Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
843
Beğeniler
0
Şehir
Anywhere :)
Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Büyükşehir Belediye'nin golünü 59'da eski Galatasaraylı Cihan Haspolatlı atarken, Beşiktaş'ın golünü 83'te Almeida kaydetti.




Ekonomik küçülme, gençleşme, sessiz geçen transfer dönemi... Hiçbiri merakları azaltmadı, aksine ‘Yeni Beşiktaş’ herkesin ilgi alanındaydı. Zor fikstürün ilk maçında açılışı ‘belalısı’ Belediye ile yaptı Samet Aybaba’nın Kartal’ı. Devre berabere bitti... Cihan, Beşiktaş savunmasına yakışmayacak bir fırsat buldu, değerlendirdi. Ancak tüm takım ‘Feda’ dedi, yenilgiyi kabullenmedi. Tam da o anlarda, maç boyu çıldırtan Almeida sahne aldı, ‘Fedai’lik yapıp devlerin ilk hafta tarifesini uyguladı.

Derbi de Feda
İlk maçın günahı yoktur derler, ama 3 puandan daha önemliydi Beşiktaş için dünkü 90 dakika. İyi futbol ve mücadele, güven arayan yönetimi belki de ilk kez rahatlatacaktı. Olmadı. Yönetimler değişti, hocalar değişti, futbolcular değişti, Olimpiyat Stadı eskidi ama Beşiktaş yine Belediye’yi İkitelli’de yenemedi.

Maça da iyi başladı aslında Siyah-Beyazlılar. 7. dakikada Olcay savunmanın arkasına kaçtı, tribünleri heyecanlandırdı. 12’de yine defansın arkasına atılan topta Almeida’dan önce kaleci Carvalho çıktı. Bir anlık şaşkınlıkla kaleci elinden topu kaçırdı, ancak Almeida net fırsatı değerlendiremedi. 15. dakikada Beşiktaş ilk yarıdaki son atağını yaptı. Almeida ortaladı, Pektemek ayak koyamadı ve Belediye’nin maçı başladı. Holmen’le orta sahayı tutan Belediye, kanatlardan Tom ve Visca’yla etkili oldu. İleri uçtaki Webo’yu da Sivok’la Toraman bir olup tutamadı. Samet Aybaba kenarda “Geri oynamayın” diye bağırmaktan bir hal oldu ama sahada gram değişiklik olmdı. İkinci yarıya başlarken de fark yoktu tablodan... Visca’yla Tom Beşiktaş’ın kenarlarını otobana çevirdi, Webo rahat rahat oynadı. 52’de Tom’a çok şık bir pas veren Webo 59’da savunmada slalom yaptı ama golü kaçırdı. Zaten 60’ta da Visca’nın ortasında Cihan golü attı. Bir de 64’te Webo’nun direkten dönen topu var ki akıllara zarar...
Ama iyi şeyler de vardı Beşiktaş için. Örneğin Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle Fernandes’in verimi ikiye katlandı. Portekizli oynayınca da takım ayağa kalktı. Öyle ki 83. dakikda Fernandes’in ortasına sahanın en isteksiz adamı Almeida kafayı vurdu ve golü attı.

Sahanın en çok kazanmak isteyeni Samet Aybaba, en hazır olmayanı Uğur Boral’dı. Beşiktaş bu oyunuyla derbide ‘Feda’ diyeceğinin sinyallerini verdi.

Alican Esenci

İSTANBUL B.B.: Eduardo (5) , Geraldes (6), Can Arat (5), Metin Depe (6), Ekrem (6), Mahmut (6), Cihan (7), Gökhan (Dk.81) ?, Holmen (7), Tom (7), Turgay (Dk.80) ?, Edin Visca (7), Ömer Can (Dk.87) ?, Webo (7)

BEŞİKTAŞ: Cenk (7), Hilbert (6), İbrahim (6), Sivok (6), Uğur (4), Hasan Türk (5), Oğuzhan (Dk.68) (7), Veli ?, Necip (Dk.19)(6),
Fernandes (7), Mustafa (5), Mehmet A. (Dk.60) (5), Olcay (6), Almeida (7)



Kartal da modaya uydu

Hem Fenerbahçe’nin hem de Trabzonspor’un berabere kaldığı 2012-2013 sezonu açılış haftası modasına Beşiktaş da uydu. İstanbul Belediye karşısında Cihan’ın golüyle yenik duruma düşen Kartal, 1 puanı Almeida ile son anda kurtardı.

Lige iyi bir başlangıç yapmak isteyen ve Olimpiyat Stadı’na 3 puan parolasıyla çıkan Beşiktaş, 1 puanı zor kurtardı. Şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Fenerbahçe ile Trabzonspor’un da berabere kaldığı haftada İstanbul Belediye karşısına çıkan Siyah-Beyazlılar, ilk yarıyı golsüz berabere tamamladı. İkinci devrede gelen Cihan Haspolatlı’nın golü Kartal’da şok etkisi yaratırken, Fernandes mucizesi sahneye çıktı. Sağ kanattan serbest vuruşu nefis kullanan Portekizli futbolcu, etkisiz oyunuyla taraftarları çıldırtan Almeida’ya bir kez daha ‘Al da at’ dercesine bir hava topu gönderdi. Almeida da bu kez kendisinden bekleneni yaptı ve kafayla topu ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getirdi. Beşiktaş böylece puan cetvelinde ilk haftada avantaj yakalama fırsatını elinin tersiyle itmiş oldu.

Gözler Galatasaray’da...
Beşiktaş şimdi gözünü Galatasaray derbisine çevirdi. Siyah-Beyazlılar, önce bugünkü Kasımpaşa mücadelesini takip ederek rakibin artı ve eksilerini masaya yatıracak, ardından derbi provalarına başlayacak. Kartal’ın hedefi İnönü Stadı’nda Galatasaray’ı yıkarak hem rakiplere gözdağı vermek hem de taraftarı coşturmak.

‘O kafayı da vurmasa!’

Beşiktaş’ta beraberlik golü, Fernandes-Almeida ortaklığından geldi. Vatandaşının yaptığı nefis ortaya sadece kafayla dokunan ve ağları havalandıran tecrübeli forvet, bu dakikaya kadar ortaya koyduğu performansla tam anlamıyla saç-baş yoldurttu. Daha ilk yarıda tempo yapmaya çalışan Siyah-Beyazlı oyuncuların kendisine güç bela getirdiği topları ezen ve güçlü fiziğine karşın ayakta bile durmakta zorlanan Almeida, ikinci yarıda da farklı bir görüntü çizmedi. Bu kötü futboluna ek olarak umursamaz havasıyla taraftarları çileden çıkaran Portekizli, bir anda twitter’ın en çok konuşulan ilk 10 konusu arasına girmeyi başardı.

Batuhan’ı ilk 11’e alabilir

Attığı gole rağmen taraftarların Almeida’ya olan tepkisi dinmek bilmedi. Siyah-Beyazlılar, Mustafa Pektemek’in yanına mutlaka bir başka bitirici golcü transferi yapılması gerektiği görüşünde birleşti. Teknik direktör Samet Aybaba’nın gelecek hafta Galatasaray karşısında bir sürpriz yaparak Batuhan’ı oynatıp oynatmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

‘Quaresma’yı Arıyorum’

Almeida, maçın ardından kendisine yöneltilen, “Sahada Quaresma’yı arıyor musun?” sorusuna, “Tabii ki Quaresma çok kaliteli bir oyuncu. Onunla oynamak ayrı bir olay. Ancak takımda böyle bir karar alındı. Farklı bir tercih yapıldı. Buna saygı duymamız gerekir. Quaresma da başka bir takımda kariyerine devam edecektir” cevabını verdi.

Olimpiyat kâbusu sürüyor!

Beşiktaş hiçbir şeyden çekmedi, Olimpiyat Stadı’ndan çektiği kadar... İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la, İkitelli’de 6. kez kozlarını paylaşan Siyah-Beyazlılar, rakibinden 2. defa beraberliği kopardı. Zira bunun dışındaki 4 karşılaşmada sahadan gülerek ayrılan taraf İstanbul Belediye olmuştu. Böylece karşılaşma öncesi Beşiktaş’ın korktuğu başına geldi ve Kartal bir kez daha Olimpiyat Stadı’ndan puansız ayrıldı.
 

Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Genel olarak iyi degildik. Ikinci yarinin orta bolumlerinden macin sonuna kadar oynadigimiz oyunu tum oyuna yayabilseydik harika olur. Ilk 20 dk bu kadar iyi oynamamistik. Bu takim is yapacak sadece kanat eksik.
 
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
843
Beğeniler
0
Şehir
Anywhere :)
kanat oyuncumuzun olmadıgı çok barizdi dün tam anlamıyla duran top olmasa golü bulamazdık Q7 nin acilen geri dönmesi gerekiyor bence.
 

Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Yonetim biraksa su acemiligi artik mesela ozel idman yapsalar kondisyon depoluyordu zaten kendi basina; GS macina yetistirseler ne guzel olacak ama nerde o akil bizimkilerde...
 
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
843
Beğeniler
0
Şehir
Anywhere :)
aynen özellikle samet tamam güzel de genç oyuncuları takıma alıştırman her gencide alıştırma kardeşim şu güzel takımımıza ya muhammed tribünde otururken bunlar neyin nesi vallahi çok doluyum ya :D
 
Kayıt
17 Eylül 2007
Mesajlar
10.412
Beğeniler
0
Şehir
Homeless
Yazıya bakılıras beşiktaş beraberliğe çok sevinmiş gibi duruyor. Yakışmıyo beşiktaşa bu haller.
 
Yukarı Alt