur. Benim şu anda Cumhurbaşkanı olarak konumum, bu tür tartışmalara girmeme müsaade etmez."

'EN DEĞERLİ VATANDAŞLARIZ'
Kendisinin gerilimi azaltmak için zaman zaman Köşk'te toplantılar yaptığını hatırlatan Gül, ''Ben gerektiğinde bu tip çağrıları yaparım. Bundan sonra da yaparım. Gerektiğinde görüşlerimi paylaşırım, uyarılarımı yaparım.

Ben bunları izliyorum, ama şu bir gerçek ki maalesef Türkiye siyasi hayatının bir geleneği olarak, siyasi yakın tarihimize baktığımda, yakın tarihimiz çok partili sisteme girdiğimizden bu yana maalesef çok sert tartışmalarla geçiyor. Bu açıdan bunları takip ediyorum. Zaman zaman çağrılarda bulunuyorum. Bazen sözle birbirimizi daha fazla incitebiliyoruz. Bu konulara çok dikkat etmemiz gerekli. Nihayetinde hepimiz bu ülkenin en değerli vatandaşlarıyız. Hepimiz bu ülkenin iyiliği için uğraşıyoruz. Fikirler de söylenirken muhakkak bunun için söyleniyor. Ama, birbirimizi kırmadan, yeri geldiğinde herkesin böyle hareket etmesi herhalde halkımızın da en çok beklentisidir'' dedi.

'SİYASETÇİ DEĞİLİM'
''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın referandum önerisini 'şark kurnazlığı' olarak niteledi ve Cumhurbaşkanı'nın siyasileştirilmek istendiğini söyledi. Yargıdan gelen eleştirilerin de siyasi olduğunu belirtti. Siz bu görüşlere katılıyor musunuz?'' sorusu üzerine, şöyle dedi:

''Ben bu sürecin başında birçok görüşme yaptım. Aldığım intibaları, önem verdiğim konuları, aktarılması gereken yerlere aktardım. Dolayısıyla sadece dinlemiyor, takip etmiyor, gözlemiyorum. Yeri geldiğinde yapacağımı yapıyorum. Ama ben bir siyasetçi değilim. Benim yapış tarzım farklı olur. Siyasetçilerin de haklı olarak konuları ele alış tarzları farklı olur. Dolayısıyla o konu ile ilgili bir şey söylemeyeceğim.''​
 
Yukarı Alt