Kayıt
27 Eylül 2008
Mesajlar
5.579
Beğeniler
1
Şehir
Londra
Turkcell Süper Lig'de 16. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Eskişehirspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın 24. dakikasında Anderson'un golüne engel olamayan Trabzonspor, 36 ve 76. dakikalarda Gökhan Ünal'ın attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan maçta, ilk golü konuk ekip Eskişehirspor buldu. 24. dakikada Serdar'ın sol kanattan yaptığı ortada topu iyi takip eden Anderson, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golünü attı ve kırmızı-siyahlı takım 1-0 öne geçti.

Yediği golün ardından rakip kalede baskı kuran Trabzonspor, 28. dakikada Umut'un ceza sahasında yerde kaldığı bir pozisyonda penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu Yattara kullanırken, Eskişehir kalecisi Ivesa sağına gelen topu kurtardı ve Trabzonspor mutlak bir golden oldu.

Oyunun kontrolünü ele alan ve beraberliği kovalayan Trabzonspor, 36. dakikada Gökhan Ünal'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Selçuk'un pasıyla ceza sahasının dışında topla buluşan Gökhan, attığı sert şutla topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu ve bu golle maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Trabzonspor, özellikle 60. dakikadan sonra baskısını artırdı. Eskişehirspor kalecisi Ivesa birçok pozisyonda gole izin vermezken, 76. dakikada sahneye çıkan Gökhan Ünal, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golü buldu.

Bu golden hemen 2 dakika sonra Eskişehirspor'da Tayfun ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Trabzonspor eksik rakibi karşısında yine Gökhan Ünal ile pozisyonlar üretirken, son dakikalarda yan toplarla etkili olmaya çalışan Eskişehir ataklarından da gol sesi çıkmayınca mücadele Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile noktalandı.
 
Yukarı Alt