Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Google TV Geliyor!


Televizyon kanallarıyla internet yayın ve servislerini bir araya toplayan Google TV sonbaharda 'yayına' başlıyor. İlk cihazlar Sony'den.





Arama motoru Google, televizyon kanallarıyla internetteki video içeriğine tek ekrandan erişimi sağlayacak ‘akıllı TV’ projesini duyurdu. İnternete bağlanacak olan televizyon setleri normal televizyon kanallarını izleteceği gibi Google üzerinden internette dolaşmayı mümkün kılan dev bir ‘hepsi bir arada’ bilgisayar gibi çalışacak.

Google’ın Sony, Intel ve Logitech ile işbirliği yaptığı projenin ilk meyvesi sonbaharda piyasaya çıkacak. Sistemle kullanılacak televizyonu ve Google servislerine erişimi sağlayacak Android veya Chrome işletim sistemleriyle uygulamaların yüklü olacağı Blu-Ray oynatıcıyı Sony üretecek.

İşletim sistemi ve uygulamalar için bir diğer alternatif de Logitech tarafından üretilecek olan kutu. Firma sistemin uzaktan kumandasını ve kablosuz klavyesini de üretecek. Klavye ve kumanda Android üzerinden çalışacak ve sesli komutları tanıyacak.


 
Yukarı Alt