Kayıt
30 Kasım 2008
Mesajlar
5.021
Beğeniler
2
Şehir
†ualle† .
:!: Grip Tarihe Karışıyor :!:


Grip aşısı geliştirildi ama bu aşıyı bir kez olunca bir daha grip olunmuyor!
İngiltere'de bilim adamlarının, tek doz uygulanacak ve bütün türlerine karşı ömür boyu koruma sağlayacak grip aşısı geliştirdikleri bildirildi.

The Daily Mail gazetesinin haberinde, Oxford Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda geliştirilen aşının klinik denemelerinin başlatıldığı belirtildi.

Klinik denemelerde başarı sağlanması ve yaygın üretime geçilmesi halinde her yıl grip aşısı ihtiyacının ortadan kalkacağını kaydeden gazete, "Eğer aşının denemeleri başarıya ulaşırsa, bu, her yıl değişik türde aşı geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırdığı gibi, önceden aşı stoku yapılabilmesine de olanak verecek" diye yazdı.

Oxford Üniversitesinde aşı projesini geliştiren ekibin başkanı Dr. Sarah Gilbert, aşının denemeleri sonucunda güvenli ve etkili olduğunun kanıtlanması halinde 5 yaşından itibaren herkese uygulanabileceğini söyledi.
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
2.367
Beğeniler
0
bu bence yapılamaz. eger yapılıcak olursa bununla kalmaz bu taaa başka hastalıklara kadar gider hastalık diye bşey kalmaz
 
Kayıt
30 Kasım 2008
Mesajlar
5.021
Beğeniler
2
Şehir
†ualle† .
Tıp cok ilerledi herşeiyle sorunsuz bir aşı icad edilebilir ama siyasi ve ekonomik güçleri elinde bulunduran kişiler bu aşının piyasaya sürülmesini bi şekilde engellerler diye düşünüyorm
 
Yukarı Alt