Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Firefox kullanıcılarına büyük tehdit!

Yüklenen eklentiler ile ekstra özelliklerle donatılabilen Firefox, Mayıs ayında Vietnam dil eklentisi (Plugin) içinde ortaya çıkan truva atından sonra, ikinci ve daha tehlikeli virüsü ile tanıştı.

Antivirüs yazılımları geliştiricisi BitDefender, Internet Explorer’dan sonra en çok tercih edilen ağ tarayıcısı Mozilla Firefox için geliştirilmiş yeni bir truva atı buldu. 28 Kasım’da fark edilen zararlı yazılım Trojan.PWS.ChromeInject olarak adlandırılıyor.

Bir önceki truva atı gibi kendisini bir eklenti paketi (Plugin) içine saklayan truva atı, kendini popüler Greasemonkey eklentisiymiş gibi göstererek tarayıcıya yerleşiyor. Firefox her çalıştırıldığında aktifleşen truva atı, kullanıcının tüm şifre hareketlerini izleyerek kaydediyor.

100’den fazla çevrimiçi banka servisi üzerinde kullanılan şifreleri kaydeden truva atına karşı kullanıcıların oldukça dikkatli olması gerekiyor. Doğrudan Firefox kullanıcılarını hedef alan ilk ciddi risk olan truva atı, JavaScript betiklerinin (kod) yer aldığı “chrome” tabanı üzerinde çalışarak o an gezilen İnternet sitesinin banka olup olmadığını analiz ediyor, banka olarak tanımladığı sitelerde girilen kullanıcı adı ve şifreleri topluyor.

Kullanıcılar, virüsten etkilenip etkilenmediklerini öğrenebilmek için bilgisayarlarında Mozilla Firefox’un kurulu olduğu dizin içinde bulunan (bu dizin genellikle “C:\Program Files\Mozilla Firefox\” dur) “Chrome\chrome\content\browser.js” ve “plugins\npbasic.dll” dosyalarını kontrol etmeleri gerekiyor. Bu dosyalar bulunuyorsa, tarayıcıların kapatılıp belirtilen dosyaların silinmesiyle tehditten kurtulmak mümkün ancak, virüs silinmeden önce girilmiş olan bütün servislerdeki şifrelerin, kötü niyetli olarak açılmış veritabanlarına işlendiğinden, değiştirilmesi gerekiyor.
 
Kayıt
18 Haziran 2008
Mesajlar
2.633
Beğeniler
1
Şehir
30-Day Trial
Majestic demiş ki:
Ben güzele güzel demem firefox'a eklendi gelmedikçe. xD Hiç bir eklentiyi yüklemem indirmem.Sadece işime yarayanları indiririm.^^
Aynen ama bende browse bulunuyor diyer dll yok o zaman napıcaz bende öle şüphelendim biran
 
Yukarı Alt