Kayıt
23 Aralık 2011
Mesajlar
1.414
Beğeniler
0
Şehir
Trabzon
Fenerbahçe, bu sezonki ilk galibiyetini Gaziantepspor'u 3-0 yenerek elde etti. Spartak Moskova maçı öncesi moral bulan sarı lacivertlilerde Mehmet Topal ve Sow golle buluşurken, Hasan Ali asist yaptı. Mert ise kurtarışlarıyla gecenin kahramanlarından biri oldu.

Ligin ilk haftasında Elazığ ile berabere kalan Fenerbahçe, sezonun ilk galibiyeti için Gaziantep karşısına çıkarken, birçok önemli oyuncusunu kaybeden kırmızı siyahlıların da amacı aynı. Zorlu maçta sarı lacivertli ekibin önemli ismi Alex kadroda yoktu, Krasic ise ilk kez ilk 11'deydi. Yedek kulübesindeki isim ise orta sahanın başarılı ismi Cristian'dı. Kouk ekipte ise yeni transfer Ibricic yine en önemli kozdu.

Mücadelenin ilk dakikalarında Fenerbahçe, Hasan Ali ve Krasic'in kanadından etkili oldu. Ancak sarı lacivertli ekip aradığı pzosiyonları bir türlü bulamadı. Bu dakikalarda konuk takım da Ibricic'in önderliğinde önemli fırsatlar yakaladı. Ancak Sosa ve Turgut ile bunları değerlendiremedi.

Sarı lacivertli ekibin golü bir duran toptan geldi. 32. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mehmet Topal önünde bulduğu topu 2 hamlede ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren isim oldu.
Golden sonra ilk yarının sonuna kadar etkili olan taraf konuk ekipt. Sosa ile çok net fırsatı klullanamayan Gaziantepspor, 2. yarıya da Cenk'in pozisyonlarıyla başladı ama bunlarda Mert gole izin vermeyen isim olmayı başardı.

Oyunu 2. yarıda daha geride kabul eden sarı lacivertliler, 79. dakikada Sow ile rahatladı. Cristian'ın pasında çaprazdan çok sert vuran Senegalli, farkı ikiye çıkarıp rahatladı.

Fenerbahçe, maçtan kopan kırmızı siyahlılar karşısında 3. golü de bulmakta zorlanmadı. 84. dakikada Hasan Ali'nin getirdiği topu Kuyt boş kaleye gönderip farkı 3'e çıkardı. Bu Hollandalı'nın 6. maçındaki 6. golü olarak kayıtlara geçti.

Maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, ligdeki ilk galibiyetini net bir skorla alırken, Spartak Moskova maçı öncesi önemli bir moral elde etmiş oldu.



Kuyt 6 maçta 6 gol attı.Niye 5 değil 7 değilde 6 hocam ??! Goller daha youtube a yüklenmediği için atamadım fakat şurdan golleri izleyebilirsiniz..

http://www.ligtv.com.tr/goller/spor-tot ... -lig#video

Aziz Yıldırım'ın konuşması

http://www.ligtv.com.tr/haber/yok-boyle-anons
 
Yukarı Alt